Boktips! När ingen annan ser


I natt läste jag ut boken "När ingen annan ser" av Duncan Fairhurst. Som fyraåring blir Duncan som vanligt badad av sin far, det var så det gick tlll, mamman badade storasyster Jo och pappan lille Duncan. Men så ville pappa en dag att Duncan skulle lägga sig ner på golvet innan badet. Pappan började suga av sin lille pojke och och sa sedan att det var Duncans tur att ge pappa "en släng". Det var så pappor och söner visade att de älskade varandra.

Efter tio år av övergrepp som kulminerade i våldtäkter försökte Duncan ta livet av sig, men räddades. Detta blev slutet på övergreppen för Duncans del, men såren i hans själ var då så djupa att de satte spår i allt han gjorde. Han ljög för sina kompisar för att skydda sig själv, han började änvända droger för att dämpa ångesten och för att förtränga den verklighet han först vägrade inse att han levt i. Var hans pappa verkligen en sån där pedofiljävel som de pratade om på tv? Det kunde inte vara så, hans pappa älskade ju honom. Det måste vara någon skillnad. Alla pappor och söner gjorde ju såhär för att visa att de älskade varandra. Men det var ingenting man pratade om. Som att köra för fort, det är olagligt, men alla gör det.

En fruktansvärd historia som inte förskönar verkligheten på något sätt. Övergreppen är så målande skrivna att man känner den lille pojkens smärta genom orden. Berättelsen utspelar sig i huvudsak i England för några decennier sedan, men detta är inte en bok om en pojke, utan om alldeles för många barn, flickor och pojkar, världen över. Pedofili är nog det värsta brottet som finns att begå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0