Sett moln från båda sidor nu...

Efter en väldigt trevlig kväll på Invito kan jag bara konstatera att jag har helt fantastiska kollegor! Och jag är så glad över att jag får stanna på avdelningen och till och med har fått en tjänst där :o) Jag hoppas och tror att vi kommer få många fler väldigt trevliga stunder ihop...

Det finns sagor och sägner...

...som väl aldrig glöms bort...
 
I går kändes det som om jag var fem år på nytt. Det pirrade i hela kroppen när vi närmade oss och skyltarna vid vägkanten räknade ner kilometer för kilometer. Och så var vi äntligen där, jag och mamma! Som jag tjatat och längtat i flera år. Tänk att en enda människa, så fantastisk, kan locka fram barnet i en på ett enda knyck. Vad hade ens barndom varit utan henne? Vad hade Sverige varit utan henne? Jag pratar så klart om Astrid Lindgren, och i går var jag och mamma i hennes värld, alltså den som är uppbyggd kring hennes sagor. Vi besökte Bullerbyn, Villa Villerkulla, Pysslinghuset, Mattisborgen, Törnrosdalen och Körsbärsdalen, Saltkråkan, Katthult, Junibacken och Karlssons tak. Vi såg på teatrar med Pippi, Emil, Ronja, Madicken, Tjorven, Karlsson och Lillebror, Bröderna Lejonhjärta och Rövaren Fiolito, vi sjöng allsång, eller sång-all som Kling och Klang sa med poliserna och Prusiluskan och vi åt riktiga småländska raggmunkar till lunch. Vi lyssnade på saga som Kling, Klang och Prusiluskan hittade på, väldigt roligt blev det!
 
 
Ååå som jag älskar Astrids berättelser, och det som är det bästa är att man aldrig blir för gammal för dem...
 
 

The winner is number one...
Här är en nyvirkad kofta, mitt sommartidsfördriv. För inte kan man låta bli att virka bara för att det är sommar ;o)

Jag tänker att...

...det är bättre sent än aldrig ;) Här kommer lite bilder från mitt hus, nu har jag börjat komma i ordning och jag stortrivs här! Det är stort och luftigt, ljust och färgglatt. Mycket vitt och rosa så klart, en blandning av gammalt och nytt, trä och metall. Jag har inte gjort i ordning på någon av loften än, det blir ett senare projekt. På det ena skall det bli sy- och pysselrum. På det andra har jag inte bestämt något än, kanske det bara blir till förvaring.
 
Så här bor jag i alla fall...
 
Badrummet var helt nyrenoverat när jag flyttade in, väldigt fint tycker jag! Och egen tvättmaskin har jag, toppen så man kan tvätta när man vill :)
 
Här har jag gjort i ordning med zink och andra fina saker. Gungstolen fyndade jag på auktion i början på sommaren... På altanen har jag en solstol och en grupp med utemöbler som jag lånat från mamma och Boye.
 
Köket är väldigt stort och rymligt med lådor och skåp om man jämför med hur jag hade det innan ;) Det är väl dock det rummet i huset som är mest slitet och det hade inte varit fel med en liten renovering där...
 
I mitt sovrum har jag förverkligat en barndomsdröm med en sänghimmel. Boye har snickrat en sänggavel åt mig, precis enligt mina önskemål och det blev jättefint med den bakom. Skall få upp ett par sänglampor ovanför så jag kan läsa om kvällarna...
I TV-rummet (ja, jag har köpt en TV nu..) har jag mitt fina hörnskåp som jag köpte för en hundring uppe i Sundsvall. Den runda mattan har jag gjort själv. Ska eventuellt göra den lite större vid tillfälle ;)
 
 

I'm laying here for ever...

 
 
Tänk så mycket kärlek dessa bilderna står för! Kvartett i tjejer Werdien, syskonkärlek och så otroligt finna porträtt på två av de finaste killarna i världen <3

It takes two baby...

Pausknappen, var är den? Sitter på altanen insvept i en filt med en drink på nykokt vinbärssaft i handen. Helt vindstilla är det, någonstans i byn är det fest där det spelas hög musik, syrsorna spelar i buskarna, det är varmt, tropisk natt... Tidigare i kväll jobbat extra på seglarskolan, efter det ett bad i det ljumna klara havet. Sedan blev jag bjuden på grillad mat av världens bästa mamma. Sommar när den är som bäst!

RSS 2.0