Jao, då va de över...

Första tentan är avklarad, så nu äre bara att vänta i tre veckor på resultatet... Vågar inte gå på tentagenomgången i mon, då kommer man bara få ångest över att man inte svarat så som dom säger att man ska ha gjort och så går man o ororar sig för de.

Efter tentan åkte, ja, Cajsa, Erika, Linnea och Cassandra till IKEA och åt köttbullar för att fira. Jag passade på att köpa  vita ramar och nu har jag satt upp massa bilder på min kära familj, lite släkt, favotistället Mönster, vänner och mina söta katter.

I mon fyller Cajsa år så då ska vi fira henne! Hon har bakat tårta och ja har en present :o)


Veckomöte

Nu har jag, tillsammans med Erika,varit på vårt första veckomöte på Kårhuset. Det lär bli många sådana, eftersom Skurt numera räknar mig som en av de fast anställda där. Haha se så det kan gå, aldrig hade jag kunnat föreställa mig att jag skulle vara bartender ;o)

EMBOLIST-JAVISST!


Under dagen i dag borde jag ha pluggat inför tentan i morgon bitti, men istället har jag sytt på mina märken på åvven och käkat pizza med tjejerna. Hmm inte så bra kanske, men det känns som om att jag ändå inte kan få in mer i min lilla hjärna nu. Ska ändå läsa igenom mina anteckningar en gång innan jag lägger mig och sover på saken. Om jag har mitt block som huvudkudde, kanske något råkar präntas in under natten?! ;o)


Fin åvve!

Jag tog mig en promenad och hälsade på Cajsa och hennes symaskin i kväll ;o) Här är resultatet:



Märkena orkade vi inte sätta på i dag så det får bli morgondagens, eller nej efter tentans, pyssel...


Hej!


Ja, då var hösten här och den vill jag välkomna med en ny höstdesign. Kvällarna börjar allt tidigare, det blir bara kallare och kallare om dagarna. På mornarna möts man av frostvita gräsmattor, trots att solens strålar kämpar för fullt hela dagarna med att värma de höstfrusna fingrarna. Skogens färger skiftar från grönt till gult, orange och rött. Den glöder, precis som om den ville hålla värmen trots att kylan tränger sig på. Snart blir allting brunt och grått, tills naturen åter igen lyses upp, denna gång av det kalla vita, mjuka...


Hej då!

Hej då min gamla design, nu har du tjänat ut din tid och det är dags att gå vidare...

Åå så duktig jag är!

Haha kan inte låta bli att klappa mig själv på axeln i dag! Jag ställde klockan och gick upp för att plugga några timmar. Jag hade bestämt mig för att plugga mellan 10-14, sen fick det vara bra, och jag hade sån diciplin att jag faktiskt gjorde det!

Efter det tog jag det lugnt ett par timmar, åt lite mat och pillade lite med en ny bloggdesign (som komer inom kort). Sedan kände jag för att träna lite så jag knöt på mig skorna och tog en löprunda på ca 6 km. Hittade en jättemysig stig som var perfekt för intervaller, så dit ska jag ta mig fler gånger...

När jag kom hem blippade det till på min dator och Erika undrade om jag inte ville hänga med henne och Cajsa till Waynes och plugga lite, och en kaka säger man ju inte nej till, eller hur?! hehe ;)

På vägen hem ringde mamma så jag pratade med henne en lång stund, och nu sitter jag här och har just fått en inbjudan till Student Ski Week i Vemdalen i vinter! Har också fått veta att min åvve har kommit, så i morgon ska jag traska till skolan och hämta ut den. Det är ju åverålsfest på lördag och då ska jag ha hunnit fixa till min åvve så att den blir fin innan den blir ful ;)

På promenad

Jag och Cajsa har varit ute och gått i det underabara höstvädret i dag. Vi gick runt Sidsjön och det var hur fint som helst! Kamerorna hade vi med oss så en hel del nya bilder finns nu på min dator ;o)


Den här bron får mig att tänka på en Astrid Lindgren-film, Kan ni gissa vilken??



Alla färger gör att naturen ser ut att glöda. En dag som denna så är hösten faktiskt helt okej, om man bara kunde slippa alla de trista regniga gråa dagarna så skulle jag nästan kunna säga att jag älskar hösten... =)


Det var mycket vatten i fallet i dag, och gick man nära var luften full av små, små vattendroppar som gjorde en fuktig i ansiktet


Jag har varit där förrut, jag är inte rädd...

Det var ritkigt spännande i baren i går, lagom mycket folk så att man hann fundera lite på vad man gjorde, utan att för den sakens skull hann få tråkigt. Visst tabbade jag mig nåra gånger, inte minst när ett gäng stureplan-bratts trodde att de var på nån hipp innekrog där man kunde beställa vad som helst. Det skulle vara krossad is (iskrossen förstod jag mig inte på), vodka lime, som vi inte ens har, nån annan limesprit som vi inte heller hade, muddlade limebitar, vilket vi iofs hade. Men jah,, han var inte riktigt helt nöjd med det ja lyckade prestera om man säger så... Haha, men wtf driks fick vi ju i alla fall ;)

För övrigt så va kassaapparaten läskig, men jag lyckades komma någorlunda överens med den ;o) Innan vi hunnit städa färdigt och skickat hem en lite väl berusad kille med taxi var klockan halv fyra och då var det JÄTTEKALLT ute, kollade termometern och den stod på 0,1C... Hmm är det redan vinter?

Bertender, -Vem?! Jag?

Haha nu ska jag gå och testa på en aningen oväntad karriär som bartender på Kårhuset. Det ska bli spännande, men jag är aningen nervös, jag har aldrig hanterat alkohol på det sättet innan, och jag kan definitivt inga drinkar^^ haha jaja, det är ju bara på prov så vi får väl se hur det går =) Önska mig lycka till i alla fall!

KTC på sjukhuset

I går eftermiddag var vi uppe på KTC -Kliniskt träningscentrum på sjukhuset, och fick testa på hur det känns att bli matad. Det var en lite spännande upplevelse med mycket skratt och en del nya insikter...






En ny virkning...


Jag har en ny virkning på gång, men vad det ska bli tänker jag inte avslöja ;o) För att kunna fortsätta behöver jag dock köpa fler färger på garn...

I dag har jag varit på stadshuset på en intervju angående uppdrag som stödperson till någon med funktionshinder. Det skulle vara väldigt spännande att få ett sånt uppdrag så jag hoppas att de snart hör av sig med något som passar bra =)


Förlorat min oskuld...

Det hinner gå ett tag mellan mina blogginlägg nu, men jag ser det som positivt. Då har jag viktigare saker för mig än att sitta vid datorn hela dan ;o) hehe

I dag har jag varit en kort stund i skolan på prep.matte, sedan gick ja och Cajsa till gymmet en sväng. Några timmars plugg och köttbullsätande (jag äter köttbullar och coctailtomater som snacks numera) innan vi gick till Kårhuset på info-möte om man vill börja jobba där. Jag satte upp mig i baren i första hand och i andra hand i skimmer, där maten serveras mm. Puben i källaren hade jag nog också som ett högt alternativ, i övrigt kommer jag inte ihåg...

Efter mötet tyckte Erika och Cajsa att det var dags att förlora min MAX-oskuld så vi traskade dit. Jag beställde ett minimeal, utan ost, vilket tydligen var FEL, så jag får väl göra om det en annan dag... Vi satt där i säkert över en timma och hade det trevligt och när vi kom ut var där en lekplats.



Vi tyckte att det var lite konstigt att vi inte fick leka där utan vuxet sällskap, men så kom vi på att Cajsa är ju faktiskt äldst av oss, så hon fick vara det vuxna sällskapet medans jag och Erika lekte =)


En biljett hem

Jag bokade en hemresa i går! Kommer hem den 1-4 november och då hoppas jag verkligen att alla som jag vill träffa håller sej i närheten ;o) Och att Malins bebis har tittat ut! Åå vad jag längtar efter att få träfa er alla!

Nu sitter jag och pluggar etik inför tentan nästa vecka. Jag har träningsvärk från i går, men är glad över att de ringde från socialkontoret angående att jag mejlat om att jag vill ha uppdrag som avlösare i hemmet åt barn med speciella behov. Det tror jag är något som skulle passa mig perfekt att göra :o) Ska på en intervju på torsdag förmiddag...

Nä, åter till pluggandet innan jag måste traska ner till skolan för seminarie =)

Duktig dag


I förmiddags vart jag och Cajsa på Friskis och köpte varsitt gymkort. Nyfikna som vi är testade vi alla maskinerna så nu är i alla fall jag helt slut i kroppen ;o) Sedan gick jag hem och åt, men eftersom det har varit så fint väder i dag så gick jag ut på en promenad i stan med kameran.
Av någon anledning så gillar ja denna bild väldigt mycket! Tror det är nått med alla de olika gröna och nästan silvriga nyanserna och så den röda stolpen som bryter av allt...

I vilket fall så vandrade jag vidare in till stan och gick in på myrorna. Där hittade jag ett par blommiga byxor som ja köpte...


En helg

Inte den roligaste helgen kanske, men den blev helt okej tillslut... Jag och Cajsa gick en promenad i stan i gårkväll, sedan till McDonalds och käkade glass innan vi gicktill Kåren. Där var det inget vidare drag, kan bero på att det är helg innan lön, eller aa, lån ;).  Vi hade mysigt me killarna en stund innan vi gick hem tidigt.



Inget händer

Vet inte ens varför jag bloggar i dag, men det blir ett tråkigt inlägg i alla fall. Vi var på Kårhuset och tittade på hockeyn i går kväll. Tyvärr förlorade Frölunda mot hemmalaget Timrå och vi fick lite diskret ta oss från tv-rummet efteråt... ;o) För övrigt var det rätt tomt på Kåren i går så kvällen blev ganska kort. I dag händer inget alls faktiskt, eller jo, Kårhuset ska nog få en chans till i kväll att förgylla denna helg.

Förresten, jag mejlade till nån på socialkontoret innan efter att jag läst en brochyr om att de behöver stödpersoner och avlösare till bland annat funktionshindrade barn i kommunen. Jag är så sjukt sugen på att få leka med barn, känna deras närhet och glädje att jag skrev att jag var intresserad av att ta på mig ett sådant uppdrag. Det skulle kännas som ett meningsfullt sätt att fördriva all fritid här...


Jag har överlevt...

Det var inte så farligt med seminarium, förrutom att det var segt att ha det en fredagseftermiddag... Men nu är det över och det är FREDAG!! Och jag har långhelg ända tills på tisdag. I kväll blir det att titta på Frölundas seriepremiär och sedan Kårhuset på det. Blir nog en toppenkväll =)

Genusperspektiv hmpf...

Roligare saker finns det att läsa om än det jag läser just nu, men i morgon ska vi har vårt första seminarium och då gäller det att vara påläst...

Jag var ute och gick en liten promand i regnet innan för att återigen leta upp försvunnen post. Denna gång en beställd bok som tydligen inte fick plats i min brevlåda och som istället hamnade på en OKQ8-mack på andra sidan stan. Jag gick förbi en liten park som såg så höstig och fin ut att jag var tvungen att stanna och ta en bild ;o)


Jag kan för ovanlighetens skull bjuda på en bild på mig själv också ;o)


Kårmiddag i kväll

I dag hade vi en kortkort lektion på morgonen, med lite prep. matte. Det tog 45 min, så vid 9;15 var min skoldag slut... Det har inneburit att denna dag har varit otroligt lång, trots att jag och Cajsa satt och skrev klart seminarieuppgiften en stund. Sedan tog vi en promenad till stan innan vi blev så hungriga att magen skrek efter lunch. Då gick vi hem igen...

Nu har jag pluggat, strukit, lagat lite mat, pluggat igen och tagit det lugnt hela eftermiddagen. Nyss ringde min älskade moster så jag pratade med henne en stund :o) Om en timma ska vi gå till Kårhuset och käka lite kvällsmat ihop nåra stycken =)

Abstinens

Jag har disneyfilm-abstinens. Jag vill se disneyfilmer, typ Lejonkungen, Björnbröder, Tarzan, Aladin, ja vad som helst nästan... Såå, om någon vill vara snäll att langa hit en DVDfilm så skulle jag bli jublande glad! :o)

Tur i oturen

Jag höll på att boka en hemresa i början av november och gladde mig åt att det skulle funka bra då, en långhelg fredag-måndag. Men precis när jag skulle betala dubbelkollade jag på mitt schema och såg att jag KOLLAT PÅ FEL MÅNAD! Skit också, har tenta den fredagen och ny kursstart på måndagen... De datumen som det skulle funka bra kostar biljetterna multimycket... Jaja, jag får inse att jag inte kommer hem innan jul helt enkelt :/

 Men nån får hemskt gärna komma och hälsa på mig!!!! <3 Saknar alla så hemskt mycket...


Jag gillar vår lärare...

Vår filosofilärare kom med en fin anektdot i dag som jag gillade skarpt. Han, eller det är säkert nån annan som sagt det tidigare,, i alla fall han sa nått i stil med:

"Livet är en segeltur på havet. Här och var finns det blindskär, och det gäller att styra livet med sitt roder så att man inte seglar på dem. Vissa är oundvikliga eftersom ingen gått på dem förrut, men på andra har många gått. Styr ditt liv, gör dina val, för att undvika att göra samma ödesdigra misstag som andra redan gjort"


Ingen nolla längre



Nu är vi ettor hela gänget! Gårdagens sittning var hellyckad och fantastiskt rolig, alla var så fina och stämningen var på topp. Förrätten bestod av en ostgratinerad tomathalva, sedan var det kyckling med potatisklyftor och till efterrätt vit chokladpanacotta. Smarrigt :o)

Efter maten, prisutdelningar och bekännelser var det fest på hela Kårhuset, med massor av folk, dans, finklädda, utklädda, poliser, ambulans och framför allt glada människor överallt!!!


Redo

Nu är det dags att bege sig till Erika inför kvällens sittning :o)


På köksbordet

Just nu är jag dödligt trött efter denna veckan, och dagen på IKEA med tjejerna. Jag somnade just på matbordet och vaknade av att micron plingade för att min bakpotatis vart klar... I kväll är det förfest på Kårhuset inför morgondagens sittning, men jag skippar den och laddar för morgondagen istället :o)

På ingång


Hösten är på ingång i denna staden. Löven faller gula från träden, det blir kallt så fort solen hamnar bakom molnen, och när den gått ner måste man ha tjocka tröjor på sig för att inte frysa.

I går var det storcaps utanför huset, och det blev väl kanske lite väl många omgångar för vissa, men annars var det kul =)

 
I kväll är det tacokväll på Kårhuset, MUMS!!!


Storcaps på gång

I kväll, eller snarare vid femtiden är det storcaps ute på gården. Då möts alla studenter i ett ölspel som kallas caps, jag skrev om det häromdan. Jag är nog inte så sugen på att delta själv då capsylerna inte är direkt rena om man säger så, men jag ska definitivt vara publik och hejja på andra embolister ;o)


Bilden har jag lånat av Cajsa och är från träningscapsen =)


Allting fungerar så bra i praktiken...


En bild från gårdagens promenad upp till Sidsjön. En fin bäck med ett litet vattenfall, kan bara tänka mig hur fint det kommer att vara här när höstlöven färgats röda, eller när vattnet frusit till is :o)

I dag görs inte så mycket. I förmiddags hade vi uppstart av en preparandkurs i matte, sedan hämtade jag mina stövletter som klackats om, förtidsröstade på biblioteket, skaffade konto för bibliotekslån, postade brev och KÖPTE BILJETT TILL LÖRDAGENS SITTNING! Åå det ska bli kul =)


Brännbollsturnering



I dag har det varit en lång dag i skolan, men rätt intressant. Först handlade det om lite grundläggande omvårdnad och sedan om lagar och förordningar. Efter det gick vi upp till Sidsjön och hade vinbrännboll. Det gick ut på att man skulle sitta ner och baklänges skjuta iväg bollen. Sedan skulle man med krabbgång ta sig runt planen. Halvvägs skulle man svepa ett par muggar vin innan man fortsatte, gott men lite vingligt. Vi hade ganska många poäng när vi väl slutade. Minuspoäng alltså ;o)


Den finns där...


Känslan finns där, jag känner den ibland.
Inte lika ofta nu, den är lättare att gömma här,
lättare att hålla ifrån sig och ta avstånd ifrån.
Men kan jag någonsin lära mig att leva utan den?

Den tränger sig fram och gör sig påmind,
och allt jag kan göra är att hålla emot.
För jag vill inte, vill inte.
Här kan det gå. Det ska gå...


Chill Out

Loppisen i går var en extremt stor besvikelse, kanske för att det redan finns så många bra loppisar i den här staden... Vi gick och shoppade istället på Birsta köpcentrum och i östra Birsta. Vi köpte skor båda två och lite annat smått och gott ;o)

Sedan tog vi oss upp till Sidsjön (sjukt jobbiga backar i det varma vädret...) och hade en mysig Chill-out stund i gräset med musik och lite vin. Jag och Cajsa passade på att sova en stund efter att vi tagit ut oss i ett par omgångar kubb.

På kvällen gick vi till Kårhuset och hade det trevligt hela kvällen lång.


Jätteloppis på IKEA!

NU ska jag och Cajsa på jätteloppis på IKEA och hoppas på att vi gör några riktigt bra fynd. I går fick jag hem en skrivare som jag beställt, så nu skulle jag behöva ett skrivbord där jag kan ha datorn (istället för att sitta med den på en stol framför fåtöljen ;o)

I går var vi på Kårhuset och hade först en poängjakt där vi skule utföra olika uppdrag inne i stan och skämma ut oss lite. Sedan var det träningscaps på dansgolvet, studenters nationalsport vad jag har förstått där det gäller att kasta kapsyler i glas som står i en ring på golvet. Träffar man någon annans glas blir den personen utmanad på en duell där den som först missar den andres glas får dricka upp det som är i ens egna. Träffar man sitt egna eller mittenglaset (som är fyllt med en slatt ifrån varje deltagar, med andra ord en vidrig blandning) så får man dricka upp det själv medans de andra som är med sjunger en vacker liten visa om "fyllesvin" ;o)

Senare blev det dans och andra roligheter under kvällen, men trots det mår jag riktigt bra idag!

Dagarna blir så långa...

Dagarna blir, så långa när man går upp vid sju och man är färdig i skolan redan vid 10,30... Nu sitter jag och laddar för Ölympiska spelen som går av stapeln i eftermiddag/kväll. Det ska bli skoj =)

I dag fick vi träffa en proffessor, han hade varken skägg eller rufsigt hår så jag blev lite besviken ;o) Vi har också lämnat in vår första uppgift, anteckningar från en diskussion om våra förväntningar på utbildningen mm. Det känns riktigt bra och jag trivs i klassen. Nu vill jag bara komma igång med allt på riktigt, även om det är otroligt skrämmande att tänka på alla tentorna och seminarierna. Men det ska nog gå bra när de väl kommer...

Universitetets tredje dag

Lektorer, rektorer, prefekter, programchefer, docenter, proffessorer, doktorander, studenter...

Sammanfattning av dagens föreläsningar; vi är många som är välkomna till IHV, Institutionen för Hälsovetenskap.


RSS 2.0