Äntligen på väg!

Nu är familjen tycon på flygplatsen och det har nog inte gått någon obemärkt förbi ;-) Låglänta väskor checkades in, nån fastnade vid röntgen, sondvälling och förmodar fick förklaras, "vart är Jolina?" där sitter hon uppflugen på en pall.. Nu är lekplatsen ockuperad... Japp semestern är igång! ;-)


High in the sky...

Att gå upp kl 03.50 är en aning för tidigt. Jag kunde slumra liggandes den första timman på tåget, men i Huddik gick ett gäng ombord som skulle sitta runt mig. Bland de här personerna sitter en kvinna som alla numera vet precis allt om. Hon är sjuksköterska inom psykiatrin, har sommarhus i Järvsö som är uppvärmt av el och det är dyrt, så nu ska hon installera luftvärmepump som han brevid henne ska sälja, hon är på väg till Stockholm där hennes barn och barnbarn bor, barnbarnen är 3år och 3mån samt 8 månader. Åttamånadersbarnet har öroninflammation för åttonde gången, och snart ska de åka till Thailand. Barnen har inte fått vaccination eftersom de haft feber. Kvinnan själv, som många gånger sagt att hon heter Ann-Britt är väldigt trött och har ont i huvudet för hon jobbade över i går eftersom alla läkarna är inkompetenta på hennes jobb och hon gick upp kl 4 för att hinna till tåget...

Jag skulle kunna skriva en hel roman om henne efter allt man fått veta, hennes skrytmun går i ett och har gjort det sen kl 6. Behöver jag säga att jag är aningen irriterad??? Tur att vi snart är i Stockholm och att hon ska stanna där...

Somewhere over the ocean...

Ska bli kul att se om det här funkar, har aldrig fått till det innan med att blogga från mobilen ;-) Jag sitter och väntar på att klockan ska bli läggdags så att det blir hemresa snart... Strax innan 4 måste jag gå upp för att hinna till tåget! Gäsp för det. Hoppas att det inte är så många på tåget så att jag kan slumra lite ;-)

Bort från vinterkylans kalla hand...

 
Jag håller på att packa upp. Och packa ner. Vemdalen var helt fantastiskt, körde dit vid sju i tisdags morse och solen gick upp på vägen. Helt underbart var landskapet, som ett vykort. Fast på riktigt. Väldigt synd att jag inte hade en riktig kamera med mig. Fick nöja mig med mobilbilder...
Väl framme i stugan fick jag väckt mina fina vänner som festat hela natten. De var inte riktigt lika pigga som jag kan man säga. Jag gick och köpte ett liftkort och sedan åkte skidorna på! Solen strålade från en klarblå himmel. Inga liftköer och nästan ensam i backarna. Behöver jag säga hur det var?? Pausade i toppstugan med en mugg varm choklad på en fårfäll. Utsikten över fjällvärlden en sån dag är nära på oslagbar...
Efter lunch kom även Madde ut med sin bräda. Vi åkte några timmar, tills vi frös. Då gick vi hem och umgicks lite med de andra, kollade på snöcapsen, förberedde efterrätt till nattens midnattssittning, och var en stund på afterskii där vi lekte och brottades i alla uppblåsbara hoppborgar och herre-på-täppan-leksaker. På kvällen åkte jag och Madde skidor igen och detta var nästan den bästa åkningen rent åkmässigt. Vi övade på att hoppa i ett litet hopp i barnbacken och lyckades rätt bra tillslut ;)
Nu packar jag upp mina skidväskor samtidigt som jag packar ner i min resväska. Klockan 05.00(!!!) i morgon går mitt tåg hem (vem tusan har bokat den biljetten åt mig???) Och på söndag lyfter planet vid halv tio-tiden. Längtar, längtar, längtar!!

Låt mig höra kärlekens tunga...

Nu är sista terminen inledd, bara en C-uppsats och en slutpraktik är kvar innan jag och mina klasskompisar står med examen och legitimation i våra händer. Det är lite skrämmande, att vi snart ska ha ansvar för andra människors hälsa och kunna fatta rätt beslut i många gånger svåra situationer. Vi ska bli ansvarsfulla arbetare, jobba många långa timmar, komma hem sent, gå upp tidigt, jobba på obekväma arbetstider, vara flexibla, ställa upp på övertid utan nämnvärd ersättning. Men det som skrämmer mig mest är bristen på fritid. Man kommer gå till jobbet, komma hem, laga mat, gå och lägga sig för att sedan gå till jobbet igen och så rullar det på vecka efter vecka. Man måste ansöka om ledighet om man vill göra något, och man har bara begränsat antal semesterdagar att ta ut. Om man har några alls. Jag hoppas verkligen att jag inte kommer behöva jobba heltid i resten av mitt liv, det finns så mycket annat jag vill göra i mitt liv...
 
Nu håller jag på att packa för att kunna åka till Vemdalen i morgon bitti. Blir där till på onsdag, kommer hem sent på kvällen. På torsdag ska väskan packas om så att jag kan åka hem på fredag och än en gång packa om väskan för solsemester :) Jag ska se till att passa på att njuta av studentlivets möjlighet till frihet medans jag kan!

You make me feel like o'boy!

Då var det snart dags, den näst sista tentan på hela utbildningen ska skrivas i morgon. Är jag laddad? Näe, inte speciellt. Men i dag har jag i alla fall kollat igenom anteckningarna lite och försökt banka in det jag tror är viktigast. När tentan är skriven blir det fest, tackfest för alla som hjälpte till under storcapsen. Det ska bli kul! Och på söndag ska jag få låna en bil, bara vetskapen om att kunna köra vart man vill gör att man känner sig glad och mindre instängd. (Lugn Camilla, jag ska inte köra så långt med den och jag lovar att vara rädd om den och tanka den innan du får tillbaka den ;) ) Bara det inte kommer snö, då blir det plötsligt bara jobbigt att ha en bil när man ska iväg...
 
Efter tentan i morgon kommer det i princip bara vara roligheter kvar innan vi åker så jag hoppas dagarna kommer gå snabbt...
 
Önska mig lycka till i morgon, och på eftermiddan kan ni väl hålla en liten tumme för att jag skriver rätt svar så jag slipper omtenta ;) God natt!

Långa vägar att gå...

Nu har jag ont i rumpan och benen. Vad det var jag gjorde i dag är ni förmodligen nyfikna på. Jo, jag var på en ridskola och red lektion i morse. Jag red en jättemysig ponny som var duktig, och jag hade inte glömt bort hur man gjorde sen sist. Det var ju ett tag sedan jag red (om man bortser från när jag lufsade fram på Jonnas lilla hyrponny en dag i somras). Jag hoppas att jag ska kunna ta fler lektioner, för det är något jag verkligen saknar, att rida.
 
I dag har jag virk... Nej just det PLUGGAT var det ju. Pluggat. pluggpluggpluggpluggat. Det är i alla fall vad som var tanken, det jag borde ha ägnat dagen åt efter att jag roat mig på morgonen. Det jag hade satt upp för mig själv som villkor för att jag skulle få åka och rida. Böckerna ligger åtminstone i min soffa och nog har jag sneglat en stund på anteckningarna. Frågan är bara om jag lärde mig något. När jag hade sneglat klart på böckerna gick jag till Minna och Jonas och myste med Sebastian istället ;)

Looking through my eyes...

I dag har jag pluggat och varit jätteduktig. Jag har lärt mig allt inför tentan på fredag, läst kapitlen om kvalitativ metod i den tjocka engelska bok vi har som kurslitteratur, läst artikeln som tillhör tentan, renskrivit och sammanfattat alla anteckningar från föreläsningarna. Ja blivit fullärd helt enkelt, fullt förberedd inför tentan på fredag. Eller så har jag inte ägnat tentan en endaste tanke alls. Jag har varit på gymmet och tränat och efter det varit i Birsta och kollat i affärer och köpt lite småsaker. Mer så faktiskt. Har absolut ingen motivation alls till denna tenta, om kvantitativ metod var tråkig så är kvalitativ metod både tråkig och ologisk. Så, tills på fredag ska jag väl sova på boken så kanske jag drömmer lite smarta drömmar, liksom genom nån sort överföring. Eller nåt.
 
Nu ska jag lägga mig, för i morgon ska jag gå upp tidigt och göra något som jag har längtat efter väldigt länge... ;)

But if you take my hand again...

Nu har jag klarat av veckans alla examinationsseminarier och dessutom fått veta att jag klarade kvantitativtentan, och inte bara klarade den utan fick ett B på den. Helt otroligt med tanke på att jag inte var särskillt intresserad. Nu ska jag bara klara tentan i kvalitativ metod nästa vecka också så har vi det här tråkiga i kursen avklarat.
 
I morgon ska jag ha simskola och sedan får vi se vad dagen har att erbjuda. Om någon har missat det så går mina dagar otroligt långsamt just nu. Jag tror att jag ska gå in till stan en sväng i morgon och köpa lite garn så jag åtminstone har något att pyssla med. Är inne i en mössvirkarsväng just nu så det bli mössor på löpande band. Om det är någon som vill ha en mössa så säg bara till hur du vill att den ska se ut så fixar jag :) Tänkte försöka göra lite fina mössor att sälja på tradera, så har jag något att göra, andra får fina mössor och så kanske man kan tjäna en liten slant för dem...
 
Nu väntar jag på att Farmen ska sändas klart på tv så att jag kan se programmet på tv4 play sedan, de lägger upp dem precis efter att de sänts färdigt på tv:n.

Nu har jag varit i farten igen...

Jag hittade lite restgarner som jag har gjort en ribbvirkad mössa av, i bebismodell. Har inte bestämt mig för om jag ska ge bort den eller om jag ska behålla den själv till ev kommande egna barn... Fast jag vet ju förstås en som skulle behöva den i vinterkylan redan nu ;)

Never mind I'll find someone like you...

Hela eftermiddagen har gått utan att jag har gjort ett endaste dugg. Knappt rest mig ur soffan, inte tittat på film eller play, inte virkat (förrän nu på kvällen) inte lyssnat på radio och inte gjort nånting mer än att bara titta framför mig. Eller jo just det ja, jag hämtade hem några artiklar som verkade vettiga till uppsatsen. Dem ska jag läsa igenom och granska, alla 20. Och förhoppningsvis är de gångbara och handlar om det jag vill. Annars är det bara att börja söka på nytt. I morgon ska jag till gymmet och på kvällen ev jobba lite i simskolan några timmar. Däremellan är det ytterligare några timmar jag ska slå ihjäl.
 
Tiden går så långsamt när man väntar på något. Just nu väntar jag på att denna och nästa vecka ska gå fort så att jag kan åka till Vemdalen och åka skidor och därefter åka hem för att åka till TENERIFFA! Ticktack, ticktack, ticktack... ;)

Löftet vi gav, mer än en öppen famn...

 
I går kväll fick jag besök av Minna, Jonas och Sebastian. Vi fikade och gosade med lillkillen som blivit så stor sedan jag såg honom sist, närmare ett kilo tyngre och väldigt mycket rundare om kinderna. Han hade på sig sin fina ugglemössa som han fick av mig i födelsepresent, men den är nästan för liten så jag ska se till att göra en ny mössa åt honom. Han kan ju inte gå och frysa om huvudet bara för att jag gjort en för liten mössa ;)
 
Nu har jag examinerat min projektskiss som jag fick bra omdöme på. Inga kommentarer om förbättringar, så nu är det bara att få hem massa artiklar att läsa och sedan börja skriva. Och förbereda sig lite inför examinationen på fredag och tentan nästa fredag kanske...

Ja må du leva uti hundrade år...

 
 
Det gick ju det med, att fira födelsedag utan mamma. Har haft mina fina vänner Cajsa, Camilla och Veronica här hela dagen och vi har fikatr och pratat och fikat och pratat. Väldigt mysigt! Dock hade jag bakat för minst 8 personer så jag hade en hel del kakor kvar så att säga. Så om någon är kaksugen är det bara att titta förbi ;)
Min lingonrulle gjorde jag av helt vanlig rulltårtesmet som jag la rårörda lingon emellan. Väldigt mumsigt blev det och inte så sött som det lätt kan bli annars...
 
 
Nu ska jag nog avrunda min dag med att se på någon mysig film. Astrid Lindgren kanske?!

Jag steg uppför med skjutna vingar...

För första gången i mitt liv kommer jag vakna upp ensam på min födelsedag, jag kommer fira den långt bort från mamma. Jag kommer inte få frukost på sängen eller paket när jag vaknar. Eller jo, paket har hon allt skickat med mig med stränga order om att jag inte får öppna dem förrän på min födelsedag. Men mamma kommer inte komma in i mitt rum och sjunga för mig som hon alltid gjort, sen dagen jag föddes för 23 år sedan. Det är en konstig känsla... Kanske är det ännu en del av navelsträngen som klipps?!
 
Men det ska nog bli bra ändå, för det blir kalas med mina fina vänner :)

Vill alltid vara nära dig...

Jag har alltid en så skön känsla i kroppen när det är nyårsdagen. Det känns som att den mörka tiden har vänt och det är vårens spirande som väntar runt hörnet. Visst, än är det många mörka dagar kvar innan man verkligen ser en ljusning, innan träden får knoppar och blommorna tittar upp ur marken, men ändå känns det redan ljusare. Nu får man börja använda ljusare fina färger på kläder, inredning och så vidare. man vet att för varje dag som går blir det några minuter längre tid då solen är framme. Liksom hoppfullt på något sätt. Och inte förstör det att solen tittar fram så här på eftermiddagen, den första dagen på det nya året.
 
GOTT NYTT ÅR MINA FINA VÄNNER!!!
 
 
Jordgubbscoulis med vit och mörk chokladmousse
(Jonnas bild)
 
Jag stod för efterrätten på vårt lilla nyårsfirande i går. Jag var hos mina älsklingar i Frillesås och vi åt god hummer, plockmat, godis, spelade Ullaredsspelet och brände tomtebloss. Raketer såg vi på håll eftersom vi inte fick fart på våra egna, till barnens stora besvikelse. Jag var lika glad för det...
 
Nu är det dags att ta tag i pluggandet. Fram till den 19 januari har jag en artikelgranskningsexamination, en projektskissredivsning, en examination i kvalitativ metod i två delar samt en tenta på kvalitativ metod. Sedan är det c-uppsats som gäller i tio veckor framöver. Första veckan ska artiklar läsas igenom. Det ska jag göra i en solstol låååångt bort, närmare bestämt på Teneriffa. Att jag längtar tills dess är en underdrift!

RSS 2.0