Myskväll på klipporna


Detta inlägg skulle lagts upp i går kväll, men datorn ville inte riktigt det. Jag och Frida åkte i alla fall till macken och köpte varsin glass innan vi åkte ner till Vita Sand och satte oss på klipporna vid havet. Väldigt mysigt var det!

Sol, vind, vatten, jordgubbar och glass


 
 I dag har jag och Annis-Pannis varit ute med hennes pappa och syskon på en Ö och solat och badat. Jag tog mitt premiärdopp för i år!! Det var faktiskt riktigt skönt, men inte direkt så att man låg i någon längre stund. Jag hade köpt jordgubbar som vi smaskade på, och när vi kom hem igen åt vi glass. I dag har det verkligen varit SOMMAR!!!


GeKå:s


En cerise top

Blommiga badshorts

Lilarandig klänning
Detta var vad som fick följa med mig hem från Ullared i dag, plus diverse småsaker. Nu är jag heöt slut och ska lägga mig. God natt!

Jag lever!

Nu är jag hemma igen, eller egetligen redan i går, men då var jag så trött så då orkade jag inget annat än att äta ocg duscha... Jag har haft fyra extremt tuffa dagar ute i skogen med en underbar grupp som verkligen stöttade varandra genom de alltför jobbiga stunderna. Men just nu är det så underbart skönt att ha klarat av det, och inte hade vi vädret på vår sida heller utan utsattes för verkliga prov med värme, massa vind, kyla och regn. Bilder kommer att komma så fort jag får tillgång till några. Hade inte min kamera med mig...

I natt har jag sovit fjorton timmar i min underbara säng, men än är jag inte utvilad på långa vägar. Tur att jag har hela helgen på mig att ta det lugnt! Nu ska jag, mamma och André åka till Ullared.

Ont i magen

Ärligt talat så är jag skiträdd just nu, men egentligen vet jag inte varför. Jag antar att det bara är att ta det som det kommer, men det är inte helt lätt att tänka så just nu. Hur kommer jag att reagera? Hur kommer min kropp att må? Jag har hela tiden fram tills i dag, dagen innan, tänkt att det inte kommer att bli så farligt. Men nu, nu känns det faktiskt väldigt skrämmande... Fyra dagar, tre nätter, jag ber att det åtminstonde inte regnar alltför mycket och att nätterna blir varma...

En ny blogglänk

Jag har lagt upp en ny länk i min länklista. Detta är en blogg om lille Victors familj. Victor dog i cancer för några veckor sedan, och på denna sidan får man följa hans sista tid i livet och hans mammas tankar och känslor. Denna blogg berör verkligen!

Seglingsträning


I dag var det dags för träning igen, och samma trogna gäng som förra veckan kom i dag med. Det var perfekta förhållanden för att segla för första gången i år och allt gick kanonbra. :o) Det är så härligt att vara igång igen!!!

RS Vision

I dag har jag och söta Lina seglat RS Vision tillsammans. Det gick bra, i alla fall ända tills Lina tog över rodret och jag skulle testa att hänga i trapetsen. När jag hängde där ute började Lina lova varje gång båten lutade åt lä, vilket resulterade i att all kraft från seglet försvann och kvar hängde jag med rumpan i vattnet :o) hehe Andra gången gick det så långt att båten faktiskt gick runt och där låg vi och plaskade bredvid. Jag hade våtdräkt men inte Lina så det var ganska kallt för henne. Det tog en stund innan vi fick upp båten igen, men till slut gick det och vi seglade vidare mot Tjolöholms slott :o)

Fjord Jacket


Jag köpte också en jacka till mitt seglarställ, en mörkblå Helly Hansen Fjord Jacket. Nu är jag redo för att ge mig ut på de sju haven, eller åtminstonde Östersjön och Kattegatt :o)

Körsbärsträd


Här är en bild från när jag fotade de japanska körsbärsträden i Mölndals centrum, är de inte underbara?!

I dag har jag och mamma varit i Kungsbacka, precis som alla andra som också var lediga i dag ;o). Jag köpte en jättesöt klänning på Lindex som jag ska ha när folk tar studenten tänkte jag. Hittade även två till som jag väntar på att de ska rea ut ;o) hehe

Maskrospollen


Jag tycker att maskrosorna blir så fina när de blir vita pollenbollar :o)

I dag är det torsdag fast söndag och helgdag, det är härligt, och så blir det dessutom en klämdag i morgon :o) Jag ska bara ta det lungt och ladda inför nästa vecka då vi ska ut på överlevnadskursen... Jag börjar faktiskt bli riktigt nervös!

Universeum

I dag har jag och min lille underbare kusin Tobias varit på Universeum och kollat på alla djuren och gjort massa experiment. Men eftersom jag inte orkade ta med den stora kameran så blev bilderna inte så bra...
 
Vi hade det väldigt roligt i alla fall :o)

Sommar


I dag har träningsgruppen startats upp igen för sommaren. Det känns riktigt bra. Fem tappra seglare kom till mötet, men ytterligare två vet vi kommer att komma nästa gång. Då ska vi förhoppningsvis ut på havet och segla! :o)

Hej träningsvärk!


Alfons på skogspromenad, han har nogot hittat någon fin kattflicka att spana in ;o)

2,1mil känns, så är det bara. Men det är så skönt att det är över, nu ska jag ta tag i mitt liv och få ordning på allt det kaotiska...

Jag är i mål!!!


Bild hämtad på GP.se

Jag klarade det! Jag klarade det! Jag klarade det!
Och det gick riktigt bra också. Jag sprang i mål efter 2h och 12 min, vilket jag är ganska nöjd med. Jag kunde dock ha ökat tempot tidigare, för väl i mål hade jag mycket kvar att ge. Men det är svårt att veta när man inte vet hur resten av sträckan ser ut. De sista kilometerna, vid Avenyn, var de abslot roligaste, och efter att ha ätit en druvsocker tablett kände jag mig verkligen hur pigg som helst. innan starten tänkte jag att det är nu eller aldrig, jag kommer aldrig att springa göteborgsvarvet igen, så det är bara att ge gärnet. Men väl i mål känner jag att jag absolut kommer att springa igen. Alla timmar jag lagt på träning under året har äntligen givit det resultatet jag ville ha; JAG KLARADE GÖTEBORGSVARVET!!!

Nu gäller det!

Årets stora löptävling är här, nu finns det ingen återvändo!!! För den som skulle råka vara intresserad av min löptider kan beställa dem via SMS. Skicka "GV 37162" till nummer 72700, så får du ett SMS när jag passerar 5, 10, 15 och mål :o)

Nu ska jag ladda upp med massa kolhydrater och vatten!

Fjorton timmar


Nu är det inte långt kvar, det enda man kan göra nu är att sova och äta bra. Allt annat är för sent. Önska mig lycka till för det kan jag behöva!

Tjejkväll

Kvällen har spenderats hos Tessie, vi red ut en sväng på pollarna och det var mys. Sedan pratade vi igenom söndagen då träningsgruppen börjar. Sedan letade vi fram ett gammalt kasettband från sommaren då vi hade Tott och Zonette. Oj vad vi skrattade! Den är så sjukt rolig, och vi var så små. Den sommaren var nog den bästa i mitt liv!

 I går var jag och några bernadottare ute och partajade, kanske inte det bästa man kan hitta på dagarna förre varvet, men jag kände att jag var tvungen, att jag bara ville släppa allt för ett tag...

En liten viol


Denna vackra viol fotade jag i går på promenaden med mamma


Smörblomma


En smörblomma som jag fotade när jag och mamma var ute i skogen en liten sväng efter skolan i dag.

Något som växer


Det är något som växer där innuti
något som gror och blir större hela tiden.
Ibland kittlar det, ibland gör det så ont.
Jag förstår inte, varför måste det vara så?
Det är inget jag kan hjälpa,
men jag önskar att jag kunde.
Ibland har jag nästan glömt hur det känns,
men så kommer tankarna och med dem kittlandet  igen,
följt av smärtan som alltid ersätter det härliga.
Det känns så rätt, men så fruktansvärt fel.
Jag vill inte ha det så här...

Praktik hos ambulansen


Ursäkta bildkvaliten, tagen med min canon kompakt med fel inställningar. Dock ända bilden jag har...

Ber om ursäkt för mitt dåliga uppdaterande, men just nu hinns det inte riktigt med. Som jag tror att jag nämnt innan så gjorde jag praktik hos ambulabsen på Tjörn i går.

När jag kom till ambulansstationen vid kvart i åtta i går var jag väldigt förväntansfull för vad jag skulle få se och göra under dagen. Jag möttes först av två män som hade jobbat passet innan. De var väldigt trevliga och jag kände direkt att jag kommit till ett ställe med bra stämning. Snart kom också Gabriella och Magnus som jag skulle vara med hela dagen. Jag fick direkt låna kläder och blev lite snabbt visad runt. Mitt första intryck var att jag verkligen var välkommen dit och att alla verkligen ville att jag skulle få med mig så mycket som möjligt därifrån efter dagens slut.


Vi började med morgonfika. På många ställen som jag har varit på förut så har denna stund varit en av de jobbigaste. Man har bara fått sitta tyst och lyssna på de andras interna prat och man har verkligen känt sig utanför. Så var det inte här, jag blev överöst med frågor och var snabbt delaktig i pratet. Var det något internt personalen emellan såg de till att jag förstod vad det var de pratade om i stora drag. Det kändes verkligen jättebra.


Efter frukostfikan fick jag en egen personsökare och sedan gick Gabriella igenom framsätet på ambulansen och förklarade vad alla knappar var till för, när man använde vilka, hur man fick information om patienten osv. När vi precis var klara fick vi det första larmet. Jag fick åka bak, men kunde ändå prata med dem där framme och de förklarade vad det var vi skulle åka på. Första larmet var ett prio 2 larm så då var det inga sirener. Framme på platsen lät de mig vara "en av dem från ambulansen", inte någon som bara var med och tittade på. När vi lastat patienten och åkte mot sjukhuset satt jag också bak tillsammans med Gabriella och när hon gjorde något med patienten förklarade hon det för mig och visade mig värdena på EKG, syremättnad, blodtryck och allt annat hon gjorde och förklarade vad allt betydde med mera.


När man inte har någon given uppgift kan man lätt känna att man är i vägen. Om så var fallet var både Gabriella och Magnus väldigt bra på att dölja det för så kändes det verkligen inte. När vi fick det andra larmet, en prio 1, kände jag att jag i alla fall kunde bidra med att vara hantlangare eftersom jag visste var grejerna var då och vad det var som skulle göras där bak i ambulansen. Innan det andra larmet hade Gabriella precis hunnit gå igenom hela ambulansens utrustning och jag kände att jag verkligen sög in allt hon sa. Gabriella var väldigt bra på att förklara och jag kände att vad jag än frågade om så svarade hon så att jag verkligen förstod.


Efter det andra larmet åt vi lunch och sedan förklarade Gabriella hur man bar sig åt när man skulle sätta nål på någon. Mitt i genomgången blev vi avbrutna av ännu ett nytt larm. Också detta var en prio 1, men när vi efter en väldigt snabb och krängande färd kom fram till patienten hade hans rusande hjärta återgått till att slå normalt igen, så vi kunde inte göra något för honom. Väl tillbaka på stationen igen fortsatte vi med stickandet. Efter att ha testat på en bit plast några gånger lät Gabriella mig sticka henne i armen. Det var inte alls så läskigt som jag trodde, men jag tror att det har att göra med att Gabriella verkligen förklarade hur jag skulle göra och tog det själv väldigt lugnt och avdramatiserade det hela.


Vi fick ytterligare ett larm under eftermiddagen till en kvinna, men inte heller hon behövde köras till sjukhus. När vi sedan var tillbaka på stationen vid femtiden skulle det visa sig att vi inte skulle få några fler larm. Jag läste i en bok om EKG-förändringar, vilken var väldigt svårläst men intressant. Jag fick också testa stationens massagefåtölj. Jag insåg att eftersom man jobbar dygnspass måste man göra en hel del av "vardagsarbetet", som man egentligen skulle ha gjort hemma, på arbetsplatsen. Det är väldigt svårt att planera sin dag på jobbet, och man måste vara flexibel. Man kan liksom inte tänka att man ska ta lunchrast vid en viss tid. Går larmet när man sitter och äter, ja då är det bara att lämna maten på bordet och åka. Det är det som jag tycker verkar så bra med jobbet, att man inte vet vad som väntar en under dagen. Man får komma ut och träffa människor, och framför allt hjälpa människor som verkligen behöver det.


Jag tycker att min dag hos ambulansen var väldigt lärorik och spännande. Jag förstod att det var tur att jag fick åka på så många styrningar som jag ändå fick, men jag tycker att det var synd att inte något av larmen var en olycka. Inte för att man vill att det ska hända andra något, men det hade varit väldigt kul att se hur man jobbar vid t.ex. en trafikolycka el dyl. Både att se hur olika ambulanser samarbetar, när den första bilen blir ledningsbil, att se samarbetet mellan ambulans, räddningstjänst och polis osv. samt att se skillnader på tillvägagångssättet i omhändertagandet av sjukdom och skada.


Always said I would know where to find love

Always said I would know where to find love,
Always thought I'd be ready and strong enough,
But some times I just felt I could give up.
But you came and changed my whole world now,
I'm somewhere I've never been before.
Now I see, what love means.

It's so unbelievable,
And I don't want to let it go,
Something so beautiful,
Flowing down like a waterfall.
I feel like you've always been,
Forever a part of me.
And it's so unbelievable to finally be in love,
Somewhere I'd never thought I'd be.

In my heart, in my head, it's so clear now,
Hold my hand you've got nothing to fear now,
I was lost and you've rescued me some how-.
I'm alive, I'm in love you complete me,
And I've never been here before.
Now I see, what love means.

When I think of what I have, and this chance I nearly lost,
I cant help but break down, and cry.
Ohh yeah, break down and cry.

Now I see, what love means
But is it worth it?


ArbetsdagI dag har jag varit nere i Gårda Brygga hela dagen och gjort i ordning det mesta inför sommarens segling. Det känns att det är nära nu!

Arbetsdag


I dag är det vårens arbetsdag nere i Gårda Brygga. Vi ska göra i ordning allt inför sommarens seglingssäsong, dvs sjösätta öset, måla om och laga staket, klä om stolarna, ta ner alla optimister och litsa deras segel, vända trissarna och sätta upp riggarna på dem. Dessutom har jag fått i uppdrag att ta med kameran och ta en bild som vi ska ha i en artikel om ÖSS i Kungsbackaposten eller någon annan tidning.

Du kommer alltid att finnas innom mig...


Dont listen to them, cause what do they know
We need each other, to have and to hold
Theyll see in time, I know

When destiny calls you, you must be strong
I may not be with you, but you gotta hold on
Theyll see in time, I know

Why cant they understand the way we feel
They just dont trust what they cant explain
I know were different but deep inside us
Were not that different at all

Seglarsommar

Fil:Gladan.jpg
Denna lilla båt ska jag ut och segla med vecka 24-26 i sommar. Det kommer att bli superkul!

Navigare necesse est, vivere non est necesse

Så mycket att göra

Just nu har jag så mycket att göra så jag hinner inte blogga så ofta, än mindre fota... I går kväll sprang jag i alla fall Vårruset med jobbarkompisarna. Det var trevligt, men det var så kallt så vi åkte hem nästan direkt efteråt.

I dag red jag Jakarta antagligen för sista gången, Ellinor ska lämna tillbaka henne till ägaren och vad som händer med henne sen vet vi inte...


Jag kan inte hjälpa vad jag känner, det är inte mitt fel.
Kan du nånsin förstå det?
Kan du nånsin förlåta mig för det? 

Varvettröjor


Tja, man lär sig på sina misstag säger de ju, så det är väl bara att göra om och göra rätt antar jag. Lite surt när man kämpat hela dagen och så gör man ett sådant fjantigt misstag och så är allt förstört...
Men baksidan blev ju bra i alla fall :o)

Kan det bli helg snart?


Åå vad jag längtar till helgen!

Kämpa

Jag vet att ibland är det svårt,
ibland känns allt bara så omöjligt.
När alla andra verkar lyckas,
när alla andra bara gör saker utan svårigheter,
det är då tårarna kommer.

Men ibland är det värt att kämpa,
torka bort allt det våta.
Det finns ingen som inte kan,
som inte kan lösa svårigheterna.
♥Det gäller bara att hitta sitt sätt. ♥

Min lilla ängel


Joel, min lille skrutt var med på lekplatsen häromdan. :o)

Jag ska springa Vårruset på onsdag, dessutom fick jag just reda på att det är styrelsemöte i ÖSS samtidigt, som jag egentligen borde gå på. Jaja, inte så mycket att göra. Däremot är det mycket att göra i skolan just nu. Ska hålla ett tal på engleska i mon, sedan ha redovisning i naturkunskap på onsdag. Nationella på fredag, kostprov på måndag osv osv osv...

Vad jag har gjort...

Jag hade ju några punkter som jag skulle klara av i dag och jag lyckades väl till en viss del. Jag hittade en vän som ville segla med mig, eller ja, det var min bror men det gick lika bra ändå. Uppdaterat infon på hemsidan har jag också. Sedan var det ju de andra två punkterna. Man kan väl säga att jag i alla fall lyckades till hälften med dem. Jag har skrivit några fler rader på mitt arbete, och jag har plockat bort i alla fall ryggsäcken från mitt rum. Så har jag dessutom varit ute och sprungit en liten runda.

Men jag har inte hunnit fota något i dag så det blir tyvärr inga bilder...

Bilder från dygnsövningen

Jag vet att det är många av er i klassen som vill ha bilderna från dygnsövningen. Självklart kan ni få dem, men då får ni ta med ett USB-minne som jag kan lägga in dem på. Det tar alldeles för lång tid att skicka dem över nätet :o)

Grannar

Jag vaknade i morse av att grannen var ute och klippte gräset. Ett tecken på att sommaren snart är här, javisst, men när barnen på gatan också började köra race med sina bobbycarts och trehjulingar orkade jag inte ligga kvar längre.
I dag ska jag;

  • Fixa lite med seglarskolans hemsida, eller rättare sagt med informationen där.
  • Sedan ska jag försöka få tag i någon som vill segla med mig.
  • Ska också hinna städa på mitt rum
  • göra mitt arbete i naturkunskapen om fiskar

Får se vad jag hinner med helt enkelt...


En härlig helg

I går jobbade jag hela dagen, fram till fyra och sedan åkte jag direkt ner till Gårda Brygga och seglade med Christopher. Därför hann jag inte bloga i går. Vi seglade RS Vision och testade gennakern för första gången. Gisses vilken skillnad den gjorde i fart, lite svår att ta upp och ner bara...

I dag har jag varit barnvakt åt fem små änglar. Vi gick till lekplatsen, eller egentligen till två olika lekplatser, där barnen lekte och vi fikade lite. Sedan åkte jag till stallet och red Jakarta.


RSS 2.0