Dygnsövningen i Vättlefjäll


Nu är jag nyss hemkommen från övningen i Vättlefjäll. Turen började i Bohus Centrum där hela klassen möttes. Vi började gå uppför en brant backe, och sedan var vi varma och det blev till att ta av sig långärmad tröja och långbyxor. Då upptäckte jag att min dunk till vattnet hade börjat läcka, tur att jag hade torrpackat allt!! Jaja det var bara att fortsätta. Vi gick ungefär en mil och stannade på vägen för att göra lunch. Min grupp lagade kyckling och pasta, till det hade vi currysås. Väldigt smaskigt!! Tjejerna på bilden gör pannkakor.

Sedan fortsatte vi med nya krafter tills vi kom till Vättlefjälls kanotuthyrning där vi hämtade ut kanoter. Två och två skulle vi vara i kanoterna och i min båt satt också Azra. Det skulle visa sig att vi var riktiga hejjare på att paddla.
Vi paddlade på i några timmar och bytte sjö några gånger. Det innebar att vi fick hoppa ur kanoten och bära över den till nästa sjö, eller som på bilden paddla genom en smal passage. Det var supermysigt och lite djungelaktigt att paddla där mellan träden med fåglarna kvittrande i topparna. När vi hade paddlat i princip så långt som man kunde tog vi oss upp på ett ställe där det fanns ett vindskydd. Här skulle vi stanna över natten.

Några ville bada, andra började med maten. Vi kunde gå i shorts och t-shirt tills solen hade gått ner, det var hur skönt som helst. Två killar hade en simtävling, några tjejer låg och solade, andra satt bara och njöt. Vi började laga våran middag, Sara, Kicki och jag. Vi gjorde lax med mos och kall sås, och till det gjorde vi pinnbröd.
Laxen lade vi i folie och grillade över öppen eld. Bröden gjordes, precis som namnet säger, på pinnar som vi sedan grillade över elden. Efter maten diskades det, och strax innan det blev mörkt fick vi i uppdrag att göra varsin barkbåt. På den placerade vi sedan varsitt värmeljus som vi hade med oss och puttadesedan ner båtarna i sjön. De flöt långsamt ut och iväg och snart kunde man sitta och njuta av små ljusa prickar ute på vattnet, medan månen speglade sig och stjärnorna glittrade uppe på himlen. Det var helt vindstilla.

Vi satt sedan vid elden och några berättade historier där i skenet och spraket av lågorna. Natten gick och var kall för några, de som valde att sova under bar himmel nere vid vattnet. I gengäld fick de se flera stjärnfall. Jag skulle ha sovit där, men tanken på att gå så långt ifrån den varma elden gjorde att jag ångrade mig och valde i stället att sova inne i det befintliga vindskyddet nära eldplatsen. Några andra sov i kanotbevacker som vi byggt upp tillsammans under eftermiddagen.

Vi vaknade sedan till en underbar och stilla morgon, som redan vid åttatiden var varm och solig. Vi åt frukost, jag gjorde gröt, och Sara och Kicki gjorde omelett. Sedan packade vi ihop alla våra saker och städade kring lägerplatsen innan vi åter igen gav oss ut på vattnet. Vi paddlade runt en stund i sjöarna innan det var dags för lunch. Vi gjorde patsa carbonara vårat gäng. Det blev supergott, men det var lite jobbigt att diska bort den stelnade osten ur kastrullen bara. När vi ätit färdigt paddlade vi tillbaka till uthyrningsstället där vi tvättade av kanoterna och lämnade tillbaka dem. Sedan var våran övning färdig och det återstod bara att ta sig hem igen från Angered.

Skogsblommor


Jag fotade några söta vita blommor som jag först trodde var vitsippor, men nu när jag koollar på dem ser jag att det faktiskt inte är det... Undrar vad det är för sort?

I morgon ska jag i alla fall ut i skogen i Vättlefjäll (där det har brunnit i veckan! hmm) för att med klassen ha en dygnsövning. Vi kommer att vandra en bit med ryggsäckar stora som berg och paddla kanadensare innan vi stannar för natten vid ett vindskydd mitt ute i skogen :o) Där ska vi laga smaskig mat och ha det mysigt.

Coola Joel

I går åskade det precis när jag satte mig vid datorn, så jag kunde inte blogga... I dag hade vi nationellt prov i engelska, uppsatsskrivning som var jättesvår, i alla fall om man är urusel på engekska. Jag slutade efter det så nu är jag hemma och ska packa för dygnsövningen som är i mon. Hoppas, hoppas, hoppas att vädret blir bra! Jag har nämligen ingen bra regnjacka ;o)

Grattis Tobias!


Lång dag

 
En bild från i tisdags då jag hälsade på hos Ellinor och Jakarta. Denna underbara häst passar jag i helgen ;o)
(Ni får ursäkta min sits, den är katastrofal...)

Min dag började med att jag lånade pappas bil, åkte till stallet och red ut en sväng med Jakarta. Megamysigt, red ner till havet vid Hanhals. Sedan åkte jag hem och åt lite snabbt. Packade seglargrejor och cyklade sedan ner till gympasalen där det var uppvisning med barngympan och alla dansgrupperna. Lite kaotiskt, men det blev ganska bra till slut. Cyklade sedan direkt ner till Gårda Brygga där Inge, Teresia mfl grejade med RS;en och sen var jag och Tessie TVUGNA att prova den lite så vi drog på oss våtdräkterna och gick ut en sväng :o) Helt fantastiskt UNDERBART att vara tillbaka i en segelbåt igen! Nu är sommaren snart här :o)


Vilse i väskdjungeln

Jag har ett stort PROBLEM och det gäller ryggsäck till dygnsövningen... Jag får nog helt enkelt ta en heldag och verkligen prova alla väskor jag kan hitta. Måste bara få lön först ;o) hehe

Japanskt körsbärsträd


Säg den person som äger en kamera som aldrig har fotat ett japanskt körsbärsträd i blom! Det måste vara det mest fotade trädet, om inte i världen så i Göteborg.. :o) Idag har jag också gjort det i alla fall, påväg till och från alla möjliga sportaffärer och andra affärer som kan tänkas ha stora ryggsäckar. Kan inte hitta någon med lämplig storlek OCH lämpligt pris...

Dygnsövning


Det är en del att tänka på innan man ska ut i skogen. Sitter och planerar nödvändiga inköp inför dygnsövningen nästa vecka och kommande fjällvandringar.. :o)

Torrsäck Asaklitt 20 lit. (Klicka på bilden för att se en större bild - öppnas i nytt fönster)Strandmatta (Klicka på bilden för att se en större bild - öppnas i nytt fönster)Spritkök. (Klicka på bilden för att se en större bild - öppnas i nytt fönster)Spritkök. (Klicka på bilden för att se en större bild - öppnas i nytt fönster)

Bias


Han måste vara världens sötaste, min lille Bias. Här var han nästan 10 mån gammal :o)


Bevingad sol


Solen flyger just nu iväg på sina vackra vingar, hoppas den kommer åter i morgon :o)

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, allt känns bara så tungt. Men det blir väl bättre...

Stencool fisk

Fil:Antennarius striatus2.JPG
Bild hämtad från wikipedia

Denna fisken är hur häftig som helst tycker jag!! Undra vart man kan träffa på sånna, någon som vet?

Promenad i stan


Jag träffade Kicki i dag och vi gick en promenad i stan. Hamnade i Haga och blev tvungna att klättra upp till Skansen Kronan för vi kom på att ingen av oss hade varit där vad vi kunde minnas. En fantastisk utsikt därifrån måste jag säga! Hade dock inte den stora kameran med, och så var det väldigt disigt vid den tiden...

Men att våren är här är det ingen tvekan om, i alla fall om man ser på träden som nästan är helt gröna nu! Jag älskar det!

Så många minnen...


Jag var hemma hos pappa en sväng i förmiddags och hittade massa bilder från längesen, alltså innan jag skaffade min systemkamera, tillochmed innan min canon-kompakt. Jag hade en Konica Minolta DiMAGE X31 som jag hade fått av pappa en gång och var väldigt stolt över ;o)

Alla bilder väcker minnen, underbara, och ledsamma...

Jakarta


I dag är jag ledig från skolan, men ska på möte på jobbet strax. Sedan ska jag hem till mormor och morfar och rensa ut våran gamla dator där jag hoppas hitta en del bilder som jag saknar. Kanske hinner jag också hem till pappa för att leta fram mammas gamla ryggsäck också innan jag ska till Hanhals och hälsa på Ellinor och hennes häst Jakarta som jag ska passa i helgen när hon åker iväg :o)

God natt


De nya jeansen och mammas tunika...

I dag har jag varit i skolan en liten stund, började 13,40 och slutde 15,30 :o) helt okej, och i morgon har jag inga lektioner alls ;o) hehe, men ska på möte på jobbet klockan 11, och sedan ska jag träffa Ellinor och Jakarta eftersom jag ska vara hästvakt i helgen. Det blir lite mysigt, hoppas att det blir fint väder bara :o))

Välkommen Polly


Min lillebror har fått en guldhamster som han har döpt till Polly. Egentligen har han bott här hos oss sen han föddes eftersom det var Roberts hamstrar som fick massa ungar, men nu har denne lille krabaten flyttat in i Andrés rum. Den lille stackaren är helt livrädd, men han vänjer väl sig snart...

Tuffing


Här är min lille tuffing ute och leker i vårsolen :o)

Min båt


Denna dag har jag ägnat åt att göra iordning min båt, min e-jolle. Har tagit ner den till havet och satt upp masten och bommen och fixat iordning alla miljoner tampar (det känns så) så att den blir smidig att använda :o) Så nu blir det snart segling!

Jeans


Jag köpte nya jeans häromdan, ett par ljust slitna från Zara. :o)

Kväll vid havet


En liten grillkväll på klipporna vid havet. Det var ganska kallt, men väldigt mysigt där vi satt och kurade under filtarna, åt marsmallows och några rökte vattenpipa :o)

Tobias


När jag läste om Victor (se förra inlägget) så började jag genast att tänka på Tobias. Min underbara, otroligt älskade lille Tobias. Han fyller år om åtta dagar. Då fyller han fem. För fem år sedan, den 26 föddes han. Dagen efter var jag på BB och hälsade på honom och min moster, Malin. Han var så liten, och så underbart söt. Jag hade övertalat min andra moster, Gunilla, om att jag skulle få åka med dem dit. Jag minns verkligen den dagen, där på BB. Han var så liten, men så sjukt söt. Alla bebisar är faktiskt inte det när de är helt nyfödda. Men det var han.

Jag fick självklart hålla honom, jag höll honom där i min famn. Gunilla tyckte att han såg lite gulaktig ut i hyn, men det var inget vi andra reflekterade över. Men nästa dag, nästa dag när läkarna gjorde rond och tog prover, tyckte de också att han var gul i hyn. Och det var han verkligen då. De tog akuta prover på honom som visade att han hade en inflamation i kroppen. Malin fick tre minuter på sig att packa sina tillhörigheter, sedan skulle de åka iväg med ambulansen till barnintensiven i Halmstad. Tre minuter, så bråttom var det.

Ambulansen körde i 170 km/h på motorvägen, och väl på sjukhuset konstaterade man att Tobias hade hjärnhinneinflamation. Han var väldigt sjuk och låg med slang i näsan och andra apparater runt sig i flera dagar. Flera dagar av ovisshet, kommer han att klara sig? Får han i så fall bestående men? Inte nog med inflamationen, han hade också fått en antibiotikaresistent bakterie så han låg länge helt isolerad på avdelningen.

Efter en tid fick jag komma och hälsa på honom igen. Han hade fortfarande slangen i näsan, men fick lov att lämna avdelningen en stund för att följa med ut i lekparken med hans två äldre syskon. Han var på bättringsvägen, och snart hade han också lyckats slita ut slangen från näsan. Det fanns hopp.

Han har blivit en väldigt aktiv liten kille, som med klubba i handen eller en boll vid foten har grym teknik. Men ibland kan han bara börja illgråta och klaga på att han har ont i benen. Hans föräldrar har viftat bort det och förklarat det som växtvärk. Men så gick de till doktorn häromdagen. Där misstänkte de att han hade fått reumatism, barnreumatism, vilket innebär att leder blir inflamerade och svullnade och man får väldigt ont. Det hämnar också tillväxten, Tobias har knappt vuxit något sedan han var tre år.

Min älskade lille Tobias! Jag hoppas verkligen att det finns bot på sjukdomen, varför ska han behöva lida så? Har han inte fått kämpa tillräckligt? Min älskade tobias, du är den bästa som finns! Alltid leende, alltid glad, med ögon som charmar alla. Du är min skatt, mitt allt, min ängel!
Jag älskar dig mer än du kan förstå!

En liten Ängel


Jag hittade till denna bloggen för en liten stund sedan, och har inte kunnat sluta gråta sen dess.

Jag ber för Victors föräldrar, ber att Gud ska vara med dem i deras oerhörda sorg!

Mobilekvation


Tyvärr är detta helt sant. Jag skulle raka benen i morse och skulle använda mitt nya skum som luktar hallon. Tyvärr sprutade den inte bara i min hand när jag tryckte på knappen, utan hela badrummet blev rosavitt. Min telefon låg tyvärr mitt i skottlinjen och fick en sträng över sig. Jag torkade bort det och tänkte inte mer på det. Förrän jag försökte ringaTeresias pappa och han inte hörde vad jag sa... :o(

Så nu har jag fått byta tillbaka till min gamla mobil och lär väl få ha den ett tag, om det inte är någon som vet hur man lagar mikrofonen?!

Vårtecken


Det är ett mirakel, varje år tänker jag likadant. Hur är detta möjligt?
Vart kommer allt ifrån, och vem bestämmer att just nu är det dags?
Det är helt underbart i alla fall! :o)

Vad gör ni denna fredaeftermiddag?

Helgledig

Från skolan i alla fall. Har skrivit prov och hållt tal nu, och nej, tyvärr kunde jag inte göra det samtidigt... ;o) hehe
Nu ska jag åka hem, bara jag fått skriva ut ett arbete...

God natt


Hittade denna söta bild i mitt arkiv på datorn, tagen i Norge :o)

Ville bara säga god natt!

Vacker dag!


Nu är vi så bortskämda med detta fina vädret så nu kommer vi att deppa ihop totalt när det blir dåligt igen...
Men jag antar att det bara är att njuta!

I dag har vi varit ute i Färjenäs, ni vet där jag gjorde praktik hos räddningstjänsten. Vi hade mentorsmöte med brandmännen Henrikarna. Vi gjorde roliga sammarbetsövningar och min ggrupp var sämst på att ta oss igenom ett sånt där spindelnät som man inte får nudda ni vet.. ;o) Men kul hade vi i alla fall!

Äpplefika


Ett litet äpple som Anna hade med sig till stranden i går som vi delade på :o)

Skoldag


För jag blir aldrig kär i nån, sånt där är slöseri med tid... Men då slösar vi bort våra liv. Och jag tänker alltid på dig i april!

Nu var det skola igen, sitter och försöker skriva på ett tal som jag ska hålla på fredag. Det går inget vidare. Jag ska argumentera för att något måste göras för att minska alla psykiska överklassjukdomar som finns i vårat samhälle i dag. För överklassjukdomar anser jag att bulimi, anorexi, övervikt och depressioner är. I alla fall de första. Vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det bara, jag får väl sitta uppe dygnet runt nu i några dagar för att få det färdigt och bra...

Galningar


Jag och denna galning gjorde gatorna i Åsa osäkra i kväll ;o) hehe

Sommarvärme


Bilden är från förra sommaren, tagen med kompaktkameran

I dag är det riktigt varmt ute, när jag steg av bussen kom en jättevarm fläkt emot mig och det känns kvavt i luften som det brukar göra på sommaren innan det börjar åska.

Jag ska i alla fall träffa Anna i kväll och gå en promenad med henne. Det blir roligt värre! :o) Ska försöka skriva ett tal innan dess...

En tuffing


Men duu, grabben har ju stajl!

(Vilken film? hehe)

En liten bus


Jag har passat denne lille busungen i dag. Han har vuxit massor och nu kryper han runt hur fort som helst och är överallt på en gång :o)


Om man ställer honom vid gåvagnen så går han också ;o) Det går fort nu!

Nidingen


En riktigt svensk sommar ute på Nidingen. Det kan inte bli vackrare!

Sommarminnen


Bild från lägerdagarna på Mönster 2008, Hannas fötter :o)

Just nu sitter jag och drömmer mig bort till sommaren 2008, den var underbar! Hoppas den kommande sommaren blir lika bra :o)



Massvis med minnen!

Triss i sötnosar


Mina tre helt underbara små kusiner, de misnta som inte längre är så jättesmå ;o)
Söta är de i alla fall, här på utflykt till stallet när Jonna skulle tävla...

En sjukdom?


Bilden är gammal, vägrar att lägga upp bilder tagna på mig i dag, jag ser ju ut som Rudolph ;o)

Är allergi en sjukdom? Jag känner mig ju inte riktigt sjuk, men näsan rinner fast jag är täpt, ögonen rinner, jag har ont i huvudet och känner mig trött. Mest trött på alla symptomen, speciellt näsan. Men i övrigt mår jag ju bra, jag har ju jobbat hela dagen...

Nackdelen med våren...

Jag har jobbat hela dagen, och nu är jag så irriterad över min allergi, så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Orkar inte blogga i all fall just nu...

Påskägg


Jag fick ett ägg av haren i morse, men det måste ha varit det fulaste han kunde hitta ;o) Kaninöronen är ju söta i alla fall, och innehållet specialanpassat efter mig, mörk choklad, torkade aprikoser och ett päron! Jag blir bara äcklad av de extremt stora äggen med galet mycket godis i som vi har i vardagsrumet och på jobbet...

GLAD PÅSK!


Här har det varit några små påskkärringar i dag, men tyvärr var jag på jobbet då så jag hoppas att det kommer några fler senare :o)

Jag vill i alla fall önska alla en riktigt GLAD PÅSK!

Påskägg


Vår i luften


För den som har missat det, så är det extremt mycket pollen ute och flyger i det vackra vädret. Och antagligen inne med...

Hopptävling

I dag har jag varit med min lilla prinsessa på hennes första hopptävling med häst. Fick tyvärr lämna ifrån mig kameran eftersom man i hennes klass skulle ha ledare, och hon hade utsett mig till det... Hmm. Men några bilder blev det i alla fall :o) Jonna klarade i all fall hela banan och var jätteduktig. Som pris fick hon ett ägg fyllt med, gissa vad! Jo godis så klart!!

Det var denna tävling som var min allra första, för åtta år sedan. Jag red Olivia, men efter de två första hindrena som var placerade på medellinjen tyckte hon att vi skulle galoppera. Det var inte jag helt med på så jag glömde att styra till det tredje. Då svänger hon av sig själv, men jag fortsätter framåt. Ja, resten kan ni nog räkna ut själva ;o) hehe

Påskris


Jag har påskstädat på mitt rum i dag, så nu luktar det rent av grumme och påskris!

Vit tulpan


En vit tulpan från en vårbukett jag köpte häromdan

I dag är det vårväder igen, dock lite disigt så solen kommer inte helt åt att värma. Men det är fint i alla fall. Jag har just komit hem från en liten promenad med Lena, vi gick till bageriet och köpte varsin liten bakelse och gick sedan ner till havet där vi satteoss på klipporna och fikade. Lilla Elsa var självklart med, men hon somnade på vägen dit... :o)

Kärlekssand



Har just varit ute på en liten promenad med Frida, den var välbehövlig för framsidan av mina lår gillade tydligen inte att springa så långt som i går :o)

Jag hoppas på att de ringer från jobbet i morgon med, för jag känner verkligen för att jobba. Sen så gör det ju inget att det råkar vara storhelg i helgen med ;o) hehe

Påskpynta


I dag har det påskpyntats här hemma hos mig. Jag tycker att det är så mysigt när alla kycklingrna kommer fram, då vet man att våren är här! :o)


Skogspromenad


En liten skogspromenad med hunden och man kan få se den här sötnosen! :o)

Man får leva


Man får leva på minnena när det inte längre är vår i luften...

15 kilometer

Ni vet dom där duracell-kaninerna, de rosa med långa öron och kläder som ser ut som batteri och som bara går och går och går, en sån kände jag mig som i går kväll när jag kom hem från Stockholm. Jag kom hem vid sex. åt lite soppa, tog på mig löparkläderna och gick ut. Sen sprang jag, och sprang, och sprang och sprang. När jag kom hem var jag tvungen att gå in på Eniros mättjänst för att se hur långt det blev, 15 km! 1,5mil! 15 000 meter. Och jag var ändå inte helt död...

Den magiska mil-gränsen är sprucken, jag kan nog springa hur långt som helst!

Hej då

Hej då huvudstaden, nu är det snart dags att åka hem. Lite trist att sitta på tåget en sån här vacker dag, men men... Det är bara att gilla läget. Nu ska jag äta lite innan det är dags att ge sig av.

matlagning

Just nu är vi s duktiga att vi lagar mat åt oss :P Vi hr shoppat hela dagen, och i kväll ska vi på bio, Män som hatar kvinnor ska vi se. Har hört att den ska vara bra så vi hoppas på det :o) Jag kommer att uppdatera med bilder härifrån när jag kommer hem igen :P

Ett underbart Stockholm!



I dag är det soligt och somrigt här i huvudstaden. Frukosten åts på balkongen i bara t-shirt och uppkavlade byxor. Nu är det dags att ta sig ner till stan och se sig omkring lite i affärer och så. Glass i Kungsträdgården blir det också!

Vad kommer härnäst?

Det börjar ju bli lite tradition att jag åker till Stockholm så här på påsklovet nu, det är ju tredje året i rad. Första året som jag var här skaffade jag en bilddagbok eftersom Mika hade det och det verkade kul. Andra året, dvs förra året, skapade jag denna blogg efter att jag hade varit här. Så nu funderar jag på vad jag ska få med mig föt något nytt hem denna gång... Långa sovmorgnar vet jag inte om jag vill ha, alltså sova ända till tolv, ett på dagen, det känns bara onödigt. Dricka coka-cola, njae det tycker jag ju inte om, dessutom är det onödigt att hälla i sig massa socker och koffein. Det skulle i så fall vara tedrickandet. Vi har druckit massor med te. Och kanske godisshottarna vi tog i går kväll var riktigt goda.

Men kanske det ska vara något mer konkret just härifrån. Hmm får fundera på vad det skulle kunna vara.. :o)


Stalltjej


Jag och Spinning

Jag och MIka åkte till stallet och red lite på vackra Spinning. Hon var jättefin! Åkte sedan och åt pizza, nog den godaste pizzan jag någonsin ätit tror jag!

Det är värst vad alla ska till Stockholm nu helt plötsligt, Natha är här, och Challe och Sara ska hit i mon :o) hehe

God morgon

I dag skulle det ju vara fint väder när vi ska till stallet, men nej... molnigt som bara den. Hoppas det är varmt i alla fall.
Självklart ska kameran med, så ridbilder komer väl sen ;o) hehe

I går var vi ute på Dovas, ett mysigt litet ställe mitt i stan.

KM och Kungen

I dag spelade jag KM i badminton, och med tanke på hur länge jag spelat (sen i somras) så gick det faktiskt väldigt bra. Jag kom trea, utan att behva nämna hur många som var med... hehe ;o)

Sedan åkte jag tåget upp till Stockholm där jag är nu. Och på något märkligt vänster hamnade jag i första klass, och gissa ve som mer åte där! Jo KUNGEN!. Verkligen hur coolt som helst, han satt en bit framför mig, och varje gång mn skulle gå på toa var man tvungen att gå förbi honom. Och självklart började jag prata med honom. Jag sa; Tjenare kungen! Hur är det med dig? Jag bär ditt efternamn på min tröja, kolla här! Och så visade jag honom min skoltröja som jag hade på mig. I mina tankar i alla fall... Det är märkligt hur förlägen man blir, bara för att han råkar vara kung. Men när kungen så gick på samma toa som jag varit på strax innan så kom jag att tänka på en skylt som sitter hemma hos en vårdtagare. På den står det så fint; "Här är behoven lika, för fattiga och rika" och det är så sant, så sant...

Solen var


Bild från Gårda Brygga i går

Solen var gömd i dimman i dag, men jag är ganska säker på att den var där :o)
I morgon är det KM i badminton, och sedan åker jag till Stockholm några dagara och hälsar på Mika.

Kärlek är



Jag var nere vid Gårda Brygga en sväng innan, det var helt underbart!!

Sommardag



Sommardag i en park i Oslo. Med både filmkamera och fotokamera i händerna. Hundar som springer runt och leker, ungdomar och barn som spelar frisbeegolf på snötäckta vidder under solens värmande strålar. :o)



RSS 2.0