Alfons i snön


Det är inte många minuter denne lille skrutt är ute under dygnet. Han är inne nästan innan man har hunnit släppa ut honom ;o) Han gillar verkligen inte kylan utan föredrar att ligga i min säng och sova dygnet runt i stället...


Svårt att ta tag i

Jag kan inte fatta hur svårt det ska vara att bara göra färdigt det jobbiga arbetet om hälsa som ska lämnas in i dag...

Besviken

Besvikelsen finns där.
Den går att dölja i orden inför andra, men inte för mig själv.
Jag kommer på andra plats, en sorts reserv. Man skulle kunna tycka att det är tillräckligt bra, men det känns i hjärtat att det inte är okej, att det är jag som inte duger. Inte nångång.

Men jag ska inte gråta, jag ska inte sörja det jag inte har utan försöka glädjas åt det jag har. Jag ska bara komma på vad det är jag har först...


Nya smycken

Tänkte visa dessa nya smycken som jag fick när jag fyllde år.Halsbandet fick jag av André och Christopher. André hade valt det själv och han var övertygad om att jag skulle gilla det. Det hade han verkligen rätt i :o)


Jag fick också ett jättefint Esprit-armband med två berlocker, en elefant för lycka och så denna änglavinge som symboliserar mig. Detta fick jag av mina mostrar med familjer samt mormor och morfar :o)


Dom dagarna

Det finns vissa stunder i ens liv som man önskar bort, stunder som man bara vill glömma, trycka bort i något trångt, mörkt hörn för alltid.
Och så finns det stunder då man fylls av lycka och glädje, som man vill ska vara för evigt, stunder då man önskar att man kunde stanna tiden.

I dag har jag upplevt båda de här sorters stunderna, och jag känner mig mest förvirrad just nu. Ska jag vara glad för den bra stunden eller ledsen över den dåliga? Ska jag gråta, hata och ge igen, eller ska jag bara glömma, förlåta och gå vidare?


Frågan är

Jag vet inte om det är mig själv eller dem jag har att skylla, men de gjorde mig väldigt besviken och ledsen. Jag trodde att jag visste, jag trodde att vi redan hade bestämt. Men så fel man kan ha...
För övrigt så höll jag och Emilia vår uppvärmningslektion i dag och det gick riktigt bra. Vi kom bort oss någon gång var, men jag tror att det bara var vi själva som märkte det ;o) Nu är det bara att hoppas på att de andra i klassen gillade det med så att vi kan få ett bra betyg på det hela...

Den dogMin julstjärna dog plötsligt i dag, annars brukar jag aldrig lyckas ta död på dem och jag har inte hjärta att slänga ut dem så länge de är fina. Nu slipper jag i alla fall att ha julstjärnan framme hela våren ;o)

För övrigt så sitter jag nu hemma och letar piratmusik och försöker få inspiration till mitt piratprojekt som jag ska dra igång i sommar. Sedan ska jag träna lite danssteg tills i mon och göra lite mat. Annars så händer det inte så mycket i dag förrutom att de varnar för snöstorm i natt vilket vore spännande ;o)


Så glad

Jag blev så glad när jag gick ifrån bussen innan. Solen sken och riktigt värmde i kylan där jag gick i snön. Plötsligt hör jag hur massa röster skriker CARRO!! och jag vänder mig om. Femtio meter bort går ett gäng tjejer från badmintonskolan och vinkar frenetiskt till mig. Jag vinkar tillbaka och känner glädjen som värmer innifrån. Sånt gör mig riktigt glad :o)

Snart ska jag ner till dem och testa om den uppvärmningsdans som jag satt ihop inför ledarskapslektionen på onsdag är något som de gillar...

Önskan

-Får vi ligga och prata en stund? Åå vad jag önskar att jag kunde höra vad de pratar om, mina små prinsar... Jag läste just för dem en stund och nattade dem. De ligger tillfälligt i samma säng för att deras kusin sover i en av deras sängar, de har såna där som blir dubbelsäng om man drar ut dem... Så nu ligger de där tillsammans och pratar om något som jag aldrig kommer få veta, mina små pojkar, vad jag älskar dem! Deras kärlek är oslagbar, deras oskuldsfulla små ögon som tittar på en med en så busig blick att man inte kan låta bli att le...


Barnvakt

Nu sitter jag i Frillesås och kollar på Let's dance och passar barn samtidigt. Det är snart läggdags för de två minsta och då blir det en stunds mys med de stora. Jonna kom precis hem från simhallen där hon varit med en kompis :o) Nu ska jag hjälpa henne med pizza så att hon får ätit lite innan hon ska lägga sig.

Nu träffas de snart för att bowla allihop och sen gå ut...


Så liten världen är

Jag är rätt dålig på att blogga för tillfället men det kan inte hjälpas. Har helt enkelt ingen inspiration till att skriva.

I går var jag och Sara och några till på Amf 4 och var skademarkörer när de värnpliktiga i sjukvårdsförbandet hade examination i akut omhändertagande. Det innebar att vi var fick varsin skada målad på oss, sen låg vi i varsit rum där de värnpliktiga kom in tv och två och hade fem minuter på sig att undersöka en och vidta lämpliga åtgärder.

Jag hade ett blödande sår i pannan och var medvetslös efter att ha krockat med en annan bil i hög hastighet i Kosovo. Platsen var säkrad, så sjukvårdarna skulle undersöka mig noggrant. Det innebar att de drog upp tröjan och klämde och kände överallt de kunde komma på enligt L-ABCDE metoden. Det var spännande till en början, men när det 24:e paret kom in så var man ganska trött på det hela och man kunde allt ganska bra utantill ;o) Men det var lätt värt 900 till balkassan. ;o)

Det mest pinsamma var bara att en kille här ifrån Åsa som gick i min parallelklass innan var med bland de som gjorde utbildningen. Som tur var tog han rollen att bara hålla min nacke stilla så det var i alla fall inte han som klädde av mig och kände överallt. Världen är allt bra liten många gånger...

Psykologi

I dag började vi en ny kurs i skolan, Psykologi med Lena. Hon skulle lite kort berätta om ämnet psykologi, men tack vare klassen så spårade vi och hamnade på Freud, good old doctor Freud och hans lära om jaget och det omedvetna. Ganska intressant och tänkvärt måste jag säga. Men så har jag ju en förmåga att tänka lite för mycket också ;o)

Nu sitter jag och mamma i soffan hemma och tittar på en gammal svart/vit film och drömmer oss bort. Jag blir nästan ledsen när jag tänker på hur fint allt verkade varit för några tiotals år sedan. De hade så fina kläder och allt verkar varit så mysigt. Så som i bullerbyn. Jag vill bo i bullerbyn. Grusvägar och hästar och gemenskap och äventyr och vackra gårdar och fina landskap med gärdsgårdar och sjöar och bäckar och ängar.Nu tänker jag för mycket igen...


Att resa sig igen


Såg just denna video, och kan inte låta bli att undra vad det är man klagar över ibland.


Svanar


Här är ett par svanar från min och Annas eftermiddag nere på stranden. De är riktigt fina på håll men om de kommer för nära tycker jag att de är lite läskiga ;o)


En segisdag

I går kväll var vi ute och firade Anna som fyller 19 i dag :o) En lyckad kul kväll i Kba blev det för det var ingen som orkade åka in till den stora staden ;o) I dag är man därför lite seg trots att det inte blev sent...

Jag har helt sjukt ont i min arm eftersom jag har lyckats få en infektion där de stack mig häromdan när jag lämnade blod.

Äntligen har jag i alla fall mitt mobila bredband så att jag kan sitta i soffan, sängen eller ja, varsomhelst och skriva. Gissar att jag kommer bli tjock snart av detta men det kan inte hjälpas ;o)

Nu ska jag redigera lite bilder tänkte jag och lägga upp nått här sen kanske...


Mobilt bredband

Så fort mamma kommer hem ska jag åka ner och hämta mitt mobila bredband som redan har hunnit komma. Jag beställde det i förrgår kväll och jag trodde att jag skulle få vänta jättelänge på att det skulle dyka upp. Men nu är det alltså på samma ort som mig och väntar på att bli hämtat ;o)

Slingning


Lejonfrissyr


Vacker mössa

Blont resultat

Det blev så misslyckat :o( Det ser verkligen blonderat ut, inte slingat, utan mer som om jag missat det understa håret i ett försök att superblondera mig som nån jävla fjortisdiva... Fan, jag vill inte se ut såhär, vad ska jag göra??


En glad nyhet

Jag kom nyss hem från skolan och satte mig som vanligt och kollade igenom alla sidor jag alltid kollar igenom när jag kommer hem, facebook, mejl, bloggar, etc. Och så knappade jag in på en blogg som jag följer (länk nedan) och fick då se att Sofie och Peter har fått en liten Vilma i dag. De förlorade sin 1,5 årige son i cancer för knappt ett år sedan, och strax efteråt fick Sofie veta att hon var gravid igen. Och så idag, äntligen!, hittadehon ut! Hoppas att allt har gått bra och att de alla mår bra :o)

http://denstarkastestjarnan.blogg.se/


.

I knew that it was wrong
So baby, turn the record on
Play that song
Where everything was everything
But everything is over
Everything could be everything
If only we were older

Everything was everything
But baby its the last show
Everything could be everything
But it's time to say goodbye so
Get your last fix, and your last hit
Grab your old girl with her new tricks


Lovet över

Jag är ledsen för dålig uppdatering, har varken haft tid, lust eller ork att blogga... Denna helg har gått fort, i fredags var jag uppe på Tjörn och åkte med ambulansen hela dagen. Vi hade två larm på hela dan, lite dålig utdelning kanske, men det var intressant ändå. Längtar massor tills jag har kommit dit, när jag är färdig...

I går var jag med min lilla prinsessa i stallet när hon red en ruskigt söt liten shettishingst. Hon red på en äng och dundrade fram i galopp. det såg helt underbart ut och hon var hellycklig efteråt!! :o)I dag har jag jobbat hela dagen fastän jag inte ville det... Men det gick bra i alla fall, tros att vi alla höll på att fastna i snödrivor hela tiden ;o)


Gårdagen

Här kommer lite bilder från gårdagen;


Kigges försök till Snowkite, det gick sådär men såg häftigt ut ;o)Lek och bus i snön...

Snöbollskrig och snögrottsgrävning hela kvällen ;o)


-Pontus, titta hit!
-Va?
hehe han är för söt =o)


20

Då var man fyllda 20 år. Inte tonåring längre, men barnet i mig finns fortfarande kvar, det kan jag garantera ,o) Jag och min bror var ute och lekte i snön på dagen innan vi åkte hem och blåste ballonger för kalaset. Sedan kom gästerna och jag fick fina paket; ett Esprit-armband av Malin, Gunilla med familjer och mormor och morfar, sex vinglas till min samling av Eva m familj och Elly och Curt, ett halsband från Christopher och André, en låda äpplen av mormor, en laptopväska plus pengar från mamma och Håkan Hellström-DVD live från Peace and Love från Boye.

Min dag har varit lugn och mysig, dessutom har jag fått härlig snö i massor som jag önsade!! =o)
Hoppas att ni också har haft det bra <3

Bilder från dagen och på presenterna kommer ev senare, men har för tillfället inga bilder alls på datorn...


Ångest

Jag har försökt förtränga faktum så länge nu, men nu känns det oundvikligt. Jag har ångest som bara den. Detta är min sista dag som tonåring. Den sista dagen som ungdom med gränser. Jag kommer aldrig att få vara liten igen och den tanken skrämmer mig. Jag kommer lämna en epok i livet, en tid som jag inte känner att jag har utnyttjat till fullo. Jag har missat några år, de år man utvecklades mest socialt, de år man testade gränser, de år man gjorde sånt som man inte får göra men som ändå är okej för man förväntas inte förstå bättre, de år man hittar en idrott man trivs med och får träna utan att vara för stor. Jag önskar att jag kunde få de missade åren nu, för jag saknar dem och är faktiskt avundsjuk på dem som är mitt i den tiden nu eller som har den kvar.

Jag vill leka, jag vill gråta, jag vill göra dumma saker
som accepteras av andra
Jag vill skrika, jag vill vara tyken, jag vill utvecklas
som den tonåring jag aldrig varit...

Är det kanske därför jag inte vill acceptera faktumet att jag faktiskt lämnar tonåren i morgon?


Och alltihop är ditt fel...


Det snöar!!

Just nu snöar det massor ute och jag är glad för det innebär att det snart är möjligt att leta upp en liten polle och tolka efter honom ;o)

I går var jag och Jonna och shoppade kläder till henne, min lilla skrolla. Ett par Jeanstights och två toppar. Det är första gången jag har upplevt att hon har tyckt att det varit roligt att shoppa kläder och vi var inne i alla affärer med kläder i hennes storlek innnan hon bestämde sig för de tre plaggen vi köpte :o) Verkligen jätteroligt att shoppa med henne!


Ett par såna här köpte vi på Kappahl =)


Hemma och trött, framför allt i benen


Hemma efter en härlig vecka i St Anton, men oj vad jobbigt det är att åka skidor ibland. Speciellt när det är blöt slasksnö som faller från himlen ;o) Men i går, dagen efter nyårsafton var åkningen helt UNDERBAR!!! Inte så mycket folk i backen (alla va nog lite bakis ;o) hehe ) ny snö som hunnit pistas under natten och så sol ovan molntäcket i dalen :o) Man behövde inte tänka, bara åka!!


Från flyget; det var molnfritt när vi flög in över alperna och shit vad häftigt det var när bergen plötsligt reste sig från ett helt platt landskap :o)¨


Vi gick in för landning i den lilla dalen vid Insbruck


Första dagen i backen bjöd på sol uppe på Rendl. I liften på väg upp hade man utsikt över hela byn :o)


Afterski på Mooserwirt, missar man detta stället har man missat St Anton. De säljer mer öl under de verksamma månaderna än något annat ställe i Europa :o)


Jag testade mina färdigheter på bräda en disig och blöt förmiddag och helt borta var man inte efter tre år... ;o)


Christopher tar vilar lite i snödrivan (eller var detta krashlandningen efter ett försök till 180? ;o) )


När vi vaknade sista dagen och såg upp mot topparna trodde vi att vi skulle få ännu en disig dag med kass sikt, men halvvägs upp i liften passerade vi molnet och väl uppe på berget var det riktigt fint väder med underbar åkning!!


Skidcoaching från pappas kompis, tillika skidläraren Maria. Hon hade ledigt vår sista dag så då åkte hon med oss och tipsade om vad vi skulle tänka på... :o) Jag är i djup koncentration på att böja på knäna mer ;o)


Solning pågår ;o)


På hemvägen flög vi lågt över en välkänd stad, nämligen Kungsbacka och på bilden kan vi urskilja både aranäsgymnasiet och ishallen :o)


RSS 2.0