Första dagen i London

Vi sov i två timmar, sedan gick vi upp och skrapade ihop lite frukost av det vi kunde hitta i köket. Sedan gick vi en promenad till tunnelbanestationen och åkte in till stan. Vi gick av vid Oxford Circus och började gå uppför Oxford Street, men eftersom vi var så inställda på att köpa julklappar på Camden kunde vi inte riktigt koncentrera oss, så vi hoppade på en buss mot Camden.



Vi gick av fel en gång, men kom sedan rätt och började gå omkring bland marknadsstånden. Ju mer vi gick runt ju mer hänförda blev vi. Stället kändes oändligt och vi hittade än det ena än det andra som skulle vara kul att ge bort till andra och sånt som vi ville ha själva. Stället är helt obeskrivligt, man måste uppleva dofterna, atmosfären och stämningen själv för att kunna förstå hur det kändes när de asiatiska tjejerna ropade till en att provsmaka deras thaimat, eller när man skulle bestämma sig för ett av alla hundratals halsband i ett stånd, alla unika. Vissa stånd avr utomhus, andra under tak eller i trånga gränder, i små bodar och gamla stall. Man kunde hitta i princip allt här; halsband, hattar, tröjor, skor, tavlor, ringar, souvenirer, glaskonster, ljuslyktor, drömfångare, snurror, sjalar, godis. Yes, you name it...





Vi var där hela eftermiddagen och åkte därifrån vid halvåtta då det mesta började stänga. När vi kom hem lämnade vi bara våra nyinköpta saker och gick sedan ner till en pub i närheten av där Matilda bodde.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0