Långt bortom alla frusna ord...

I dag när jag kom hem väntade en fin överaskning på mig innanför dörren. Någon hade tagit sig in hos mig och ställt en burk med fina kompis- och hjärtankakor :) Den där någon har jag nog listat ut vem det är, förrutom mitthem så finns det bara en som har nyckel till min lägenhet. Den där någon är världens bästa kompis! Vad skulle jag vara utan henne?? På en lapp på locket stod det att innehållet var för att jag skulle få nått bättre att tänka på för ett tag, och det fick jag absolut. Kan man bli annat än jätteglad när någon gör så mot en? ;)

Synd bara att andra människor har som mål att göra precis tvärtom^^ Kom till Kåren en stund innan vårt SÅS-möte och möttes av den ena otrevligheten efter den andra. Blev så arg och ledsen att jag gick därifrån för att jag inte skulle göra något mot en viss person som jag förvisso skulle stå för, men ändå ångra efteråt... Hur otrevlig får man egentligen lov att vara?

They heard a choir from heaven sing...


Eftersom en riktig gran inte riktigt skulle rymmas i min lilla lägenhet har jag skaffat mig en julprydnad som alternativ. Eller egentligen var det bara en ställning i metall som jag köpte på tradera av tjejen som har den här butiken http://www.evasblomsterbod.se/, Eva Karlsson. Sedan har jag dekorerat den lite juligt med grangirlang (eftersom jag har en lurvig matta just under passar det inte så bra att ha riktigt granris i.. ;) ), fina julkulor och lyktor.

I dag har dagen varit precis så lång som jag trodde att den skulle bli. Allra först började det med att jag vaknade vid sex av att jag blödde näsblod, väldigt trevligt uppvaknande^^ Sedan hade jag just somnat om innan klockan ringde och det var dags för föreläsning hela förmiddan. På eftermiddagen granskade vi våra filmer som vi spelade in häromdan fram till fem då första mötet för kvällen började. Direkt därefter skyndade jag till simhallen där möte nummer två hölls. Nu har jag just kommit hem och tänker nog gå och lägga mig...

Snön håller förresten på att regna bort, i dag är det +6 grader ute...


Oo hälsa glatt din frihet....

I dag blir en lång dag med föreläsning, grupparbete och dubbla möten. Vaknade vid 6-tiden i morse av att jag blödde näsblod, jättekul uppvaknande^^ Så nu är jag jättetrött. Jaja, bara att ta en sak i sänder så ska nog denna dag klaras av med ;)

Hej mitt vinterland!

Fyra dagar med min älskade mamma har resulterat i massvis med shopping men inte ett enda julklappsköp... Hmm det var ju därför hon kom hit bland annat jue ;) Vi har också ätit gott, skrattat, varit i kyrkan på adventsgudtjänt och julkoncert, myst och slappat. Nu när hon har åkt känns det tomt och ensamt, men det är ju inte så lång tid kvar tills Anna och Mika kommer, och sedan åker jag ju HEM! Jag längtar hem jättemycket, och det slog mig i dag att Jolina är inte längre den bebis jag kände i somras. Hon springer omkring och pratar och har blivit jättestor. Min lille kattunge Calle är inte längre en kattunge utan en fullvuxen katt. Tänk hur mycket som förrändras som man inte får se. Det är tur att det finns kameror och telefoner så att man i alla fall kan hålla sig lite uppdaterad ;)

I går, strax efter att jag och mamma vaknat och börjat göra oss i ordning för att gå till kyrkan, började det snöa här. Först bara några flingor som smälte bort när de landade på den blöta backen, men sedan ökade det och tillslut var hela staden täckt med ett vitt underbart täcke. Grenarna lyste vita och gnistrade i lampornas sken. Tänk att vi fick en vit första advent i alla fall, jag som verklgen hade gett upp hoppet i lördags då det var flera plusgrader och blåste massor... :D

På torsdag ska jag ha didaktik-övning i skolan och då ska vi prata om vad som helst i fem minuter och visa och förklara med hjälp av bilder, over-head eller powerpoint. Jag har valt att prata om segling, och hur sjutton ska jag kunna begränsa mig till FEM minuter?? Det kan jag ju prata om hur länge som helst ;)


Tills morgonen blir till...

Mina skådespelartalanger har fått visa vad de går för i dag. Fast de är inget att skryta om precis. Vi skulle ju som sagt filma samtal, och det gick väl ändå helt okej. Värre blir det att försöka analysera materialet sen, när man måste se och höra sig själv på film^^



För att få denna dag att gå i väntan på morgondagen gick jag till affären och handlade saker till lussebullsbak, så det är vad jag spenderat eftermiddagen till att göra. Riktigt mumsiga blev dem! Just när jag tagit ut sista plåten fick jag SMS av Emma som var på genomresa på väg hem från Åre så jag gick till Divan och åt med henne :)

I helgen ska jag vara kattvakt åt två små kattungar vars matte och husse ska ut på vägarna och åka. Ska passa på att mys ordentligt med dem i väntan på att jag kan få åka hem och mysa med Calle! ;)

Undra om jag skulle ta och dricka mitt första glas med julmust nu också, till en lussekatt? Jo, så får det bli!


You don´t have to be a child to love the mystery...

Nu har min adventsljusstake fått mossa i sig också, så nu är det bara att vänta på första advent så man får tända ;) I dag har jag inte gjort mycket, varit på skolan en stund och sökt artiklar, sedan en promenad upp till skogen för att hämta mossa och lite granris. Jag borde läsa igenom artikeln så jag vet vad som står i den, men jag orkar verkligen inte ta tag i det nu. I morgon ska jag upp tidigt och leka skådis en stund, vi ska filma när vi håller ett pedagogiskt samt och sedan analysera det vi filmat. Jättekul att behöva se och höra sig själv...

Nä, nu ska jag mysa ner mig i soffan, eller kanske i den renbäddade sängen, och se på någon Astrid-film och låtsas att jag är där för en stund ;)

Och stjärnorna de blänker matt, som en hemlig skatt...

Inte så konstigt att jag har ont i huvudet och är trött just nu. Jag började dagen med en sväng på Friskis. Därefeter pratade jag länge med både Christopher och Malin, som jag båda saknar så ofantligt mycket! Efter det blev det en dusch, samtidigt som jag lagade mat och bytte gardiner. Adventljusstakarna är på plats i fönstret, men ännu inte tända. Dels är det ju för tidigt, och dels måste jag fixa en skarvsladd ;) Efter en stunds jul pyntande kom jag på att jag ju köpte bets till min byrå, så då börajde jag betsa den några lager. Efter ett par timmar med mer julfix lackade jag byrån. Efter det skulle jag rengöra min diskho som börjat lukta alger, så jag skruvade upp själva "hålet" där vattnet rinner ner, och mycket riktigt var där alldeles grönt. Det har troligen aldrig gjorts sen huset byggdes^^ Efter lite vattenläckage (ha inte på kranen när ni skruvar upp där!) kom Cajsa kom hit och klippte mig. Det är hon som är min privatfrissör :D



Efter att Cajsa varit här gav jag mig på att göra köttbullar. När jag la köttfärsen på tining i vattenbad hörde jag hur det återigen skvalar under diskbänken, men denna gång känner jag också hur det rinner ner på mina fötter. Hela vattenbadet töms ut på golvet eftersom det tydligen inte var helt tätt när algerna var borta... Skura halva lägenheten IGEN (gjorde ju det igår), bakom spis och under diskbänken är det inte helt lätt att komma åt kan jag tala om^^ Efter lite meck med skruvmejseln fick jag dock diskhon att vara tät igen. Köttbullarna blev tillslut klara och blev supergoda till på köpet! Tur att nått går bra i alla fall ;)

Konstigt nog är jag ändå på gott humör. Lägenheten är julfin, och snart kommer mamma :)

Spending the day with the best girl in town...

Dagen började faktiskt riktigt bra, trots den sena timmen i går. Jag började med att storstäda hela lägenheten, och det behövdes kan jag lova. En hel liten sandlåda fickjag sopat upp på min skyffel och sedan våttorkades allt. Jag har också tagit bort en hel del prydnadssaker så att julpyntet ska få plats. Det måste ju vara julfint när mamma kommer hit på torsdag och ska fira första advent med mig. Synd bara att den inte kommer vara vit. Jag har gett upp hoppet om att det ska hinna komma snö innan nästa söndag, men innan jul bara MÅSTE det ha kommit! ;)



Efter städandet gick jag in till stan med Cajsa för att fota lite åt pappa. Sedan åkte vi till Birsta där ännu fler kort togs innan jag shoppade lite saker jag behövde. Bland annat ett par adventsljusstakar, penslar och bets till min byrå som, hör och häpna, ska bli vit ;)

I morgon väntar träning, och efter det kommer min frissör hit och ska klippa mig. Lyxigt med en egen privat frissör som kommer hem till en ;)

Färga din värld röd och klar...

Två blöta kvällar i rad, dessutom en blöt start på dagen i morgon. Simskolan är alltså igång igen. Det är så härligt att få träffa barn emellanåt, de flesta är så söta och kommer med så kloka kommentarer. Visst finns det barn som är lite jobbigare på olika sätt, men jag ser det mer som en större utmaning att få dem att lära sig saker och hitta strategier som fungerar för just det barnet. För nått man verkligen lär sig i simskolan så är det att alla är olika, har väldigt olika behov och olika sätt att lära sig på.

Jag tror att min rapport är färdig nu i alla fall, men skickar inte in den förrän på måndag då den måste in så jag har tid på mig att komma på om jag vill ändra något ;) Nu har jag just proppat i mig mitt lördagsgodis (och jag vet att det inte ens hunnit bli lördag^^) Undra om jag har någon bra film på lager? Jo, jag ska lägga mig på soffan och se den allra sista delen av Harry Potter-filmerna. Jag har lyssnat på boken på engelska en gång, men kommer verkligen inte ihåg hur det slutar, så det är lite spännande ;)

I morgon väntar åvve-sittning!! Men innan dess ska jag nog se till att få städat lite här hemma, inte långt tills mamma kommer och innan dess ska det vara julfint här :D

Trevlig kväll på er!


SFS (2010:659)

JAG.TYCKER.INTE.OM.ATT.SKRIVA.DISKUSSIONER. . . .

Så vet ni det ;)


Jag glömmer aldrig dina hemligheter...

Det närmar sig första advent, och ja, jag har julpyntat min blogg lite. För den uppmärksamme kan jag bekräfta att det är samma header som förra året, men jag gillar den så varför ändra?!

I dag väntas en lunch på stan med de finaste tjejerna i Sundsvall och i eftermiddag/kväll startar simskolan upp igen efter ett par veckors uppehåll. Det ska bli mysigt att träffa barn igen och jag hoppas grupperna är roliga :)

Tänk att när man för en gång skull inte ställer klockan på morgonen och har möjlighet att sova precis hur länge som helst, då vaknar man kvart i åtta av nån konstig fröm som jag inte ens minns nu. Sen var det stört omöjligt att somna om igen. Bästa jag sätter mig ocg försöker skriva klart min rapport så man slipper den i helgen i alla fall...

Stjärnorna faller i natten nu...

Har suttit och gjort en julstrumpa i dag, förbereda lite inför nästa veckas julstäd och pyntning. Man kan ju alltid hoppas på att det kommer nått paket i strumpan, men det är nog inte så troligt om jag inte lägger dit ett själv :P

Jag skulle just sätta på en film som jag väntat länge på, krupit ner i soffan, dämpat belysningen och dragit på mig filten. Så bara några klick så skulle filmen starta. Nepp, den fungerade inte... Så nu sitter jag och väntar på en annan version och hoppas på bättre lycka med den.

Vi hade ett möte med en kille som varit med om en bilolycka och skadat nacken rejält. Detta hände för 12 år sedan, och i dag satt han i rullstol och levde ett förhållandevis gott liv. Det är otroligt facinerande hur man kan ta sig igenom en sådan händelse. Hans båda barn som då var i lågstadieåldern fanns med i bilen då de krockade med en älg som kom utspringandes på vägen mitt framför dem. Barnen klarade sig lyckligtvis helt fysiskt oskadda, men fick nog minnen som varit svåra att bära skulle jag tro. Han berättade öppenhjärtligt och gripande om sin sjukhustid och några av de möten han ställts inför där. Jag fick en hel del aha-upplevelser och det tror jag inte att jag var ensam om...

Tio minuter



Tio minuter fick jag av hennes tid.
Tio minuter av kärlek och värme,
tio minuter av ord som jag saknar.
Tio minuter som jag värderar så högt,
tio minuter som gick alldeles för fort...


There i stod in another land...

Sitter hemma och skriver på min rapport. Gick till föreläsningen i morse som skulle handla om kulturella möten i vården, men den gav inget så jag gick hem. Hade dessutom så förbannat ont i nacke/axel att jag kände hur jag bara blev sneare och sneare för varje minut. Har tagit en värktablett så får hoppas att resten av dagen funkar. I eftermiddag har vi en obligatorisk föreläsning så då måste jag ju tillbaka till skolan. Tur att man inte har så långt att gå ;)

Hur kan det förresten vara 10 grader ute i dag? det var ju -5 i går?! Jag vill ha vinter och snö nu, inte samma temperatur som på midsommar. Hoppas verkligen den hinner komma tills första advent då mamma kommer. Det var ju liksom halva grejen, att hon ville få uppleva den mysiga vinterstaden som vi hade här förra året. Jaja, bara att vänta och se :)

I'm gonna make myself believe...

Ett pass på gymmet fick starta denna dagen. Nu har jag nackspärr (vilket jag i och för sig hade innan gymmet med) så jag känner mig en aning handikappad. Funderar på att sätta mig med min rapport en stund så man får den klar. Vad resten av dagen har att bjuda vet jag inte, men antagligen blire att ladda för långa dagar med föreläsningar denna veckan...

Och så när allt förändras, när tiden inte längre finns...


Det var någon som trodde att bilder jag hade lagt upp en gång var hämtade från nätet, men så är inte fallet. Alla bilder jag lägger upp här är mina egna om jag inte anger annat :) Och nu är ju min kameraladdare på plats igen så nu kan det komma en och annan bild emellanåt ;)

I kväll har ja inte gjort speciellt mycket, tittat på gamla tv-avsnitt av olika program samt fixat lite på min tröjja. Den har fått en lite annorlunda form, så jag försöker fixa till den genom att trä fram mer garn till de ställen jag har stramat åt för mycket när jag haft två färger samtidigt. Ett tidskrävande arbete kan jag lova^^


Känns det lätt att vara ensam, svårt att vara två...

Äter bilar med snö på, och ibland en saffransgiffel mellan skrivandet. Mm längtar till jul nu :o) Sitter och skriver på min rapport som jag tänkte göra färdigt i helgen. Tills jag kom på att jag saknar en av böckerna och den finns tillgänglig på bibblan tidigast på onsdag. Så får väl skriva en del nu och fortsätta senare nästa vecka.

Det är den 111111 i dag, missade dock klockslaget 11.11 eftersom jag var mitt uppe i skrivandet då. Och inte kan man skriva att det kommer fler tillfällen heller för jag lär inte leva nästa gång ;o)

Nu ska jag gå ner till skolan en sväng för att köpa biljett till nästa helgs åverålsfest. Det ska bli väldans trevligt, så hoppas veckan går fort...

Om jag ville, skulle jag förstå...

Har fått in P2 på radion som spelar klassisk musik, passar bra. Är allmänt less på att plugga nu och är inte alls motiverad för den kommande kursen. Visst är det superviktigt med pedagogik inom vården och att man kan undervisa patienterna, men jag orkar inte. Vill inte lära någon något, vill inte bli filmad och granska mig själv, vill inte göra grupparbeten, posters som om man gick på grundskolan. Och dessutom på detta ska det skrivas en rapport och sökas massa artiklar. Hade man åtmisntonde fått välja grupperna själva hade man i alla fall kunnat ha roligt under tiden, men nej, här ska vi bli ihopshasade som en skock får. "Du ska vara i den hagen med dem där, nejnej, inte med dem du gillar, med dem du inte går ihop med". Jag vill bara åka hem!

Men vindens toner blir sommarns sånger...

En hel vecka har passerat så otroligt fort och nu är min kära bror på hemresa igen. Vi har haft det väldigt mysigt och slappat, badat, surfat, pratat, shoppat och massa mer. Nu känns min lägenhet stor och tom igen, i väntan på att mamma ska komma, Anna några veckor senare och Mika strax därpå. Sedan är det äntligen tid för mig att åka HEM. Jag hade kunnat ge mycket för att få hoppa på tåget med bror och åka med honom hem. Men nej, i morgon är det kursstart igen. Medvet är avklarad och jag lyckades få godkänt på alla delar, trots att jag trodde att jag skulle få göra omtenta på seminariet vi hade förra veckan. Nu väntar vårdpedagogik i några veckor...


I can fool the world, but i can not fool my heart...

Det är helt otroligt hur långa dagarna har blivit bara för att vi har skruvat tillbaka tiden en timma. Vid fyra tror jag, och är helt övertygad om, att klockan är närmare nio på kvällen. Men så är den bara fyra ändå. Och inte blir det bättre av att jag sitter och väntar på att lillebror ska komma med tåget heller^^

Jag har i alla fall fått pluggat, tvättat och städat i dag. Plus att jag hunnit vara på sjukhuset och gjort ett praktiskt prov i att sätta PVK och infusioner. Det gick nog bra och jag tvivlar inte på att jag klarade det. Vi var två och två, en som satte PVK:n och en som iordningställde och satte infusionen. Jag fick sätta PVK och det enda jag glömde var att sprita händerna innan jag började. Annars fick jag beröm för att jag hade så bra handlag och gjorde det så smidigt, och det syntes tydligen tydligt att jag hade övat på det mycket (vilket jag faktiskt inte har^^) Jaja, bara att vara tacksam att man ärvt bra sjuksköterskeanlag från sin mamma ;) hehe

Nä, nu skruvar vi fram klockan så den blir 19.55 så tåget rullar in på stationen :D jag ska förresten få min kameraladdare så att jag kan ta kort igen. Glömde den hemma i somras...

RSS 2.0