In i glamrockens land...

Då var julen över för den här gången. Eller varar den till påska kanske?! Jag har haft en lugn och skön julhelg, med skinka, julmust, tomtebesök, barnmys, biobesök, godis, janson, grönkål och en väldigt god julkorv signerad Delikatessgrabbarna med smak av päroncognac. i går fick Jonna, Pontus och Tobias sin julklapp, nämligen ett biobesök med tillhörande fika på café i Kungsbacka. Vi såg den nya Sune-filmen, som passande nog handlade om en lite småtokig familj som skulle på all-inclusiveresa till Grekland. Snart ska ju nämligen en annan lite småtokig familj på all-inclusiveresa till Teneriffa. Vi kan väl säga som så att rollerna i filmen representerade oss väldigt bra. Pontus tjejtjusare, Tobias chipsjägare, Jonna lite lat storasyster. Och jag fick lov att vara den där tjejen som råkade ut för olyckor orsakade av familjen hela tiden, enligt Pontus. Filmen var rolig och bjöd på skratt från alla i salongen, från det minsta barn till den äldsta vuxna.
 
Nu ska vi snart på teater, jullovsteater, på Lisebergsteatern. I år är det Pippi Långstrump som sätts upp och jag hoppas den är lika bra som det har varit tidigare år med söta och duktiga skådespelare.
 
Jag hoppas att ni alla har haft en riktigt GOD JUL!

Nattmörkret sänker sig i våran stad...

När mörkret sänker sig över Sundsvall tänds det stora ljuset uppe på Norra Berget. De kvällar det har legat snötunga moln på himlen har ljuset lyst upp hela staden, men en kväll som denna sluter sig mörkret omkring det.
 
Jag har länge tänkt att jag ska ta med kameran ut någon kväll och fota ljuset, men inte fått tummen ur förrän nu i kväll. Tänkte att om jag inte gör det nu, så hinner de kanske släcka det för i år och då får jag ingen mer chans att få det på bild. Nästa år är jag troligtvis många mil härifrån, vilket är en väldigt konstig känsla...

Love is so weak, but also so strong...

I morgon bitti åker jag hem. Äntligen! Som jag längtar, men denna dag tycks aldrig ta slut, minuterna liksom kryper fram och timvisaren verkar ha fastnat helt... Nåja, snart ärdet nog kväll och sedan morgon. Jag har packat klart och jag hoppas att jag har fått med allajulklapparna. Några ska fixas när jag kommer hem, men de är ändå i princip klara. Nu ska jag städa lite så det är rent och fint när jag kommer tillbaka nästa år ;)

Den som är glad drar till sig mera lycka...

I dag har jag varit lite effektiv vad gäller c-uppsatsen. Har skrivit på projektplanen, och bakgrunden börjar ta form. Känns bra att ha gjort det mesta innan jag åker hem för jul så man slipper sitta och skriva hela tiden. Vill ju passa på att umgås när jag vä är där ;)
 
I eftermiddags gick jag och Cajsa till Lotta för lite adventsfika och provsmak av hennes glögg som var jättegod! Lite bebismys blev det också då Lottas killes bror hade sin lille tvåmånaders pojke med sig... Nu gäller det att packa, städa och hinna fixa iordning allt innan tåget går på torsdag morgon. De flesta julklapparna är inslagna och färdiga, de ska bara få plats i packningen. Tänker inte göra om samma misstag som förra året och ha en påse med julklapparna i som går sönder innan jag ens hinner lämna Sundsvall. Så lagom kul då att ha byte i Stockholm med massa trappor upp och ned för perrongerna. Näe, i år ska jag få ner allt i väskan har jag tänkt. Får se hur det blir med det...

Bebismys i snöstormen

Det är snöstorm ute = mindre mysigt att ge sig ut, men vad gör man inte för att få mysa med en liten bebispojke?? Nu har han fått sina presenter så jag kan visa dem. De har ju legat här klara sen i september så det var på tiden att han kom nu. Dock får han nog allt växa till sig lite innan det passar... ;)
 
Nu ska jag mest bara klara av de sista föreläsningsdagarna i skolan, sedan är det äntligen dags att åka hem till min älsklingar där hemma!

Allt för den ljusa stjärnan

 
I dag tog vi oss upp på berget jag och Cajsa. Där var det julstämning med massa marknadsstånd och provsmak av olika saker som renkorv, senap, glögg och saffransskorpor. Mumsigt! Mycket folk var där också.
Nu sitter jag hemma med massa tända ljus och funderar på vad jag ska ägna resten av dagen åt. Det känns i och för sig som att det är sen kväll nu eftersom det är bäcksvart ute. Förutom den vita snön då...
 
 
Tänder ett ljus åt er med ;)

Vinterträden bär kronor av snökristall

Dagarna gå, om än oändligt långsamt ibland. Snart är det jul och jag längtar hem till mina kära. Inte minst mina älskade barn. Jag har varit lite småförkyld i veckan, men nu är det bättre och tur är väl det. I morgon ska jag och Cajsa på julmarknad på Norra Berget. Det är närmare en helvmeter snö och ruskigt halt på sina ställen så vi år väl se hur vi ska ta oss upp för den branta backen upp till berget. Det löser sig nog på något sätt. Julklapparna börjar bilda en liten hög här hos mig, men än finns det några kvar att fixa. Vad ger man till sina bröder som inte önskar sig något speciellt?
 
Här sitter i alla fall Herr och Fru Kanin och myser i soffan. Om ett tag ska de flytta, men det vet de inte riktigt om än. Så tills dess får de sitta här i min soffa och ha det bra ;)
 
 
Jag hoppas förresten på att snart få besöka en liten kille som nyss anlänt till denna jord. Då ska ni få se bilder på hans välkomstpresenter som ni har fått skymta i tidigare inlägg... ;)

Första advent

Det är första advent i dag, en alldeles underbart fin sådan. Snön har vräkt ner under helgen så hela världen är vit. Termometern visar -15 grader och det har varit helt vindstilla. Min och Cajsas dag började i kyrkan med adventsgudtjänst. Sedan fika på stan innan vi kollade in marknadsstånden, drack glögg, åt pepparkaka och lussekatt. Sedan gick vi hem en stund för att vila oss (gårdagen blev lite sen om man säger så) innan vi gick tillbaka till kyrkan för en julkoncert. Det börjar bli tradition det här. Synd bara att det förmodligen är sista gången eftersom vi båda planerar att flytta till sommaren...
 
NU ska jag sova för att orka upp till seminarier x2 i morgon. Sedan har vi bara fyra dagar plus en tenta kvar i skolan innan jul. De är dock utspridda, så jag får snällt vänta tills det blir den 20:e innan jag åker hem :)

Äntligen december, jag har längtat som ett barn...

Det är första december i dag. Snön vräker ner utanför fönstret, hela världen är vit! Storcapsen är i full gång, men nu ska jag till Himlabadet och ha simskola. Sen ska vi ut och leka i snön med alla studenterna :D

RSS 2.0