Min julafton

Min jul har varit helt magisk! Jag som trodde att den skulle bli hemsk och tråkig, så fel jag hade. men det var förstås innan jag fick veta att min moster och mina kusiner också skulle komma till mormor och morfar och att det dessutom skulle bli en VIT jul!

Först jobbade jag hela dagen vilket var supermysigt. Jag hade tomteluva på mig och alla de gamla uppsattade det så himla mycket och blev så glada. Sen hann jag hem precis i tid för att hinna se Kalle Anka på TV.

Jag gjorde mig i ordning och sedan körde jag mamma till mormor och jag åkte upp en sväng till pappa och brorsorna för att önska dem god jul. Sedan åkte också jag till mormor och morfar och där hade en mysig julstämning verkligen infunnit sig. Vi hjälptes åt att göra klart julbordet och tända levande ljus innan vi satte oss och åt massa gott. Efter att vi barn (jag räknar mig fortfarande till dem ;o) hehe) hade sett sista avsnittet av julkalendern kom tomten. Eller ja, var han inte lite lik morfar i år?? ;o)

Klapparna delades ut och vi öppnade i lugn och ro. Jag fick en väckarklocka som gradvis tänds alltmer innan fåglarna börjar kvittra när det är dags att vakna. Den passade mig perfekt för jag hatar verkligen att vakna när det är kolsvart i mitt rum!! :o) Jag fick också en tunn ljusrosa kofta som jag hade sett dagen innan, och jag blev jätteförvånad att jag fick den. Jag trodde inte att mamma skulle hinna köpa den så fort, utan trodde att jag kanske skulle få den i födelsedagspresent...

Det roligaste på hela kvällen var när morfar hade fått en yantramatta och mormor utbrister att
- "en sån vill jag då absolut inte ha! Får jag en sån så kastar jag den direkt!!"
- mamma: "men Siv, Åke har fått den så du kan säkert få låna den!"
- mormor:"VA? Då får han inte sova bredvid mig i alla fall!!!!"
hahahah dom är för söta mina morföräldrar ;o)

Sedan skullle jag testa den, först med kläder på men sedan fick jag för mig att jag skulle testa hur det kändes mot bar hud så jag drog upp min klänning en bit ( jag hade tjocka leggins under) och skulle precis lägga mig när morfar utbrister:
-"men nej, vänta! vi har inga plåster och förband så du får inte lägga dig på den sådär!"
jag: "haha det är ingen fara, jag ska bara prova"

När jag sedan fått på mig klänningen igen känner jag att det svider på min armbåge och när jag känner efter märker jag att jag har rivit upp hela armbågen! Hahaha så rätt morfar hade, men det vågade jag inte säga för då skulle han defenitivt aldrig prova den ;o) hehe

Hoppas att ni hade en lika bra julafton som jag!
*kramar*

(ber om ursäkt för att det knappt är några bilder, har nämligen kopplat min externa hårddisk till laptopen, och till den har jag inget internet...)


Dags att ge sig av

Jag har packat hela dagen. Men jag är inte alls taggad. Än... Pappa hämtar i mon vid sjutiden och planet mot Österrike går vid nio. Det är slask och halt ute plus att det blåser. Jag orkar inte fler timmar i väntan på flyg, bara så ni vet. Ska förresten fortsätta min reseberättelse från London också när jag är iväg. Har nämligen fått en laptop i julklapp :o) Men har troligtvis inget internet så jag lägger upp allt när jag har kommit hem sen ;o)

Ni får ha det så bäst så länge och jag önskar er alla ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!!!

24 December


23 December


22 December


21 December




20 december


19 december


Första dagen i London

Vi sov i två timmar, sedan gick vi upp och skrapade ihop lite frukost av det vi kunde hitta i köket. Sedan gick vi en promenad till tunnelbanestationen och åkte in till stan. Vi gick av vid Oxford Circus och började gå uppför Oxford Street, men eftersom vi var så inställda på att köpa julklappar på Camden kunde vi inte riktigt koncentrera oss, så vi hoppade på en buss mot Camden.



Vi gick av fel en gång, men kom sedan rätt och började gå omkring bland marknadsstånden. Ju mer vi gick runt ju mer hänförda blev vi. Stället kändes oändligt och vi hittade än det ena än det andra som skulle vara kul att ge bort till andra och sånt som vi ville ha själva. Stället är helt obeskrivligt, man måste uppleva dofterna, atmosfären och stämningen själv för att kunna förstå hur det kändes när de asiatiska tjejerna ropade till en att provsmaka deras thaimat, eller när man skulle bestämma sig för ett av alla hundratals halsband i ett stånd, alla unika. Vissa stånd avr utomhus, andra under tak eller i trånga gränder, i små bodar och gamla stall. Man kunde hitta i princip allt här; halsband, hattar, tröjor, skor, tavlor, ringar, souvenirer, glaskonster, ljuslyktor, drömfångare, snurror, sjalar, godis. Yes, you name it...





Vi var där hela eftermiddagen och åkte därifrån vid halvåtta då det mesta började stänga. När vi kom hem lämnade vi bara våra nyinköpta saker och gick sedan ner till en pub i närheten av där Matilda bodde.

 


Framme i London

Efter att ha vridit tillbaka kllockan ett varv gickvi av planet på Stansted vid fyratiden på morgonen. Vi hittade snabbt våra väskor, så fort som de kom från planet till bandet har jag aldrig varit med om innan. Vi sedan att det flygbussbolaget som vi hade bokat med hade nattuppehåll och för att slippa vänta fyra timmar fick vi köpa nya biljetter. Efter lite mer än en timma var vi inne vid Victoria station. Innan jag och Annika hade lyckats hitta till rätt spår hann klockan bli över sex och de första tunnelbanorna hade då börjat rulla.


Vi skulle med District line mot Ealing Broadway, men alla gick till Richmond innan vi tillslut fick rådet att åka till Earl's Court och byta där och lyckligtvis kom vagnen där direkt...



Det var två trötta tjejer som slutligen framåt sjutiden träffade Matilda på Acton town station. Det var kallt och vi var hungriga, men det ordnade Matilda genom att ha fixat en taxi hem till sitt hus där hon bjöd på mackor innan vi la oss vid åtta-tiden. Då hade både jag och Annika dygnat, och matilda hade hunnit spendera tolv timmar på puben ;o)

 


Så mycket att berätta!

Jag är ledsen att jag inte har lagt upp julkalendern på nåra dar, men jag har inte haft tid då jag har upplevt Europas största stad så intensivt att inget annat har hunnits med. Jag ska försöka sammanfatta våra dagar under några inlägg, mest för att jag själv ska komma ihåg allt senare :o)

Vår resa började i fredags då jag och Annika skulle åka från Säve flygplats till London Stansted för att hälsa på Matilda och julshoppa i den stora staden. Planet skulle gå vid 21,20, men vi fick snabbt veta att det var försenat minst 45 minuter. MINST. Det skulle snart visa sig att det plan vi skulle åka med inte hade lämnat london då klockan var 00,00. Vi insåg snabbt att det skulle dröja läänge innan vi skulle komma fram.


Somliga passade på att plugga lite när man ändå inte hade något bättre för sig... ;o) hehe

Säve flygplats stängde klockan tio den kvällen och därför skulle vi alla bli transporterade med bussar till Landvetter istället, detta skedde efter att vi suttit på golvet i vänthallen i fyra timmar. Framåt tretiden fick vi dock komma på planet och vi kunde äntligen lämna Göteborg.


18 december


Bara några timmar

Nu är det bara några timmar kvar tills vi åker och det ska bli såå himla kul!! Saknar Matilda massor så det blir kul att träffa henne och att se den stora staden London är spännande. Hoppas att vi hittar bara ;o)

Bara en dag kvar

Om ganska exakt ett dygn har jag och Annika just landat på Stansted och vi ska försöka ta oss till Victoria där Matilda möter oss :o) ÅÅÅ jag kan inte fatta att vi åker i mon, det ska bli så himla kul!!!

17 december


Ungdomens fredspris

Jag insåg nu när jag tömde min lilla kamera att jag har glömt att skriva och visa bilder från ungdomens fredspris som jag var på för ett par veckor sedan. Vi hade det jättetrevligt, själva prisutdelningen var väl kanske inte det allra roligaste, men efteråt var det först bankett och sedan femkamp på Liseberg. Vi blev ihopparade med ett gäng norska ungdomar som vi skulle ha femkamp mot, och efter en hård strid med massor av skratt vann tillslut Sverigelaget!! XD haha


Av sex deltagande bidrag var det bara ett från Sverige...


Massor med långbord var uppdukade bakom scenen och fint var det!


Jennifer och Jag på banketten


Hela vårt femkampsgäng!


16 december


15 december


14 december


Familjen


Min älskade moster





Så försvarslös

Jag har just varit hos tandläkarn och återigen blivit beskådad som nått utställningsobjekt. Jag var egentligen hos en tandhygienist, och när hon hade pillat och grejat en stund så gick hon plötsligt ut ur rummet och hämtade en tandläkare, en nyutbildad sådan, för att visa upp mina konstiga tänder för henne. Det är liksom ingen nyhet att de ser ut att ha kommit fel, de borde nog egentligen sitta i en hästs mun, men det är alltid någon som varje gång jag är där vill titta extra på dem och skratta åt att de är så konstiga.

Sedan började hygienisten att skrapa bort tandsten och medans hon gjorde det pratade hon på och gav mig förmaningar om att jag måste vara noga med tandtråd här, och tandborstning där, allt utan att jag hade en chans att försvara mig på något sätt. Man blir liksom lite handikappad när man ligger där med sug och blås och vattenspruta och spegel och massa annat i munnen, det är svårt att få fram vad man vill ha sagt ;o) 

Lucia

I dag är det lucia och jag har varit runt och lussat för alla de gamla på jobbet med glitter i håret och luciasånger :o)



Kvällen har jag spenderat hos moster. de vile att jag skulle fota dem så att de kan skicka julkort på familjen. Sedan ville Malin ha en ny profilbild till sin facebook så vi fotade lite till :o)


13 december


12 december


11 december


10 december


Boken


Men hur ska det sluta? Det är ingen som vet. Eller är det redan bestämt, som i en bok? Har jag redan fått min dom? Jag tror inte att jag vill veta. För hur lever man sina dagar om man redan vet slutet? Läser man boken om man vet att slutet är hemskt? Kanske man gör det av nyfikenhet, kanske lägger man den bara ifrån sig. Livet är boken. En lång bok. Men är det verkligen slut på sista sidan?


9 december


8 december


Jag kan inte förstå det...

Men det känns som om det inte längre spelar någon roll, det är ändå försent. Jag får lära mig leva med mig själv, med hatet mot mig själv, med föraktet och vetskapen att jag har misslyckats.

Jag vill också vara bra, jag vill också räcka till. Jag vill inte vara den som är ivägen hela tiden, den som ingen vill vara med...


7 december


För dig!

Jag önskar verkligen att det fanns något jag kunde göra för dig, för du ska inte behöva känna så som du gör. Jag har varit igenom allt det där, jag vet hur det känns och det är fördjävligt... Du är värd så ofantligt mycket bättre än så, du är en underbar människa, men hur ska jag kunna få dig att inse det?

Förhoppningsvis gör det här dig starkare så småningom, när du kommit igenom det och börjar inse att det faktiskt finns saker att kämpa för, att det finns de som verkligen älskar dig och avgudar dig även om det inte känns så just nu. Du är en av de mest omtänksamma människor som jag känner, och trots att vi inte kännt varandra så länge så har vi ändå kommit varandra ganska nära...

Jag vill att du ska veta att jag finns här för dig närhelst du vill och behöver. Ring mig, sms:a, knacka på min dörr, skriv ett mejl, när som helst om du behöver det. Jag finns här till hundra procent för dig, jag hoppas du vet det och att du vågar. Det behöver inte vara något speciellt, du behöver inte säga vad det är om du inte vill, vi kan bara prata. Ofta är det svårt att sätta ord på vad det är man känner, men det är lugnt gumman, jag vet hur det är ändå!

6 december


5 december


Skövde

Tidigt i morse åkte jag och Anna till Skövde för att träffa militärer som var ute på övning med handgranater. Vi filmade så klart en del, men lyckades tyvärr missa våra praktikanter som hann åka innan vi hunnit upp... En kul dag har vi i alla fall haft =)

Detta får nu alltså avsluta vår lilla turné där vi träffat en representant från varje uniformsyrke som skolan kopplar till. Poliser, brandmänn, tullare, sjöräddare och militärer, alla har varit dundertrevliga och jag hoppas verkligen att jag får träffa dem igen :o) Fem dagar, fem ställen... Nu är vi helt slut, men snart börjar det stora jobbet, att redigera ihop allt filmat material och få det till något bra :o)


4 december


3 december


-6 grader


Dt första jag gjorde i morse när jag hade vaknat var att ta med kameran ut. Hela landskapet var vitt av frost och det glittrade underbart av de stigande solstrålarna :o)


2 december


1 december


RSS 2.0