GOTT NYTT ÅR!!!

I dag är det sista dagen på detta året. Ett år fyllt av mycket glädje, en del besvikelser, hopp och fantastiska möten! 2008 har nog trots allt varit ett bra år. Kvällen ska först tillbringas på jobbet med alla de söta gamla. Sen vid tio åker jag till Anna, där Lasse har lagat mat och Anna F är på besök. Det blir vi fyra, lite raketer och smällare och kanske lite bubbel. Min kära kamera ska naturligtvis med.

Jag vill bara tacka för det här året så ses vi igen nästa år!

Sometimes I feel like flying..

Jag har hittat till en helt underbar blogg!! http://blixman.blogg.se/category/tavlingar.html Jag kan vara inne där hur länge som helst och bara beundra alla vackra bilder hon har. Hon är min IDOL!!


May we all have a vision now and then

En dag i den stora staden med sötis-Matilda i dag! Hittade henne på vägen så ja drog in henne i bilen och tog me henne.. Vi shoppade massa fina saker att ha på sig på nyårsfirandet. Jag ska ju jobba så det blev en lila t-shirt att ha då, och ett blått linne att ha hos Anna sen.
  
Köpte lite annat smått och gott med, och det absolut onödigaste var raketerna som är min biljett till Anna i mon. Utan dom fick jag inte komma sa hon.. ;/ så det var väl bara att snällt traska in på Ö&B och köpa ett litet paket... Hoppas jag lyckas ta några fina bilder åtminstone så att jag får valuta för pengarna!

How you make me dizzy...

Ber om ursäkt för rörigheten, de två senaste inläggen var menade att redan ha varit inlagda, men tydligen va de inte de... Håller på att sortera alla mina inlägg i olika mappar och då blir det lätt såhär. :P

Varför Engla?

Klart man blir berörd av det som hänt henne, men tusentals barn dör varje dag. Så varför ska man tända ljus för just henne? Andra svälter ihjäl, de skjuts till döds efter att ha sett sina föräldrar dödas, de lever under ständigt hot och rädsla för att dödas. Och det händer faktiskt här i Sverige också. Det är jättetragiskt det här med Engla, men varför har det inte skickats sms om att man ska tända ljus för de två barnen och mamman som blev skjutna i sitt hem för några veckor sen? Varför stod det över huvud taget inget om att en 17åring knivdödades för någon månad sen i Göteborg? Är inte dom andra värda lika mycket uppmärksamhet som Engla kanske? Ska jag vara ärlig så bryr jag mig inte mer om henne än någon annan. Så jag fattar inte varför media har gjort en så stor grej av det här. Skriv om barnen i krigsländerna om de vill ha blod och död med i sina texter. De har det miljoner gånger sämre än vad Engla hade det innan hon dog, och de dör på ett betydligt mer ovärdigt sätt!

Kite äger!

Min brorsa e å kitar. Det ser roligt ut. Jag vill också kita!
 

Somebody gonna be my best enemy...

Mitt lilla bustroll åker omkring här på golvet i sin gåstol och de andra två små fröna spelar tv-spel. Jonna är i simhallen med en kompis... En softisdag med älsklingarna med andra ord. Ska snart testa deras Wii-spel tänkte jag.
 
Min älsklingsbusunge!!!

Sorry..

Ber om ursäkt för min design för tillfället, men datorn konstrar sig så jag får fortsätta i mon...

Some say love is a river...

I dag har jag inte gjort många knop heller. jag börjar bli lite less på att ha lov och längtar faktiskt tillbaka till skolan... Åkte ner till naturreservatet en sväng i eftermiddags och fotade lite. Fick en del riktigt fina bilder på himlen och havet.
 
 
Säg gärna vad ni tycker om mina bilder...

Blueberry on my white jeans...

En segisdag i dag.. Är så sjukt avundsjuk på min bror som åker till Lindvallen i morgon bitti. Jag vill också åka skidor och bräda!! Bjud med mig någon! Har varit i Kba en sväng i dag, men köpte inget.. Pengarna är liksom slut nu, eller aa, har börjat spara på nytt. Vill till Gbg i mon och hitta min nyårsklänning på REA men det är väl inte så troligt..

Dom låssas dom e snälla, fast dom lurar inte mej...

Host host, har inget mer vettigt för mig än att leka lite med min kamera och hosta sönder min hals. Kanske skriva en ny önskelista? Inte så många dagar kvar, men födelsedagar är överskattade. Dem får en bara att känna sig besviken... Nu är i alla fall julhelgen över för i år. Nyår om några dagar och då blir det lite middag hos Anna med roliga människor.

 

Min förste lille modell

Come on, make me happy...

I dag är jag glad, har köpt mig en systemkamera :P Det blev en Nikon D60 till slut.

Höll på att svimma av värmeslag i affären, men jag trotsa förkylningen och åkte till Kba i alla fall...

Nu är jag i Frillesås och passar lillkillen Joel. Han är inte så liten längre. Riktigt tung har han allt blivit. börjar nästan fundera på om de ger honom tillväxthormon, men antagligen tar han bara igen allt det han har missat. Söta bilder på honom kommer så fort jag har lagt in dem på datorn där hemma...

So hold my hand, make it right...

Har varit hos pappa och firat jul där. Spelade Mario Cart som André fick till sitt Wii. Det är riktigt kul, men rätt svårt innan man vant sig vid att man styr genom att vrida på ratten... Nu ska jag se på Mamma Mia!










Another christmas is over, another christmas ended with tears...
What did I expect? Why should it be different this year?

The second day of christmas...

I dag är det juldagen, och jag mår faktiskt lite bättre. Orkar vara uppe i alla fall... Ska till pappa och fira jul snart. Fick fina klappar av tomten i går kväll, löparkläder, pengar, lakan, och en sjal.

I wish you a wery mery christmas!!

I dagär det julafton, men bättre kunde det ha varit. Men man ska väl inte klaga på en förkylning, det finns de som råkar ut för betydligt värre sjukdomar... Vad jag har orkat med i dag är att se på tv, se på tv, dushat, se på tv, läst Kalle Anka... Och om en kvart börjar Kalle på tv:n! Det får man inte missa!!


Och jag önskar er alla en
RIKTIGT GOD JUL!!!

No matter how far I come...

Nu orkar jag inte va sjuk längre. Det är tråkigt... I morgon är det julafton och då går det massa kul på tv:n åtminstone. Fördelen med att titta på tv4:as filmer en förmiddag är att man slipper reklamen, nakdelen är att det bara visas b-filmer. Tittade på Air Bud i morse, en amerikansk film om en hund som spelar fotboll och  är lagets hjälte.

Till råga på allt var den dubbad av några löjliga röster och så tråkigt förutsägbar att man visste hur den skulle sluta innan den ens hade börjat. Det enda bra i filmen var de söta små valparna som kom till världen, men det visades alldeles för lite av dem...

Jag är uttråkad och måste hitta något jag orkar göra, kanske gå och lägga mig...

Up, here we go...

Ett litet uppsving i statistiken i dag, tjoho!! får se hur länge det håller i sig... Har nu hostat sönder min hals så jag har blodsmak i munnen. Inte hungrig men har lyckats peta i mig lite ris i alla fall :P Jag ska aldrig hitta nått nytt recept igen, för nu har jag ätit kyckling i julmustsås tre dagar i rad, plus två dagar förra veckan. SÅ gott va det inte...

Nu ska jag se på sjukhuset i alla fall...

All over the world, people are screaming...

Jag är i det närmaste döv, stum, har tappat smaksinnet, ont i huvudet, ont i halsen, feber, hostar, ingen matlust... Listan kan göras lång i dag. Har åkt på någon förkylning/influensa tror jag. Har knappt kunnat sova i natt heller. Lagom inför julen och allt, positivt är ju i alla fall att man inte missar och hamnar efter massor i skolan,...

Walking with my mummy one day, when she warned me what people say...

Nu är det äntligen jullov! Slutade i fredags med julsånger i gympasalen som vanligt. I går var jag och Anna på julbord på Palace, väldigt gott va det!


Sen fick vi bråttom hem för att fixa det sista innan alla unddrbara vänner från klassen skulle komma. En supermyskväll blev det, hoppas ni hade det lika kul som ja!! XD

Dikten

Farmor njuter av julens atmosfär,

alla är samlade, gammal som kär.

Mor står och rör vid spisen,

far är ute och sätter på...

...kaffet i köket, julfika snart,

i stugan det pysslas i rasande fart.

Ute i kylan är drivan djup,

farfar vill gärna ta sig en...

...promenad i det vita vinterland,

utanför fönstrets rimfrostrand.

Fler gäster det kommer in i husets sal,

alla är här för de har inget...

...emot att här fira sin jul,

barnen leker och haver så kul.

Morbror på de små flickorna titta,

"Det vore fint med en liten..."

...bulle till kaffet som nu är serverat,

till Kalle och vänner som har musicerat.

Och Benjamin syrsa har sjungit så sävligt,

men alla tycker att det låter för...

...resten, säger mor, är julmaten klar,

och far bjuder brännvin till envar.

-"Här finns till alla "hörs hans dova stämma,

på landet bränner vi nämligen...

...inte upp alla sopor, vi källsorterar,

och spar pengar till det som vi konsumerar.

Efter maten börjar morfar att mot farstun lunka

och säger -Jag måste faktiskt gå ut och...

...köpa en tidning, vänta ni här,

jag kommer tillbaka om en stund sisådär.

Och snart kommer tomten och delar ut gåver,

i soffan sitter gamla mormor och...

...nynnar på julevisor med mera.

Bredvid tonårsdottern som börjat fundera.

Skall hon berätta på julaftonskvällen,

att hon faktiskt blivit på...

...ett sådant strålande julehumör,

för hon på flaska har fått en odör.

Som får varje man ner på knä och på huk,

fast allt hon vill ha är ju deras...

...kärlek, men tänk nu ej mer på det.

För nu skall det sjungas om räven som smet.

Kvällen är slut, den har varit så kul,

och jag önskar er alla en riktigt God Jul!!!



Jag vet faktiskt inte vem som har skrivit den här dikten, men den har lästs av bland andra Gert Fylking i Rix Morgonzoo på radion...


Half of the way to go...

I morgon får vi jullov! det ska bli skönt, men samtidigt lite tråkigt. Det innebär att Anna slutar och Belinda kommer tillbaka. Och Anna gick utan att säga hejdå i dag, så jag hoppas verkligen att hon kommer i morgon!

I dag har det varit en fantastisk dag. Jag har varit hur glad som helst! Det började med att jag träffade Anna på tåget. Hon kom hem från London i går och ville träffa alla i dag i skolan. vi kom till Skatås, där massa människor kom fram och berömde mig för dikten jag läste i går. Just det, har ju lovat att lägga upp den... Sen sprang vi milen, jag och Axel sprang tillsammans och höll vårt mål att ha 6-minuterstempo. Det innebar att vi klarade under timman precis!! 59,33 hade vi och jag är hur stolt som helst!!!!!



Sen åkte jag och Anna till skolan och tjötade med alla kill-lärarna en bra stund innan vi åkte vidare till stan och sedan till Kållered där Annas pappa hämtade oss. Så fick vi skjuts hem, Anna till Onsala och jag hem till mig. Han har flyttat hit och det är kul för då bor Anna nära mig varannan vecka :P

När jag kom hem skulle mamma och André precis åka ner till hans julavslutning, så då åkte jag med dit. Det va mysigt med luciatåg (det första för mig i år), kak- och pyntförsäljning och annat mysigt. De hade gjort fina pepparkakshus som föreställde olika kända byggnader. Det i mitten av bilderna hade min lillebror gjort med sina kompisar...
   


Fick dock lite ångest över hur jag har klarat mig igenom tio år på Åsaskolan med dem lärarna. FY säger jag bara, vilka hemska minnen!!!


Talking with a friend and she said nothing...

Har vart i skolan rekordkort tid i da, en kvart tog det att skriva utvärderingen på samhällen. Åkte hem igen, men nu ska jag snart in igen till Luciarocken. Ska läsa en "fin" dikt :P haha hoppas dom gillar den, lägger upp den här sen tror jag eftersom det finns risk för att "obehöriga" ska hinna läsa den innan...

För övrigt så har jag en lussekatt...

 




Looks like a doll...

Kort skoldag i dag. Buffertdag, skrev spanskaprov som gick hyfsat tror ja.. Hade glömt vad tills hette och använde något helt annat istället, men, men..  I mon är det utvärdering som gäller sen luciarock på kvällen/eftermiddan. Myspys!

Har slagit in massa klappar i dag och är nästan färdig med alla nu.

It's comming closer and closer...

Nu är det inte långt kvar till jul. Lyssnar på julmusik mest hela tiden, äter pepparkakor, lussekatter och skumtomtar. Jag kommer att bli tjock! Badminton-cup i dag. Kom tvåa i gruppspelet och åkte därför ut. Ettan och fyran gick vidare men detvar lika bra det, hade inte orkat spela mer för man skulle spela med "fel" arm, alltså med vänster för min del. Det va jobbigt eftersom ja inte har nåra direkta muskler där och absolut ingen teknik...

Ska plugga nu till mitt spanskaprov i mon. Har bara det eftersom det är buffertdag i mon. Skönt!

Vinterträden bär kronor utav snökristall...

JAG ÄR FÄRDIG!!!! Det är helt underbart. Nu ska det bara redovisas i morgon men det ska nog gå bra. Det går som det går i alla fal :P Fy vad skönt det känns verkligen! Ska bara se till att få gjort spanskaprovet innan lovet också så att ja slipper ha det hängande över mig sen...

Den vackraste jullåten är för övrigt Sonja Aldéns "Julens tid är här" framförd av Molly Sandén och Magnus Carlsson...

How can you just turn away from me?

Nu har jag nästan gjort klart hela kina-arbetet. Bara lite finputs kvar som jag fixar i mon. Dagen i dag; skolan, såg en halv film (slutet) eftersom de andra hade börjat redan på mattelektionen. Åkte till Ikea och köpte lite julklappar. Sen hem och städa rummet eftersom mamma fyller år och vi har haft kalas. Hann dock inte vara med eftersom mitt arbete måste bli klart, dessutom har jag prov i spanska i morgon som jag inte har hunnit plugga till än. Sen ska boken läsas ut i kväll helst så att ja kan skriva min recesion i mon. Jag är stressad som f***n men nu e det bara två dagar kvar, sen gör vi inget mer vettigt i skolan innan lovet. Och på onsda kommer Anna hem!!!!

Wish I was someone else...

I kväll har jag varit väldigt produktiv, har kommit nästan halvvägs i kinaarbetet. Det känns bra! I morgon fyller mamma år, men ja har inte hunnit slå in paketen än så jag ska snart gå och fixa det... Sen ska jag lägga mig och läsa ut min bok tänkte jag. Har inte mycket kvar nu, bara ca 100 sidor.

I går spelade jag badminton x2, först i skolan och sen träning på kvällen. Efter det åkte ja till stallet och red hopplektion. Det va kul, men hela tiden satt jag och funderade på varför jag kände igen en tjej som satt på läktarn. Hon va mamma till en som red i samma grupp. Efteråt va jag tvungen att gå fram och fråga vad hon jobbade med. Jag misstänkte nämligen att hon jobbar på tullen och att hon är våran mentor där. Och så var det, men det stämde liksom inte att träffa henne där. vad är sannolikheten liksom?

Jaja, världen är inte så stor som man tror...

Since you left me, I've cried...

Jag har upptäckt att jag väldigt ofta bloggar för två dagar i taget... Men men, så är det. Gårdagen spenderades på jobbet, (jag försov mig inte) och sen passade jag mina älskade barn!! Eftersom inte Joel var hemma kunde jag ägna all min tid åt de andra och det var underbart.

I dag har jag sjungt i kyrkan med Annika, Jessica och massa små söta barn. Det gick väl halvbra. Nu ska jag göra mig iordning för kvällens koncert i Varberg. Ska på Mojjes julkoncert med barnen. Det ska bli kul!

To see you again...

Skönt att denna dagen är över, men jag har nästa vecka kvar. Den är helt hysterisk milt sagt. Engelskaprov på tisda, spanskaprov på onsdag, ska ha läst ut boken till fredan och skrivit recension, arbetet om kinas religioner ska vara klart och redovisas på fredag, jag och Axel ska hålla lektion på fredag. Och detta är bara sånt som händer i skolan... Men det är bara en vecka kvar av plugg sen är det LOV!!!

Jag har faktiskt inte riktigt fattat att det är december. visst, vi har börjat pynta huset och jag har köpt klappar, men det känns ändå inte riktigt på riktigt.

I går mönstrade jag förresten. Det gick inte så bra, blev inte erbjuden någon plats nu, men om jag ville skulle jag försöka söka igen nästa år. Får se om ja orkar... Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa min "lilla" bok. har bara ca 300 sidor kvar nu.

Walking with sleep in my eyes...

Igår gick jag runt som i dvala i Sotenäs på F7. Vi va på studiebesök där och kollade på JAS 39 Gripen och hercules-planen. Det var lite häftigt faktiskt, men eftersom jag bara sov i två timmar natten nnan så var jag ganska död när jag kom hem. I dag har jag vart på K4 (heter det tror jag) och mönstrat. Det gick sådär, men psykologen ville att jag skulle försöka igen om ett år, tydligen är det den enda fördelen tjejer har, att man får försöka flera gånger.

I kväll blir det plugg och sedan möte med seglarskolan.

RSS 2.0