Får det vara så?



Ska det vara så, att allt vi säger vänds emot oss?
Ska det vara så, att vissa bara får stå utanför och se på?
Ska det vara så, att vissa är viktigare än andra?
Och lite bättre, och lite finare
Får det vara så?

Vem säger åt oss att släppa taget?
Vem bestämmer när vi ska ge upp?
När vi ska sluta andas, sluta kämpa,
sluta stå emot...

Kan någon annan bestämma det?

Vårväder



En härlig utedag i det vackre vädret. Vi byggde en koja av grenar och mossa :o))


Våren är här



I dag har det varit en strålande dag med underbar klarblå himmel!! :o)

Jag och Christopher tog en cykeltur till Frillesås för att hälsa på våra söta kusiner som äntligen har kommit hem från Teneriffa ;o)

Earth Hour 2009



I kväll är det dags att släcka alla lampor runtom i världen! Tänk hur mycket energi vi kommer att spara :o)

Kommer du att släcka?


Uddevalla



Utanför Uddevallas Museum är denna vackra bild tagen. Jag håller på att lära mig PS CS3, och det är väldigt många funktioner som jag inte har hittat ännu... Men det kommer nog snart ;o) hehe

I dag ska mitt arbete om Cypernkonflikten bli färdigt har jag bestämt...

Sommaren



Jag längtar så galet mycket till sommaren just nu!! Någon mer?

Påskägg


Ett litet gulligt påskägg från Indiska

I kväll har Jonas varit här och hjälpt mig att fixa PS, så nu ska jag lära mig det programmet också. men jag lovar, jag ska absolut INTE photoshopa mina bilder så att de ser photoshopade ut. Om ni förstår vad jag menar ;o)

Nu är det dags för mig att säga god natt, så det gör jag; God Natt!

Kärlek







Egentligen är du inte kär i mig
och egentligen är det okej med mig
för jag blir aldrig kär i nån
sånt där är slöseri med tid...








Håkan Hellström - du är kärlek!

Modevisningen


Denna snyggingen gick modell i Uddevalla i går. Väldigt fina kläder hade de alla, kanske kommer det fler bilder här någon dag ;o) hehe

Fullt upp

just nu är min kalender så fulltecknad att jag inte ens hinner skriva här varje dag... Jag har en hel del att göra både i och utanför skolan, men snart är det ju lov och då ska jag åka till Mika i Stockholm :o) Jippie!! Och dessutom så kommer ju Anna hem under två veckor. Innan dess ska jag åka till Oslo också, så allt skolarbete måste bli klart snart!


Jag var på modevisning i går förresten. I Uddevalla med Sara. Emilia gick modell för en kompis och alla kläderna var hur fina som helst! Bilder kommer att komma upp i eftermiddag när jag är hemma ;o)

57.43 min


bild hämtad från seedningsloppets resultatsida

Med den tiden är jag helnöjd. Vädret var perfekt, till och med solen tittade fram en stund så det blev riktigt svettigt. Det var lagom mycket folk och stämningen var på topp. Jag trodde att det skulle kännas trängre, vi var ju ändå närmare 2000 personer som skulle springa samtidigt, men det gick faktiskt riktigt bra att ta sig fram. Nu gäller det att ligga i med träningen fram till den 16;e maj ;o) hehe

Bracelet by Frida Lindblad


Detta underbart fina armband fick jag av Frida i kväll, samt en bodylotion och en bodyscrub som luktade ljuvligt!

Man skulle kunna tro att det är jul denna vecka, för jag har fått massa julklappar ;o) hehe
Frida hade gjort ett armand til mig, hon har det som projektarbete i skolan. Ja, alltså inte att göra armband till just mig, men att göra smycken i olika stilar. Det betyder verkligen mycket att få ett sånt av henne! Tack vännen!


Laddar för seedningsloppet


Tro det eller ej, men jag är faktiskt ganska laddad inför i morgon. Vet dock inte riktigt hur bra det är att bygga upp med massa godis som kvällsmat, men det är ju massa energi i det i alla fall ;o) hehe

Klockan 11 ska jag träffa Sara vid Hjalamar Brantingsplatsen, och klockan 13.00 går starten!
Så önska mig lycka till! :o)

Påskkort


Ett litet påskkort -Lite tidigt kanske, men jag längtar så... ;o)

I dag har jag redan hunnit med att jobba en sväng och i går hann jag inte blogga för då blev jag inringd till jobbet och fick åka direkt dit. Jag och Sara joggade en mil i går efter skolan, och i morgon är det dags för seedningsloppet. Tre varv på STCC-banan i Göteborg, Frihamnen.

Är det någon mer som ska dit? :o)

Julklapp


Ett jättefint halsband från Spanien

I går fick jag en fantastiskt fin julklapp (hehe ja en aning sent kanske ;o) ) av två helt fantastiska personer som jag hoppas får en mysig och härlig helg tillssammans i London. Ni ska få eran julklapp när ni är hemma båda två nästa gång!

Avspark



Då var första matchhen spelad på nya Gamla Ullevi.  :o)

Fotbollsmatch på Nya Gamla Ullevi

Nu är det snart dags för premiären av Nya gamla Ullevi. En match ska spelas mellan fotbollsklasser från Katrinelundsgymnasiet, och resten får vara publik :o) Är inte så intresserad av matchen men det ska bli kul att se arenan! ;o) hehe

Utepluggarväder

Nu har jag retorik, och då vi har fått tid till att skriva våra argumenterade tal tog jag tillfället i akt att sitta ute en stund och skriva. Jag tog mig bort till actionparken, satte mig på en bänkliknande kloss och bara njöt av skateljuden, solen och fågelkvittret samtidigt som jag faktiskt fick lite gjort :o)

Det är otroligt inspirerande att sitta ute och :o) skriva tycker jag, eller vad tycker ni?

En udda sovplats



Ser ni något märkligt i denna bild? ;o) hehe

Solvind

Jag har för mig att jag har läst någon bok med en häst som hette just så, Solvind.. Hmm :o)
Någon som känner igen det?


I dag var det en kortisdag, eller kort tisdag ;o) hehe, i skolan. En spanskalektion och sedan bussen hem igen. Nu skriver jag på mitt lååånga arbete om cypernkrisen igen. Har kommit till själva krisen nu i alla fall :o)



Jag fick hem en faktura i går på skoltjöjan och i dag fick jag den, Supermysig!

God morgon!


Bilder från promenaden i naturreservatet

Denna dagen bjuder på massa dimma, man kan knappt se ner till rondellen...
Nu skulle jag ha varit på väg till bussen, men eftersom jag vet att datorerna på skolan vanligtvis är upptagna när man behöver dem så stannar jag hemma under samhällslektionen och skriver på mitt arbete här i stället :o)

Promenad

ett par på promenad i vårsolen
Ett par på vårpromenad i vårsolen i natureservatet

Krokus



En krokus som jag plockade hemma hos mormor i går. Är den inte underbar?!

Vårluft



Idag är det verkligen vår i luften! Solen skiner från en klarblå himmel, barn är ute och leker, grannarna rensar i trädgårdarna. Det enda som fattas är ljudet av gräsklippare och doften av grillat :o)

Nu ska jag och mamma åka ut till naturreservatet och gå en promenad där. Skulle inte tro att vi blir ensamma ;o))

En vissen ros


Kalla mig konstig, men jag kan inte låta bli att känna empati för dessa roser som aldrig fick blomma ut. Jag tycker att de är vackra ändå!

I dag jobbar jag hela dagen, först från 7.30-11.30, sedan från 15.45-22.00

Snövita blommor


Ljuvliga små blommor från Boyes bukett

En riktigt lång sovmorgon i dag, vi ska ju ut till Långedrag i dag igen. Ska ha lite bättre kläder på mig än vad jag hade i går ;o)
Sedan ska jag, Sara och eventuellt Charlotte upp till Skatås och springa om spåren är tillräckligt rena från snön, vilket vi hoppas på. Det är ju seedingsloppet nästa söndag och där ska vi göra bra ifrån oss :o)

Snögubbe



Snö i dess fina former. Snögubben är byggd precis utanför fönstret och är inte mer än ca 1,5 decimeter stor ;o) hehe


Massa snö

Det har snöat massor hela eftermiddagen och nu ligger det över en decimeter snö på backen. Hoppas att det får ligga ett tag nu och bara får vara vackert utan att bli slaskigt. Sedan kan det bli vår med en gång!



Alfons ute på en liten snöpromenad. Han gillar det inte jättemycket... ;o)

Snöbollskrig med poliser

Polisövning i snöyra på amf 4

Faktum är att om man tar den bilden som jag la upp i går och byter den blåa himlen mot en helgrå, och den gråa asfalten mot en vitslaskig sörja så skulle den kunna vara tagen i dag. För det var på exakt samma ställe och på exakt samma sätt som övningen ute i Långedrag hölls i dag. Det var blött, kallt och snöigt, men väldigt kul! :o)

Och självklart passade vi på att kasta snöbollar på poliserna!! ;o)


I morgon blir det samma sak, men då hoppas vi på fiiint väder!

Skola utan fungerande dator

Sitter nu i skolan, efter att ha suttit på ett tåg som var försenat, så min resa till skolan tog nästan dubbelt så lång tid som vanligt. Och den glädje över att ha vaknat till en dag med klarblå himmel, förbyttes när man kom in till stan och de gråa molnen dominerade himlen... Hoppas det spricker upp snart!

I morgon blir det demonstrationsövning med polisen, det ska bli kul om vädret är bra :o)


Bild från polisövning i höstas

Blå blomma



Denna underbart vackra blomma fanns i Boyes bukett, någon som vet vad den heter? :o)

För högupplöst bild, klicka här:

Vårkänslor

I dag är det molnigt, men just nu tränger solen igenom och man kan ana att våren faktiskt är på väg. Sakta men säkert. :o) Jag gillar våren nästan lika mycket som sommaren, för det är så häftigt att se hur allting kommer till liv igen efter vintervilan.



Alla dessa vackra blommor fick Boye när han fyllde 50.
De är verkligen ljuvliga, eller vad tycker ni?

Du får inte

Detta är nog en av de vackraste låtar som jag någonsin har hört.


50-årskalas!



I dag fyller denne mannen år, och tidigt i morse blev han uppvaktad med smörgåstårta på sängen av Malin och Gunilla med familjer. Han låg dock inte i sin egna säng, för efter att ha blivit bortrövad av sina kompisar i går kväll så låg han däckad i Andrés rum. Och han vaknade inte ens av all uppståndelse så vi andra fick glatt äta smörgåstårta til frukost utan jubilaren vid 5 i morse.. :o))

Pratar med Anna-Panna



Just nu sitter jag och pratar med Anna på Skype, trevligt trevligt!

Helg!



Nu är det äntligen fredag igen, eller äntligen? Jag tycker att denna veckan har gått otroligt fort. I går hann jag verkligen inte med att blogga, för först var det skola, med rättskunskapsprov och lite annat, sen åkte jag direkt ut till Kärringberget, där jag och fem till från skolan agerade skademarkörer.

Jag hade brännskador i ansiktet och hela bålen, samt igensvullen i halsen så att jag inte kunde andas. 18 personer, däribland läkare, sköterskor, vagnförare m.fl. gjorde sitt sluttest för att få göra utlandstjänst som sjukvårdare. För att rädda mig hade de två alternativ, antingen att intubera eller göra en traktomi, dvs skära upp halsen och föra ner en  slang, och på så sätt skapa fria luftvägar.

Frågan är om man skulle fixa att skära upp halsen på någon riktig människa?

Ett sent inlägg

Men det är fortfarande denna dagen, den 4 mars. Lenas födelsedag!
Grattis! Grattis! Grattis!

I dag har jag fått reda på att jag ska få åka till Norge, närmare bestämt till Oslo, med några ifrån skolan. jag är inte helt införstådd i vad det går ut på än, men det är något samarbete som vi har med en skola där. Vi som ska med fick i alla fall göra lite val om vad vi ville göra där, och då fanns det ett val om att man kunde fota och dokumentera allt som vi gör. Det valde jag som första, och som andra tog jag körsång. Får se vad det blir.

Norges flagga

Nu har jag skrivit färdigt min engelska uppsats i varje fall, första gången på väääldigt länge som jag lämnar in engelskan i tid!

I morgon blir det figurantövning ute vid Kärringberget på garnisonen. Skademarkör ska jag var tror jag. Det blir spännande.

Sov gott, God natt!!

Anna Jansson


Detta är de två första böckerna i en serie om kriminalinspektör Maria Wern. I skogen utanför Kronviken hittas en man hängande i ett träd med ett spjut genom magen. Marken är täckt av olika sorters djurhår, och runt honom hänger döda djurkroppar. Scenen kan liknas vid ett midvinterblot från asatiden, och snart är jakten på en galen mördare igång.

Dessa böcker är spännande, berörande och fartfyllda och jag rekomenderar alla som gillar kriminalromaner att läsa dem.

Kalas

Jag sitter just nu i klassrummet och jobbar med samhällsarbetet om cypernkonflikten. Nyss kom en rad sjungande klasskompisar in i klassrummet med paket och tomtebloss för att fira David som i dag fyller 18.



Grattis till honom!


Vasaloppet

Just nu är jag väldigt imponerad av min kompis Kicki som i dag har genomfört Vasaloppet på 6h och 12min!!



Bra gjort! Jag hade aldrig klarat det.. ;P

Något jag aldrig trodde jag skulle göra...

Nu har jag varit på kurs i två dagar och kan numera titulera mig som både instruktör och tränare. Kursen hölls som sagt ute i Långedrag, och på lämpligt avstånd från klubbhuset där vi höll till låg Långedrags Värdshus där vi åt lunch båda dagarna. I går serverades hamburgare a la Gourmet, hur goda som helst! och i dag fick vi skaldjurssoppa med gissa vad!? jo musslor...


Det är något som jag aldrig trodde att jag skulle kunna våga äta, men i dag gjorde jag faktiskt det. Och som en annan kursdeltagande uttryckte det, ungefär som Pumpa i Lejonkungen; slemmigt men mättande.. Eller ja, han sa bara mättande men för mig och Tessie tog det inte ens en halv sekund  för att fylla i med det andra ordet.. :P hehe Det var i vilket fall inte så farligt som jag trodde att det skulle vara.

RSS 2.0