The mystery ground...

Under natten har märkliga saker skett. Min termometer har vistt gått sönder för den visar just nu -4 grader, och nån skojare har fått för sig att måla alla horisontella ytor vita. Jag kan inte alls förstå det här^^

Jag har väntat på ett regn jag kan förlora mig i...

Vad hände där? Jag hade just klätt på mig för att gå till affären då det började tokhagla utanför fönstret! Nu har det redan hunnit sluta så bäst jag skyndar mig iväg så jag hinner innan nästa skur ;)

Har sett moln från båda sidor nu...

Jag är lite ojämn i mitt bloggande, vissa dagar skriver jag flera gånger om dagen och andra inget alls. Jaja, det är bara att stå ut med ;)


Här är mitt gräs förresten. Jag och mitt makroobjektiv kommer inte riktigt över ens över huruvida vi ska använda stativ vid makrobilder eller inte ;) Mina körsbärskvistar har blommat över nu och det är snart dags att skaffa nått nytt till köksbordet. En påskbukett, eller varför inte lite påskris?


En bladning av sött och salt...

En ny kursstart och det känns som om det kommer bli tungt. Mycket lagar, förordningar, rättsfall, organisationsteorier och ledarskapsroller som ska läsas in. Men eftersom det bara blir ljusare och ljusare om dagarna så känns det faktiskt som att det kommer att gå ganska snabbt.

Jag har sått gräsfrön till påsk, det gjorde jag i lördags. Och nu i dag har jag kunnat se hur de växer. För några timmar sedan kunde jag ana några små strån börja gro, och nu har de blivit några millimeter långa redan. Körsbärskvistarna på bordet har börjat blomma också, fina rosa små blommor slår ut och allt blir så levande igen. Jag fullkomligt älskar våren, det är magi som gör att allt som har varit till synes dött under hela vintern helt plötsligt får liv igen och sätter färg på tillvaron. Snart är det påsk, och jag ska erkänna att jag så smått har fått fram lite ägg här och var. Påsken är ju så kort, så varför inte börja lite i smyg så att man kan få njuta en lite längre tid av de fina färgerna... Ska ta några bilder på mitt gräs när det växer så ska ni få se hur fort det går ;) Nu tittar dessutom solen lite försiktigt in genom fönstret, så då går det nog ännu fortare...

Den djävligaste tiden i livet var den när du gick...


Nu är jag alldeles prickig på händerna efter att ha stekt fläsk, fy tusan vad det smätter och skvätter. Men så gott det är, med potatis, fläsk, löksås och gröna ärtor!

I dag har jag haft simskola, och efter det har jag gjort mest ingenting mer än att laga mat. Jo förresten, jag har tittat på hemnet efter hus/gård/torp. Åå vad jag längtar tills när jag har pluggat klart och kan få leta på riktigt efter nånstans att bo. Vill så mycket hellre köpa en liten gård/torp än att hyra lägenhet när jag väl börjar jobba sen. Ett ställe som är bara mitt, där jag kan greja och dona så mycket jag vill. Drömmen lever kvar om att hitta ett ställe en liten bit in i skogen, på landet, med ängar omkring, grusväg, lite djur, en lada med höloft... Det ska gärna vara i behov av lite renovering, men inte alldeles för mycket.

Tror inte att det kommer hända så mycket mer än så i dag. Det är bäst att passa på att vila upp sig inför kommande kurser, det ser ut som om vi har en del att göra där nämligen...


Jag mår bra och det blir vackert...

Det blir många inlägg i dag ;) Tänkte bara visa hur fina mina bröd blev. Nu har jag bröd för flera veckor framöver :)


Visst ser dem goda ut?!


Du finner bara en lyckoklöver...



Två av mina skruttar passade på att vara ute och leka i den varma vårsolen. Allt blir så mycket lättare när man kan vara ute :)

Jag tittade på en dokumentärfilm på svt play i går kväll innan jag somnade. Den handlade om vem vi är på nätet. Det är lite skrämmande att man kan få fram så mycket information om sig själv som man inte hade en aning om att den fanns där. Och det går verkligen inte att ta bort sånt som finns på internet, även om det är andra personer som skrivit saker som enligt lagen räknas som förtal. Det enda sättet att inte få upp oönskade sökresultat på google var enligt experter att "äga" sin information, dvs att själv se till att finnas så mycket på internet att eventuella dåliga sidor hamnar långt ner i google-sökningar. Man ska dock tänka sig för många gånger innan man uttalar sig om något känsligt eller publicerar bilder som kan väcka intresse. Bäst är nog att vara lagom annonym och neutral. Blir man t.ex. en populär bloggare finns det alltid personer som tycker och tänker saker om en som kanske inte alltid är så smickrande. Att arbetsgivare googlar personer de ska anställa är inte ens en hemlighet längre, och allt som hittas kan vändas mot en. Negativa sidor hos en person syns alltid starkare än de positiva tyvärr. En negativ kommentar väger tyngre än tio positiva...


Nu surrar bin och fåglar sjunger överallt...

Det börjar kännas som lite vår här i stan. Gruset på gatorna är bortsopat och nästan ingen snö finns kvar av de stora högarna som varit. Skinnjackan har åkt på, liksom tygskorna. En sjal och ett par vantar får dock också vara på. Har varit in till stan en sväng och köpte ett knippe körsbärskvistar som nu pryder mitt bord. Även ett fat där jag ska så gräsfrön till påsk fick följa med hem. Nu står surdegsbrödet på jäsning och jag har damsugit lägenheten. Resten av dagen blir till mys och vila :)

We have only each other...

Har det hur bra som helst hemma med min mamma, familjen, kusinerna och älskade moster. Jag har inte skrivit något om att jag skulle åka hem eftersom det skulle vara en överaskning för Jonna som hade kalas i lördgas strax efter att jag kom fram. Och överaskad blev hon! Först stod hon bara och stirrade på mig, sen skriker hon CARRO och springer fram och kastar sig i famnen på mig. Världens underbaraste goaste kram fick jag och nån liten glädjetår trillade allt på oss båda ;)

I förrgår var jag hos kusinerna hela dagen, och jag stannade även över natten. Det var så mysigt att somna tillsammans med Jonna i hennes säng. Huvud mot huvud låg vi, och så fort vi vaknade kröp vi ihop igen. Min älskade lilla "syster" <3. De andra barnen tyckte också att det var roligt att jag var hemma, speciellt Joel mitt lilla bustroll. Både han och Pontus kommenterade min basker jag satte på mig när vi skulle gå ut. Joel sa "vad fin du är med den mössan Carro!" och Pontus sa efter lite funderande att "du ser fransk ut med den!". Haha underbara barn! Den enda som inte uppskattade min visit var lillfröken Jolina. Hon blev helt hysterisk så fort jag kollade på henne, för att inte tala om när jag råkade lyfta henne. Ojojoj, den damen är inte att leka med. Ska bli spännande att passa henne i morgon några timmar, och sen om en månad passa henne en hel helg. Det återstår att se vem som ger sig först...

I dag har jag och mamma varit i Kungsbacka och kollat i fina butiker och affärer. Vi åt också på fik, en räkmacka och en stor biskvi som vi delade. I kväll ska vi fira "lillfredag" eftersom det är "lillördag" i morgon med god paj och sedan tv-mys i soffan :)

Var e den där regnbågen?

Nu är praktiken slut. Jättetråkigt verkligen. Då ska man tillbaka till skolbänken och trycka in massa mer kunskap. Jag är dödstrött och har inget mer att skriva... Så god natt i förtid eller nåt sånt ;)

Se dig för lillebror, här kommer lyckan...

Jo, en promenad blev det, och visst har solen strålat i dag. Dock höll jag på att blåsa bort, för om det blåste i går så var det inget emot vad det gjort i dag. Ut till Birsta kom jag också och har köpt lite presenter och andra nödvändigheter. Just nu håller jag på att provbaka det recept som jag tänkt baka till på fredag då det är sista dagen på praktiken. Har tänkt att göra vinbärskakor, men man kan visst inte köpa bara vinbär i affären så det blev en variant med blandade sommarbär. Återstår att se om de är goda bara ;)


Jag ska inte göra i muffinsformar till jobbet, utan i långpanna. Gjorde inte så mycket smet nu eftersom det bara var en test och då passade det bra att göra i muffinsformar...


Jag kan va lycklig för det jag har...


Så här blött, grått och tråkigt är det utanför mitt fönster nu. Och blåsr gör det med. Lika bra det eftersom jag har sovit bort halva dagen och nu orkar jag ändå inte göra något. Jag hoppas att det blir fint väder i morgon då jag är ledig. I så fall blir det en promenad in till stan och kanske en sväng ut till Birsta.

Det är väldigt mysigt att jobba natt måste jag säga, en helt annan stämning än vad det är på dagen. Det kommer nog att bli en jättebra sommar, måste bara fixa mörkläggningsgardiner där hemma så att inte solen strålar in i ansiktet på mig när jag ska sova ;)


I wish I could surrender my soul...

God morgon! Klockan är två, och nu måste jag stiga upp för att gå till simskolan i några timmar. Sen är det ännu ett nattpass kvar. Natten som var fylldes med mycket skratt med arbetskamraterna och vi hade det otroligt lugnt med helt tomt mellan 2-3. Sedan kom fem patienter i princip samtidigt, men de försvann upp på avdelningar ganska snabbt. Hoppas natten blir lika lugn, vi hade det så trevligt i personalrummet istället... ;)

What a beautiful sound...

Vaknade vid kvart i fyra (ja nu på eftermiddan) av att det smattrade mot rutan. Vårens första regn faller och sköljer bort stora delar av den snö som än ligger kvar. Första natten av tre är avklarad och det gick bra, bara två kvar nu. En försmak av sommarens jobb i Varberg, så det är bara att vänja sig vid att dygnet inte ser ut som det alltid har gjort ;)


Jag vill om du vågar...



Här är några små bildertagna med mitt nya objektiv. Jag älskar det korta skärpedjupet, och längtar tills jag kan få ta lite porträttfoton på mina nära och kära ;)

Dagen i dag ska mest ägnas åt att vila och ta det lugnt så att jag orkar med alla nattpass helgen bjuder på. Lika bra att jag vänjer mig nu, så jag vet vad som väntar i sommar...


Jag sparka undan dina fötter, jag ryckte upp dig med din rot...

I dag har jag jobbat konstant mellan 7-20. Först praktik hela dagen, sedan åkte jag direkt till simskolan. Nu är jag helt slut har kommer krypa ner i sängen den närmsta minuterna.

I dag fyller Boye år, stort grattis till honom! Vad gäller objektivet så packade jag mycket riktigt upp det i går, men jag har inte orkat ta några bilder än, så det ska jag ägna morgondagen åt :)

Att du aldrig känt vinden högt över trädtoppen...

Jag blev inte miljonär, men 25 kr vann jag i alla fall ;) Och nu har mitt objektiv kommit! Fast det ska hämtas på OK, så det får bli samtidigt som jag går till jobbet. Synd bara att jag jobbar hela dagen i morgon. Får leka med det först på fredag... :) (Fast känner jag mig själv rätt kommer det packas upp redan i kväll fastän jag ska upp tidigt i morgon bitti^^)

Vad jag bryr mig om nu, är att få ut dig ur skallen...

Återigen strålar solen och det är riktigt vårigt i luften i dag. Blåser gör det, men vinden är inte isande så det är helt okej att gå promenader. Har just varit i affären och handlat lite mat, och i eftermiddag ska jag ta en promenad upp till sjukhuset innan jag ska jobba.

Jag fick två trisslotter av pappa i julklapp. Jag vann 50 kr på den ena och lämnade in den i går och fick två nya. Då vann jag 2x50kr så nu har jag fyra nya igen, två rosa :) Ska jag bli miljonär i dag kanske? ;) Hade inte varit helt fel...


I can't belive that things can change so fast...

Just nu vill jag att dagarna ska gå snabt så att det blir vår och sommar snart. Samtidigt vill jag inte för allt i världen att praktiken ska ta slut! Jag har bara nio pass kvar och ångesten för att lämna alla goa människor är stor. Hoppas, hoppas, hoppas att de vill att jag ska jobba extra där under våren...

I dag väcktes jag av att solen strålade in genom mitt fönster. Lite konstigt eftersom solen går upp på andra sidan huset. Förklaringen låg i att den speglade sig i de stora fönster som huset mitt emot har.

Det spökar i min lägenhet! Jag har tre tavlor ovanför sängen som har hängt där sen jag flyttade in. I går rättade jag till det nedersta kortet som hade åkt lite på sidan i sin ram. I dag är både det översta och det understa korten sneda igen...


I believe in angels...

I dag är en sån där dag då jag hade velat krypa ner i ett varmt bad och bara ligga där och lyssna på härlig musik tills huden skrumpnat. Åå vad ag önskar att jag hade ett badkar. Det ska jag ha på mitt nästa ställe där jag ska bo, vart det nu kommer vara. Jag har ont i huvudet, nacken och axlarna också så en massage hade inte heller varit fel...

I dag är också en sån där tråkigt mulen dag, då ingenting känns lockande och inga planer finns. Jag skrev klart det sista på mitt paper i morse, och sen har jag tvättat. Det är väl ungefär det som hänt här i dag. Inget objektiv i sikte än, hade lite förhoppningar om att det skulle ha hunnit åka en bit under helgen, men jag får snällt vänta till en annan dag. Det skickades i fredags, så i morgon eller på onsdag kanske :)

I går kväll låg jag och tittade på ett gammalt avsnitt av Så ska det låta och konstaterade att det nog var den bästa omgången någonsin. Killarna från Galenskaparna var där och de fick igång ett riktigt drag från första låten. Där hade de varit kul att vara publik!

 


Why can't we just stay together?

Ja, hela resultatdelen är i alla fall färdigskriven i dag. Bara resultatdiskussionen kvar och den tänkte jag ge mig på i morgon. Nu är det bara två veckor kvar av praktiken och det känns väldigt tråkigt. Jag hopas verkligen på att få jobba extra där under våren med alla de underbara människorna jag har lärt känna på akuten. Det känns ju lite småjobbigt att behöva sätta sig i skolbänken igen i alla fall. Fast innan dess har jag massa roliga saker att hinna göra så det struntar jag i att tänka på nu ;)

I morgon är det måndag och jag hoppas att mitt objektiv kommer fram då! Och så får gärna vädret vara strålande så att jag kan fota lite. I dag har jag haft simskola med de söta små barnen. Lite jobbigt bara när de är så många att man inte har en chans att lära sig namnen på dem. Hade varit lättare om alla hade haft namnade badkläder eller simglasögon.

Näe, intressantare än så här blir det inte så lika bra att jag slutar skriva nu. God natt!

What is love, baby don't hurt me...

En dag med fina vänner och lite grillning på det. Det har varit Russian BBQ i dag i strålande solsken så det kunde inte ha varit bättre. Började dock med ett par timmar i simskolan innan jag gick över till champangefrukosten med våfflor hos Helmer med SÅS-gänget. Nu är jag just hemkommen från restaurang Divan där resten av gänget köpte pizza, men jag var proppmätt så jag smakade lite på kanterna bara.

I morgon har jag tänkt skriva klart mitt paper så att det är gjort. Hoppas min plan håller bara ;) Tyvärr finns det alltid så mycket roligare saker att göra än skolarbete, typ städa och laga mat. Fast jag vet att när jag har pluggat klart kommer jag sakna att skriva uppsatser och få respons på dem. Och plugga till tentor och gå på föreläsningar och lära sig nya saker är faktiskt också väldigt kul så länge det är intressant. Nu ska jag, hör och häpna, krypa ner i soffan och se på film. Den har ni inte hört förrut va?? ;)

(Veronica, så fort mitt objektiv har kommit tycker jag att vi ska planera in en första testrunda för att reka läget inför kommande fotorunda i vår ;) )

Det är inte lätt min lilla vän jag vet...

I dag har det varit praktik hela dagen. Var på mitt första hjärtstopp som tyvärr inte slutade så lyckligt. Vi gjorde så gott vi kunde i alla fall... I dag har jag annars inte gjort någonting mer än att ligga på soffan. Fick förresten mitt schema inför sommaren. Sjukt fort gick det, i går morse visste jag inte ens om jag hade något jobb i sommar, och i dag har jag plötsligt ett schema :) Det känns jättebra i alla fall. Jobber mest på helgerna så veckorna är jag ledig för sol och badande. Och så mys med mina älskade kusiner så klart!

Mitt nya objektiv är påväg!! Fick mejl om att det skulle skickas iväg från företaget i dag, så om jag har lite tur så kommer det på måndag när jag är ledig :)

Nu tänker jag lägga mig och se på mer film. I morgon drar en ny omgång av simskola igång så då får man väl försöka vara lite utvilad...

Och ingen på jorden får heller veta det...

Det ringde på min telefon i morse, och oj vad jag blev glad av det samtalet! Det var enhetschefen på akuten i Varberg som ringde och erbjöd mig sommarjobb där! :D Jag ska alltså jobba natt som undersköterska hela sommaren, och det låter faktiskt inte alls fel. Jag menar, varje pass får man ob-tillägg, man jobbar 10h i stöten några dagar i rad, sedan är man ledig några dagar. Och även om man sover till 14-15 på eftermiddagen så är ju sommardagen ännu lång och man kan hinna bada och träffa vänner :) Det kommer nog bli superbra!

RSS 2.0