Dance the night away

I dag har varit en riktigt fin dag om man jämför med hur det har varit de senaste veckorna, sol och skönt i vattnet. Det var helt vindstilla i förmiddags, men efter hand har det blåst upp allt mer, och jag har varit på havet i princip hela dagen. Först seglade jag med Jonna till en ö i fjorden, där fikade vi och hade det mysigt bland fåren. Sedan seglade vi hem igen, jag åkte och lämnade hem henne innan jag åter igen åkte till Gårda Brygga för en framskjuten seglarkurs för vuxna. Det var riktigt trevligt och de var duktiga. Det blåste dock riktigt bra frammåt kvällen, så det var ingen semestersegling precis ;o)

Nu sitter jag uppe och försöker fördriva tiden fram tills jag ska åka till Varberg och hämta moster Nilla och Martin...

Förresten, nu har jag fått igång photoshop och några andra adobe-program på min dator så nu kan det snart komma upp bilder igen :D Bland de andra programmen fanns ett där man kan göra animationer, det ska jag nog försöka lära mig en regnig dag :P

If today was your last day

I dag har jag haft en toppendag med mina kusiner. Jag cyklade dit i det fina vädret, sedan cyklade jag, Jonna, Pontus och Joel ner till stranden och badade och fiskade krabbor. Jag och Joel fick flest, och efter ett tag hade vi krabbrace på stranden med alla krabborna. Mer bad på stranden, sen hem och bad i poolen och solande. Mys med Jolina ingick också. Tänk vad stor den lilla tjejen blivit. Hon har nu börjat stå upp själv, men förstår inte riktigt hur hon ska göra för att sedan förflytta sig framåt. Hon lär sig nog snart, bara nio månader gammal :)

I morgon ska jag först passa barnen en stund, sedan ska jag, mamma och André åka och hälsa på vår blivande kisse, en gråvit liten sötnos. Bilder utlovas så klart!

Ska vi plocka körsbär?

Förmiddagen har ägnats åt bärplockning. Massvis med körsbär samt ca 1L blåbär blev skörden. Jag kan ganska lätt konstatera att det är effektivare, roligare, lättare och mindre kladdigt att plocka körsbär än blåbär ;o)Ett litet tips på vad man kan göra med körsbären:

Koka upp dem i en kastrull tillsammans med lite socker, vatten och mandellikör (tex Amaretto). Låt svalna och ät sedan till vaniljglass! MUMS!


Mine and yours and then the thruth...

Jag är ledig, eller ja, från seglarskolan i alla fall. I morse ringde de från sommardagis i Frillesås och frågade om jag kunde vicka och så klart tackade jag inte nej till jobb. Tion söta barn i extremt blandade åldrar, alltfrån 1-åringar till fritidsbarn.

Jag har fått ordning på min dator nu. Tyvärr gick som sagt inget att rädda från hårddisken, men med en ny hårddisk och massa installationer fungerar den nu som vanligt igen. Om inte lite bättre faktiskt. Det sitter tydligen en snabbare hårddisk i den nu för den som förstår sig på sånt.

Jag hade en underbar lördagskväll med återträff av gamla godingar från Bernadotte i helgen. Det blev gott käk, massa prat och ett lååååångt bad i utomhusbubbelpoolen. :D


Kan man ha det så mycket bättre? :D

Jag har också varit uppe hos kattungarna i helgen. De växer och utvecklas helt sanslöst fort nu. På bara en vecka har de lärt sig springa och skutta och busa. De är helt sanslöst söta!


Standing right beside her tonight

Lyssnar på Chris Medina och chattar med Cajsa efter en dag på havet. Tävlingen gick helt okej, varken bra eller dåligt men jag är nöjd. Låg sist ett tag i andra racet efter en dåligt planerad start, men sen knappade jag in på flera andra och slutade på femte plats. Helen ledde jag över vid sista märket, men hon lyckades utnyttja strömmar och vindvrid perfekt så hon gled före mig över mållinjen. Surt sa räven om rönnbären ;o)

I morgon börjar nya grupper i seglarskolan och det ser ut att kunna bli en spännande vecka. I alla fall om man ser till hur vädret ska bli. De i fortsättningsgruppen kommer i alla fall få träning i såväl lättvind som extrem hårdvind. Någon dag förespås 1-2m/sek och på torsdag ska det blåsa upp till 20m/sek i byarna. Som sagt, det kommer bli spännande...

Som om inget annat vore nog

Det blev inget feva-läger i Gårda, inget Marstrand heller för den delen. Förmiddagen spenderade jag i hängmattan, sedan åkta jag, André och mamma till Varberg och kollade in Surfers Paradise-dagen i Apelviken. Där var massa prova-påaktiviteter, uppvisningar och tävlingar. Meningen var att André skulle delta i en longboard-tväling, men den blev inställd. Istället tittade vi på så kallat SUP, stand up paddling.

Väl där fick jag ett SMS om att min hårddisk på laptopen har krashat totalt och att ingen information går att rädda från den. Kan inte Kristian rädda den, kan ingen... Bilder, skolarbeten och massa annat är alltså nu helt borta.


Och ändå ser jag nu bara molnillusioner

En veckas seglarskola har gått, och jag är nära intill slutkörd. Mest på grund av att jag har gått och blivit vrålförkyld. Vi har haft ett gäng härliga, fantastiskt duktiga barn i veckan, och de har lärt sig hur mycket som helst! Och några av dem tror jag allt kommer tillbaka under sommaren för att vara med i klubbens övriga verksamhet.

Nu ska jag bara vila tills på söndag då det är stor tävling i hamnen och självklart ska jag vara med. Kanske åker jag ner till Gårda under morgondagen och kollar in Feva-förbundets träningsläger, eftersom jag och mamma nu inte kommer att åka till Marstrand för att kolla på Stena Match Cup som planerat.

RSS 2.0