Tröttis..

Just nu är jag så sjukt trött, tror att jag snart somnar i väskan som jag håller på att packa. I morgon ÅKER JAG HEM! Ska till skolan en sväng på seminarium först, sedan går tåget vid 12.28. Har med andra ord inte ens en halvtimma på mig att ta mig från skolan till stationen. Vilken tur att tåget stannar på stationen strax utanför min lägenhet ;o)

I dag har jag varit med Erika, Cajsa och Emilia uppe på Norra berget och tittat på vår fina stad med lite fika. Det har varit 15 grader varmt här i dag, riktigt skönt faktiskt.

Halloweenfesten i går va grym! Jag hann inte ta några bilder eftersom vi hade så sjukt mycket att göra hela tiden. Från det att vi öppnade kl 22 så hann jag inte ens titta på klockan innan vi stängde vid 02. Kåren var fullpackad, dvs 450 pers var där och många blev nekade inträde eftersom det var fullt. Vi satte försäljningsrekord i baren, över 22000 sålde vi för, helt galet!

Nu ska jag över till Pontus och Emma och äta paj som Pontus har "bakat" tillsammans med findus ;o) hehe


Selångersån


Jag och Kitija skulle ha gått till badet i dag, tillsammans med hennes kompis från Luleå, men efter en incident i natt så blev det inte av. Istället har jag ägnat dagen åt tvätt och plugg, och om en stund ska jag börja göra mig iordning för kvällens jobb på halloweenfesten :o)

Ska ta med kameran så att jag kan försöka hinna ta några bilder på alla läskiga gäster!


I did it for...?

Try to close my eyes, as you walk away
Now I realise, there’s so much more to say
Make me understand, take my hand

Here I stand again, wondering what to do
with my loneliness, you know that I’m missing you
Wonder how will I fall asleep tonight?

I get down on my knees, I’m begging you, stay
 'please, it’s just hurting me so
I cannot let you go, let me wait till tomorrow

Tell me what to do, tell me what to say
'Cause you always know

Now I close my eyes, as you walk away
And I realise, there’s nothing more to say
And I understand I can’t hold your hand


HEMLÄNGTAN

Just nu längtar jag hem så sjukt mycket, till mamma, brorsorna, moster, kusiner, morfar och mormor... Ååå helt sjukt ju, på måndag ska jag ÄNTLIGEN få träffa dem igen. Anatgligen är det för att jag vet att det är så nära som hemlängtan är så stor...

Jag har i vilket fall bakat en kladdkaka i dag och "råkade" annonsera det på facebook. Det tog inte mer än en minut så hade jag tre av mina goa grannar på besök i lägenheten. En hann dock försvinna innan kakan var färdig, men de andra två smaskade i sig i alla fall :P Nu äre pluggfredag och jag har massor att renskriva innan jag kan sätta mig på tåget hem på måndag. Och så äre ju halloweenfesten i morgon kväll, det blir kul!

Puh!

Jag kan andas ut, eller nej, egentligen inte. Lägenheten är inte i någon konstig färg i alla fall, men det luktar massor och huvudvärken börjar smyga sig på :o/

Jag har haft en jättebra dag med Emma, fört pluggade vi och var duktiga. Sedan gick vi in till stan och skulle handla något att ha på oss på lördag kväll. Vi hittade varsin vit, lång blus och så ska vi måla oss vita i ansiktet och sådär. Tror det blir jättebra, jag menar vi ska ju ändå kunna jobba i det vi har på oss hela kvällen.

Jag hittade också något som jag har letat efter läääänge, ett par HÄNGSLEBYXOR!! =) De va jättefina och precis sånna jag har velat ha! Ååå va glad jag blev!


När vi shoppat klart gick vi och fikade. Sedan gick vi hem, och jag hann vara hemma i fem minuter innan vi, dvs jag, Emma, Skurt, Skurt Jr och min musikspelande granne gick till pizzeria Divan. Därefter gick vi till Kåren där den andra delen av kursen Ansvarsfull alkoholservering var. Först pratade en polis en stund, sedan skrev vi ett prov för att få intyg. Det kändes ganska enkelt så jag tror att jag klarade det. Man fick ha max sex fel, och eftersom vi fick en lapp med alla svar efteråt så tror jag att det gick bra.

Nu har jag möblerat om mitt rum tillbaka till så det såg ut innan målarna var på besök och nu ska jag försöka sova. Den begynnande huvudvärken av målarfärgslukten lär väl vara än mer påtaglig i morgon bitti... Suck!


Utslängd

Jag blir snart utslängd från min lägenhet för några timmar. I går kväll ringde det nämligen en målarfirma och sa att de ska måla om min lägenhet i dag. Ganska snopet måste jag säga och jag trodde länge att de hade ringt fel, men det hade de inte. Så nu har jag packat ner alla saker som jag har haft på väggarna och knôtt ihop alla mina möbler i mitten av rummet. Själv ska jag traska över till Emma och Pontus för att plugga några timmar innan jag och Emma ska ge oss ut på stan och leta efter kläder till helgen då vi båda och bröderna Skurt jobbar i baren under Halloweenfesten :o)

Men tänk om de målar den ORANGE eller KNALLGRÖN eller nått??!! :S


Från igår

Jag höll på att frysa tårna och fingrarna av mig och hade fullt upp med att tina dem i går kväll efter att jag hade varit ute, därför kom det inga bilder då ;o) Men här är ett par i alla fall...Är det bara jag som längtar så mycket, eller får man lite julkänsla av den nedre bilden på Casinot?

Just nu sitter jag och försöker renskriva anteckningarna från föreläsningen om blodets kemi. Det går trögt, det finns så mycket annat roligare man kan göra istället. Men nu är det bara fem dagar kvar tills jag åker hem, och där vill jag inte ägna hela dagarna åt plugg så det är väl bäst att jag sätter fart nu!


Färdigpluggat för i dag

Nu har jag suttit och renskrivit en del av mina anteckningar från föreläsningarna. Har en hel del kvar att göra, men inte i dag. Nu ska jag äta lite gröt och sedan ta kameran med mig på en promenad. Det var alldeles för länge sedan och jag vill ha lite nattbilder... ;o) Så, om jag inte blir borta alltför sent, så kommer det nog några här senare i kväll!

Hur ska man veta?

Nu är skoldagen slut och det är dags att sätta sig och plugga igen. Har en hel del att gå igenom och jag vill helst ha gjort det mesta innan måndag, då jag äntligen ska få åka HEM. Oj, vad jag längtar =) Okej, inte efter just åkandet, men att få krama om mamma och brorsorna, få hälsa på mina underbara barn och moster, få gosa med Al... Nej just det ja... Få se hur fint dom har gjort Alfons grav...
Jag vet att jag kan göra något, men jag vet bara inte vilket sätt som är det bästa. För mig, för den andre, för andra runtomkring oss. Det enda jag vet är att jag faktiskt vill göra något och jag tror att jag kan.

Vår lördag

Jag skulle ju berätta om lördagskvällens matlagningsexperiment har jag ju lovat. Det blev jättelyckat verkligen. Först kom Cajsa hit och vi började med att hon klippte mitt hår lite grann. Uppfinningsrika som vi är använde vi mitt duschdraperi som poncho för att slippa få hår på kläderna. ;o) Jättefin var jag med gröna och blå fiskar och sjöstjärnor över hela mig. Vi fick tyvärr ingen bild på spektaklet, men frissyren blev bra i alla fall...


Sedan så pluggade vi faktiskt en liten stund, vi gjorde klart alla matteuppgifter som ska lämnas in på fredag som sluttenta på den kursen. Lättförtjänta 3 HP om man säger så ;o) hehe

Sedan var det då dags för maten som faktiskt var väldigt enkel att göra. Först skalade jag och skar rotfrukter som jag la på en ugnsplåt med lite ringlad olja över och in i ugnen. Sedan karamelliserade jag kvittenfrukten i kanel och socker. Sist stekte jag fiskfiléerna, i detta fall Sej, och kryddade med lite vitpeppar och salt. Det blev hur smaskigt som helst måste jag säga om jag får skryta lite ;o) hihiDetta kommer jag absolut att göra om, kanske när någon kommer och hälsar på mig ;o) hehe

Efter att vi ätit gott och skrattat mycket blev vi bjudna på filmkväl hos Pontus och Emma. Vi tittade på skräckfilm och sedan blev den mysiga filmkvällen plötsligt en förfest som slutade i en hemmafest. Vi spelade allt från barnlåtar och black ingvars till gammla 90-tals nostalgilåtar såsom Drängarna, Aqua, A-teens, Spice Girls och Backstreet Boys. Det var kul =)


Och ljuset ska fortsätta brinna...

Denna dag har helt vigts åt plugg. Nervsystemet och endokrina systemet står högst på listan, och sedan kommer cirkulationssystemet tätt följt av matspjälkningssystemet. Jag har också anmält mig till Svenska seglarförbundets Träffen på Bosön 19-21 nov. Det ska bli hur kul som helst med en helg tillsammans med bror och bästis och annat löst folk ;o)

I kväll är den första delen av en kurs i ansvarsfull alkoholservering som jag ska gå för att få jobba i baren. I övrigt händer det inte så mycket i dag. Solen lyser och det är vinterkallt ute. Dock ingen snö i sikte än^^

Ett liv tänds, att annat släcks...

Tårarna strömmar ner för mina kinder. Min allra bästa vän, den som alltid lyssnade, alltid tröstade och alltid värmde, har lämnat mig, har lämnat oss. Jag minns första dagen vi sågs, lika väl som den sista. Kanske anade jag redan då att jag aldrig skulle få se dig igen. Jag satte mig ner och du kom emot mig, som du brukade göra. Jag lyfte upp dig i min famn och du tryckte ditt ansikte mot mitt samtidigt som du kurrade allt vad du kunde. Du gjorde det jämt, du spann som en ferrari så fort man såg på dig, det spelade ingen roll om det var bannor eller kel, du spann oavsett.

Jag fick hålla dig i min famn ett kort tag då den sista dagen, sedan ville du ner och ut på upptäcksfärd igen. Jag såg efter dig och undrade vad du skulle hitta på härnäst. Jag anade kanske då, att det var sista gången jag fick se dig, för jag sa hejdå, så som man säger hejdå när man ses för sista gången.

Jag vet att du kom ihåg mig, för häromdagen ropade jag på dig genom högtalarna på datorn. Du blev helt förvirrad och letade runt, men kunde inte hitta mig. Jag sa till dig att vi ses snart igen, att jag snart kommer hem och kramar om dig. Du har legat i min säng, tagit mitt rum till ditt sen jag flyttade, och det finns säkert tusentals hår från dig där. Min bror brukade säga att du inte luktade katt, utan luktade mig eftersom du så ofta låg på mitt rum.

Jag minns alla mysiga kvällar vi haft. När du hoppade upp i min säng och ville in under täcket. Du skulle ligga under mina knän som i en liten koja. Där kurade du ihop dig och sov en stund, tills du blev för varm och fick panik innan du hittade ut från täcket. Jag brukade reta dig genom att inte öppna upp nånstans då...

En annan sak jag minns är när jag satte en röd rosett kring din hals vid jul, och kallade dig för min lussekatt. Du hatade att ha något runt halsen, men du var för lat för att orka bry dig om den stora prydnaden. Du var så söt då. Och jag minns när du var liten och hade klättrat upp i en hög tall. Du var borta länge och vi letade efter dig. Plötsligt hörde vi ett jamande någonstans ifrån, och när vi tittade upp ser vi dig högt där uppe. Morfar fick komma med traktorlastaren och resa en stege uppepå den för att lyfta ner dig. 

Jag hoppas och tror att du har haft ett bra liv hos oss. Du har fått gå ut och in som du har velat, alltid haft fri tillgång på mat, och fått hur mycket kärlek som helst. En gång blev du biten av en orm så att hela huvudet svullnade till en gigantisk boll. Vi var helt övertygade om att vi skulle förlora dig redan då. Du åt inget, inte ens leverpastej, skinka eller räkor som du älskade så, du rörde dig knappt utan bara låg på golvet. Då trodde vi aldrig att vi skulle få se dig busa omkring igen, men på något mirakulöst sätt återhämtade du dig efter att vi fick tvingat i dig penicillin. När du har varit skadad eller sjuk har vi tagit hand om dig som vår lille bebis. Om du inte hade trivts hos oss hade du nog inte accepterat att byta hem så som du fick göra ett par gånger. Fast du tyckte inte om att åka bil. Du for runt som en dåre i hela bilen och hamnade tillslut på mammas axel som en papegoja när hon körde. Vi hade försökt stänga in dig i en låda, men det var helt omöjligt att få sig att stanna där.

I natt kom då din tid, mitt i ett språng tog ditt liv slut och vi hade inte kunnat göra något för dig. Du ville, precis som vanligt gå ut på kvällen och vara ute och jaga under natten som du alltid gjorde. Inte för att du någonsin fick någon fångst som inte redan var halvdöd, men du gav aldrig upp.

Förmodligen orkade inte ditt lilla hjärta slå längre. Jag tror inte du hann märka något. Du låg precis som om du var påväg någonstans, på väg ut i skogen. Till din skog. Jag kommer aldrig någonsin att glömma dig och du kommer för evigt att vara saknad. Du finns i mitt hjärta, i mitt minne, och det kan ingen ta ifrån mig. Jag är så glad för alla stunder vi haft, för all tröst du har gett mig. Ingen annnan har lyssnat så som du, ingen annan har tröstat mig så många gånger och hållt mig sällskap när jag behövt. Du har mött mig när jag kommit med bussen och följt mig på promenader. Jag hoppas att du har kommit till ett ställe där det alltid är varmt och skönt, där du får återse dina små ungar som du en gång fick äran att bli pappa till, där ingen ondska finns och där du kan få leka och busa hur mycket du vill.


8/6 2002 - 24/10 2010

Det brinner ett ljus för dig, nu och för alltid. Vila i frid min älskade Alfons <3


Bjudning

Ett gympass fick inleda denna dag. Om en stund kommer Cajsa hit och ska klippa mig. Vi ska också göra inlämningsuppgiften i Prep.matten så att vi har den gjord tills på fredag då den ska lämnas in.

Jag har också bjudit in Cajsa på middag i kväll då jag ska testa det nya receptet med den konstiga frukten. Det ska bli spännande ;o) Just nu står en kladdkaka i ugnen, garnerad med smält hallonchoklad och det ska få utgöra kvällens efterrätt...


Slagborrsfredag

Åå vad underbart det är att bo i lägenhet en fredagskväll när någon får för sig att köra med slagborr en stund. Äsch, man ska väl inte bli irriterad egentligen, om man själv vill sätta upp något vet man ju att alla andra blir irriterade. Fast det är klart, det kanske finns bättre tider under veckan än just en fredagskväll... Undrar om han/hon tänker sluta klockan sju som ju faktiskt är den tid då det är tillåtet att väsnas till?!

I vilket fall har dagen inte varit så spännande. Vi hade en föreläsning om matspjälkningssystemet på förmiddagen. Det var intressant, förrutom att powerpointen hon skulle prata utifrån var helt ostrukturerad så man blev bara förvirrad av att försöka skriva det som stod där. Sedan gick jag och handlade lite mat inför helgen. Jag hittade en frukt som jag aldrig har sett förr och blev bara tvungen att köpa den. Det var nån sorts äpple som dom kallade för kvittenfrukt. Brevid låg ett recept där frukten serverades med fisk. Det lät gott så det ska jag testa i helgen. Återkommer med resultatet ;o)

Nu ska jag mysa här hemma med någon film, ett glas vin och CHOKLAD!


8-årskalas!

Nu har jag varit på 8-årskalas i Frillesås. Hur har hon hunnit det undrar ni säkert då ;o) Ja, tyvärr var jag ju inte där fysiskt, men väl över nätet på Skype. Det får väl duga antar jag... Jag saknar dock alla kramar och allt småprat med min underbara släkt och alla älskade kusiner <3 Nä, nu får jag snart pallra mig hemmåt och träffa dem på riktigt innan jag avlider av längtan...

Hur ska detta gå?!

Fick ju tillbaka tentan innan och resultatet är väl inget man vill skryta om direkt. Slipper i alla fall omtenta med nöd och näppe. När jag lämnade in den kändes det bra, med facit i hand gick det rent ut sagt skit, hur f***n ska det då gå när det inte känns bra är ju frågan??

Vinterkallt

Det blev inget inlägg i går eftersom jag hade fullt upp hela dagen. Först skola hela förmiddagen. Sedan kom jag hem en snabbis innan jag gick på Kårhus-möte och efter det var det tacos och "Open Stage" i Skimmer (restaurangen på Kåren)


Framträdandena var av olika karaktär och kvalité, men det var kul i alla fall =)

I dag hade jag tänkt att gå ut och springa på förmiddagen, men eftersom termometern visar -5 grader så tror jag att jag stannar inne och pluggar istället. Har ingen lust att halka och slå mig.

Vid tolvtiden ska vi till skolan och hämta ut våra första tentor. Jag har verkligen ingen lust att göra omprov, så jag hoppas innerligt att jag får minst E på det ;) Efter det ska vi upp till KTC och öva på att ta blodtryck, puls och temp. Det enda på kursen som är obligatoriskt att delta på, det enda som känns rätt onödigt eftersom man gjort det ett antal gånger förr...I dag fyller min älskade och saknade kille, Pontus, 8 år!! Ett STORT GRATTIS <3


Jolina


Har ni sett en sån liten sötnos?!

Jag längtar hem helt galet mycket nu, vill ju träffa henne och alla hennes UNDERBARA syskon <3 Det går inte en dag utan att jag tänker på dem...


Roadtripp

Nu är jag hemkommen igen efter en skön helg i Lycksele. Vi har haft det hur bra som helst med massa god mat, snökalla promenader, jaktpass med en skjuten älg och allmänt mys. Massvis med kakor har vi ätit också :D

Tidigt på på lördagens morgon åkte vi ut till Erikas pappas barndomshem i Blåvik där Cajsa skulle med ut och jaga älg. Jag och Erika stannade vid huset, drack varm o'boy ute i soluppgången, gick en långpromenad i snön och åt våfflor. När vi åkte dit ut var det -8 grader och det låg ett några centimeter tjockt vitt täcke över marken. 


På eftermiddagen var det lite varmare och då följde även jag ut på pass. Efter några timmars väntande vid elden fick vi höra först ett, sedan två, tre, fyra, fem skott avlossas. Det var Erikas pappa och Cajsa som hade skjutit en älg och Cajsa ropade förnöjt över radion att de skjutit en kalv. Det visade sig sedan att de träffat kon istället. ;o) hehe Just efter att vi avbrutit jakten och Gustav, som jag satt med, skulle hämta sin bil en liten bit bort fick även vi syn på en älg. Men eftersom det börjat skymma fick vi inte skjuta, och avståndet var nog i det längsta laget så det var lika så bra...

På söndagen var vi trötta och sov länge. Eller i alla fall jag ;o) Sedan åkte vi runt i Lycksele och shoppade lite på Dollar Store, det enda som var öppet en söndag i staden. Sedan åkte vi hem och bara mös resten av dagen. På kvällen var vi på en gospelkonsert i pingstkyrkan innan vi sjönk ner i soffan och tittade på rallybrudar.

På vägen hem i dag åkte vi längs med kusten och passerade Umeå, Örnsköldsvik, Härnösand och Timrå. Efter att vi hade ätit i Ö-vik befallde mina kära vänner mig att ta på mig en ögonbindel för de hade en överaskning till mig längs vägen. Minst i sällskapet som jag är satt jag i baksätet och hade inte hört vad de kokat ihop.


När jag fick ta av mig bindeln (efter nästan 1 tim) hade vi kommit fram till Högakusten-bron som jag har velat besöka sen jag flyttade hit. Hängbron över Ångermanälven är en av Sveriges högsta byggnadsverk med sina pelare som sträcker sig 180m över vattenytan. Vid brofästet fanns en lekplats där vi stannade och lekte en stund innan vi for hem till Sundsvall igen.


Weekend norrut

Nu har vi haft veckans sista föreläsning, om blodets innehåll denna gång och det jag lärde mig var att "det här behöver ni inte helelr kunna". Tror att hon som föreläste sa det femtio gånger minst, och då kan man undra varför hon ens nämnde det över huvudtaget...

När jag skulle gå hem från skolan SNÖADE det faktiskt! Åå vad barnsligt glad jag blev, visst det la sig inte, men det var ändå ganska stora flingor som föll :D

Nu far jag, Cajsa och Erika norrut över helgen, närmare bestämt till Lycksele. Det ska bli väldigt mysigt och skönt att få komma bort från allt pluggande ett tag. Vet inte hur mycket tillgång jag har till dator där uppe, inget jag prioriterar i alla fall, så vi hörs på måndag kväll eller tisdag igen!

Då kanske jag har fått tag i en bild på Lill-Prinsessan <3


Välkommen till jorden Lill-prinsessan!Jag längtar till den dag då jag får hålla dig i min famn, då jag får säga välkommen på riktigt <3


Och plötsligt blev detta inte viktigt längre


Dessa vantarna har jag just gjort färdigt till Cassandra som beställt dem =)

Men plötsligt fick jag ett besked som jag väntat länge på och nu vill jag bara HEM!!!


Snart, snart, snart!!!

Jag sitter och väntar på ett telefonsamtal med en underbar nyhet. Vad det är tänker jag inte avslöja än, men jag vet att det skulle ha börjat klockan ett ;o) Hihi

Fin kväll

Jag har haft en bra kväll med Cajsa och Erika, det bådar gott inför helgen ;o) hehe Vi har skrattat åt bönderna och deras dejter i bonde söker fru, och efter det kom Berg flyttar in. Och som grädde på moset denna kväll såg vi på något humorprogram som jag glömt namnet på. Stackars mina kära vänner som får stå ut med att jag skrattar åt alla dåliga skämt dom drar, jag har rätt dålig humor, men det skyller jag på mina bröder ;o) hihi Åå vad jag saknar TV föresten. Men vilken tur att man har vänner som har det =)

Vi provsmakade ett par av kaksorterna som vi laddat upp med inför helgen, och även dem gör att det bådar gott!
I morgon ska jag och Cajsa först upp till sjukhuset och göra tester för att få lämna blod. Sedan ska vi till gymmet och göra oss förtjänta av en slapparhelg uppe i norr...

Fruktsallad


Linnea och Lotta målade ansikten på sina clementiner och jag ville inte vara sämre så jag la dit min banan. Då tyckte dom att ja var pervers, vaddå? jag förstår inte? Varför skulle min gubb-banan vara snuskig?? Den ville ju bara va me de andra frukterna jue.. ;o) hehe

Nu måste ja börja fundera på vad jag ska packa med mig i helgen. Vi upptäckte att vi har självstudier på måndag också så vi stannar nog däruppe tills dess. Och jag får ingen tvättid innan vi åker så mina rena kläder börjar ta slut :o/ Får gå på reservförrådet helt enkelt, dvs de kläder som normalt alltid ligger längst ner i lådorna mest som uppfyllnad...


Eftermiddagsbak

Jag har försökt baka glutenfria brysselkex, men det var inte helt lätt. De flöt ut och blev mer som flarn än kex. Men smaken var det inget större fel på. Tror i alla fall att de fick godkänt av testpanelen som kom och våldgästade mig nyss, två av mina kära grannar; Skurt och hans bror Lill-Skurt. Vet inte vem av dem som är knasigast dock. De lånade min dator och "skulle bara kolla aftonbladet". Haha eller inte! Råkade vara inloggad på FB, mer behöver kanske inte sägas...


Den första plåten blev sådär lyckad, men på den andra stoppade jag ner kakorna i muffinsformar innan de åkte in i ungnen och då vart de faktiskt riktigt bra :o) Fick dock bara bild på formarna och inte kakorna...


Lillebror <3

Pratar med min lille lillebror på Skype, och min katt och min store lillebror är med på varsitt hörn. Åå vad jag saknar dem allihop!! Men snart ska jag åka hem och hälsa på dem <3

Förlåt, eller nåt...

Igår när jag skulle blogga var min dator så långsam att jag höll på att somna, därför blev det inget blogginlägg. Jag gick och la mej istället :o)

I dag har vi haft föreläsningar hela förmiddagen, denna gång om hjärtat och cirkulationssystemet.


Så här ser mitt cirkulationssystem ut ;o)

Om en liten stund, när lunchen hunnit sjunka ner, ska jag ock Cajsa till gymmet. Visst har vi blivit duktiga?! Tre gånger i veckan är vi där och kör stenhårt. Ja, Cajsa i alla fall. Jag har ju inte träningsvärk så jag har väl inte kört lika hårt jag :o/

Jag längtar till helgen, då ska jag, Erika och Cajsa åka till Lycksele och ha en mysig helg ihop! Så långt upp har jag aldrig varit förr så det blir spännande, en liten sightseeing i Norra Sverige helt enkelt. Cajsa har fått för sig att hon ska ut i skogen och jaga med Erikas pappa. Bäst att jag och Erika håller oss borta då ;o) hehe


101010

En historisk dag, lyckades dock sova bort klockslaget 10:10...

I dag var det tungt på gymmet, det är konstigt att man nästan känner sig bakis trots att man inte drack nått i går. Men sömnbristen gör väl sitt antar jag. Efter träningen gick vi till Fyndlagret och köpte mig en bokhylla. Just som vi stod där och funderade på om vi verkligen skulle orka bära den hela vägen hem så kom ett par killar, typ Bill och Bull, som vi träffat ett par gånger på kårhuset. Bland annat hängde de i baren i princip hela kvällen i går och var kvar och tömde slattarna i alla glas och flaskor och underhöll oss medans vi städade. I alla fall, de berättade att de hade en bil med takräcken och vips så hade vi fått dem till att hjälpa oss att köra hem hyllan. Det var med nöd och näppe att vi fick in den i hissen, och ännu svårare var det att få ut den, men med lite pill så lyckades vi. Till saken hör att en av de här killarna berättade för oss i går på kåren om hur de fastnade och satt fast i 45 min i hissen förra veckan när de skull flytta in möbler i sin lägenhet... XD


Det var en bra kväll

Först kom ingen, sen kom någon, sem kom alla... Ungefär så kan man sammanfatta gårdagskvällen från insidan av baren. Jag, Kitija och Susanna hade en del att göra och bra va vi också. I slutet av kvällen diffade vi inte på nånting, och vi hade till och med +10kr i kassan. Massvis med driks var det också så lite lön för mödan fick vi.

På vägen hem stod Kitija för kvällens skratt. Vi, dvs jag, Kitija och Cajsa var hungriga så vi tog en sväng förbi nattöppna statoil. Jag köpte två grillade korvar, och Kitija skulle ha en panpizza att värma i micron hemma och en korv. Hon lägger fram pizzan och säger att hon vill ha en korv med bröd också. Expediten frågar om hon vill ha den kokt eller grillad. Kitija tittar på pizzan och säger lite mumlande; nej, jag kan ta den som den är. Expediten kollar på henne och säger lite förklarande att det var korven han menade. Att jag inte dog av skratt då! En kokt panpizza??!! HAHAHA XD Alla måste ha trott att vi var dyngraka, men vi hade ju jobbat hela kvällen och inte druckit en droppe av annat än hallonsoda och krusbärsläsk :D


Nu ska jag traska iväg till gymmet med Cajsa och sedan ska vi kånka hem en bokhylla till mig har vi tänkt. Får se hur det går =)

Ladda, tagga, peppa...

Är inte det minsta taggad för att jobba i kväll/natt, men det är bara att ladda upp ändå :o) Tror att det blir bra bara jag kommer dit, får lite käk och väl börjar...

Dumma fågel

Jag skulle ha en lååång sovmorgon i dag, men istället vaknade jag vid halv nio av att en fågel satt och krafsade på mitt fönster :o/ Då blir man lite sne faktiskt...

I kväll ska jag jobba i baren igen, med Kitija denna gången så det blir kul! Tills dess vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Funderar på att ta en promenad till fyndlagret i Nacksta och se om de har nåra fina möbler som skulle passa hos mig. Vill ha en byrå och en bokhylla. Och så småningom en TV. Och massa annat. Usch vad det är dyrt att bo ensam i en lägenhet när man pluggar. Ett litet helgjobb hade inte varit fel :o)

Bjuder på en liten söt video från youtube


VÄNTA!

Vänta, stopp, stanna! Paus! Nödbroms, time out! hallå!? vad hände med den här veckan egentligen??? Det kan helt omöjligt ha varit en hel vecka sedan som Cajsa fyllde år?! En hel vekca sedan vi sjöng karaoke på Memento?! Nej, nej, nej, jag hinner ju inte med. Måste ha sovit över några dagar?! Vilken dag är det i dag? :S

I wanna let it go, and losing all controll

I dag är vi LEDIGA!! Wohoo! Eller aa, egentligen står det självstudier mellan 8-17 på schemat, men jag tror att jag gör mer nytta i gymet med Cajsa ;o) Sen, efter det, blir det nog lite plugg i alla fall. Måste ju hinna läsa ikapp mig själv...


Två bilder från gårdagens promenad


På promenadUppe på Norra Stadsberget finns en park, stadsparken, med massa gamla fina hus och miljöer. Åå vad jag önskar att Mika eller Mickan eller nån av er andra grymma fotografer var här så att vi kunde ta massvis med fina bilder där! Eftersom mina kära vänner här hatar att vara med på kort så fick jag snällt lämna ifrån mig kameran till dem och själv vara objekt för en gångs skull. Det hade jag iofs inget emot, då får man ju lite bilder på sig själv också ;o) hehe

Om någon vill åka dit och fota med mig så hojta till bara!

Nu äre dags att plugga lite latinska namn på muskler och skelett. Latissimus dorsi, Pectoralis major, Gluteus maximus, Deltoideus, Trapezius, Erector Spinae, Tibia, Fibula, klavicula... Hehe se, jag kommer ihåg en del sen massagekursen ändå!


Nu börjar det likna nått

Nu har vi kommit in på de lite mer lättbegripliga sakerna, såsom musklerna och skelettet. Jag satt och antecknade för glatta livet när mina vänner brevid satt och diskuterade hur viktigt det var att ha en bra penna när man antecknade och ja, resultatet kan ni ju se själva ;o) hehe
Jag har ritat en bild till er också, så att jag slipper låna en från nån annan ;o) Nån som har en gissning på vad det kan vara?? hehe (Ja, en del ledtrådar kan man få av texten...)

Nu ska jag, Erika och Cajsa ut på promenad upp på Norra stadsberget. Kameran får följa med så klart!


CNS-CSN? PNS-PMS?

Framåt slutet av föreläsningarna blir alla begrepp alltid mycket roligare. Undra hur detta kan komma sig?! Ja, ni läsare som är lite insatta i sjukvård förstår nog min rubrik...  ;o) hehe

I dag har vi haft en lång förmiddagsföreläsning med fortsättning från igår om nervsystemet. Vi pratade också om hjärnans uppbyggnad och de olika lobernas funktioner. Spännande och inte riktigt lika komplext som cellernas uppbyggnad och funktionalitet. Men om vi ska fortsätta föreläsningarna i den här takten de kommande fyra veckorna så kommer jag att var helt död. Vi har nu hunnit igenom fyra kapitel i boken som är tjoooock. Och jag har knappt hunnit läsa ett...


http://www.nyfikenvital.org/files/images/anatomi-centrala-nervsystemet-nervcell.jpg

En liten nervcell, återigen en lånad bild då jag faktiskt inte har nån bild på just en nervcell, konstigt nog... Kanske ska försöka mig på att ta en egen bild en dag ;o) Jag har ju endå ett macroobjektiv för närbilder, hehe

I kväll blir det barmöte på Kårhuset och innan dess ska jag grotta ner mig i membranpotential och aktionspotential =)

Måste förresten bara säga att jag blir så glad när ni på något sätt kommenterar det jag skrivit här, ger mig respons. Det värmer otroligt ska ni veta, så fortsätt med det!! <3


Inte konstigt att det blir fel ibland...

I dag har vi haft den andra föreläsningen om kroppens anatomi och fysiologi och jag kan inte sluta förvånas över hur häftiga vi, eller ja, alla levande varelser är. I går pratade vi om cellernas uppbyggnad och om vävnader och i dag fortsatte vi med nervsystemet. Att det går fel och vi blir sjuka emellanåt är ju inte speciellt konstigt när man börjar läsa om det. Det är snarare mer facinerande att det faktiskt fungerar så bra som det gör, hur allt liksom sammarbetar och hänger ihop.


Bilden har jag lånat från http://www.uvm.edu/~inquiryb/webquest/fa06/mvogenbe/Animal-Cell.jpg


Nu ska jag göra mig iordning för att bege mig på gymintroduktion på Friskis med Cajsa. Maskinerna där är så annorlunda från där vi varit tidigare så att vi känner att en genomgång kan behövas för att förstå hur de fungerar ;o)


Är det här platsen, där själen läker?

I går var det då åverålsfesten och det var kul! Vi åt korv och mos med surkål, skålade med öl och cider och sjöng tyska nationalsången, i riktig oktoberfest-anda. Någon fick igång "julen är här" i högtalarna och då stämde vi allihop upp i en fin julkör ;o) haha Min åvve har nu fått sig ett par vinfläckar tack vare Steffa också...


I dag har jag hämtat ut mina tågbiljetter, hämtat böckerna till kommande kurs i anatomi och fysiologi, handlat och lagat mat för hela veckan samt tvättat två maskiner tvätt. Jag har också hunnit se på Anastasia som jag hittade på min hårddisk. Nu ska jag krypa ner i min renbäddade säng och läsa tills jag somnar!


En bra kväll i går...

Jag hade en fantastiskt rolig kväll tillsammans med min kära tjejer, Cajsa, Erika, Linnea och Kitija. Vi hamnade på Memento och sjöng karaoke hela kvällen. Vi tyckte att vi var grymma, men av filmerna på kameran att döma i dag så var vi verkligen inte det!!Men kul hade vi i alla fall. Och vi drack... vatten?! Återigen att döma av kamerans bilder så var det det enda vi drack. Konstigt, för det är inte så det har känts i dag :S Jag börjar tro att det är fel på mina kamera, och i så fall så måste vi varit så bra som vi tyckte att vi va på karaoken också ;o) heheNu är åverålen på och det är snart dags att dra sig mot åverålsfesten, vars största syfte är att få min vita fina åvve smutsig ;o) hehe


Hipp hipp hurra!

I dag fyller Cajsa år och det har vi firat med tårta och sång hemma hos henne. Strax kommer tjejerna hit och sedan ska vi ut en sväng i kväll för att fortsätta fira. Jag gav Cajsa en biljett, eller två egentligen, till en Nallekonsert som ska vara lite närmare jul. Det tyckte jag lät mysigt, tydligen är det nån orkester, tillsammans med kulturskolan som har julkonsert med nalleinsamling till förmån för Rädda barnen eller liknande. I alla fall är det inte förräns i slutet av november, så vi har nått att se fram emot...

RSS 2.0