Se hur himlavalvet tänder...

Jag sitter här och väntar på att snön ska börja falla. Det har jag gjort sedan i går. Ja, inte suttit här då, men väntat på snön. Det är riktiga snömoln på himlen, men bara några enstaka små flingor letar sig ner till marken. Den har förvisso blivit lite, lite vit, men inte på långa vägar tillräckligt...
 
Förberedelserna inför årets storcaps är i full gång, på fredag kommer det studenter från hela Sverige som ska vara med och tävla i den förnäma sporten Caps. De ska alltså sitta i ring på golvet och kasta capsyler i glas. Och träffa. Och om man missar ska man dricka. Så kan man säga, väldigt förenklat. Jag, Cajsa, Veronica och Camilla ska hålla i lekar på fredag och lördag, så det är vad vi har förberett i dag. Vi har skrivit textremsor med (i studentkretsar) kända låtar. Och så har vi skrivit lappar som det ska göras charader på. Det kommer bli kul!
 
Annars då? Jag har hört att det tänker slå till att bli kallt i helgen. -20grader, så jag har gjort mig en mössa. Jag passar inte i mössa, och mössan gjorde sig inte på bild kan man säga, men jag hoppas att den kommer hålla mitt huvud varmt i alla fall. Den är svart, för svart garn var vad jag hade mycjet av hemma :) I morgon ska jag hinna förbereda lite mer inför capshelgen, sedan ska jag tvätta och efter det till simhallen och ha teknikträningar. Det är ju bra, jag som kan simteknik och så. Detr blir nog bra.
 
Nu ska jag lägga mig och ännu en kväll hoppas på att världen jag vaknar upp till i morgon är vit.

Let it snow, let it snow, let it snow...

Näe, snön har inte kommit än, men det står på väderleksrapporten att det ska snöa i över en vecka från och med i morgon så jag hoppas på det! Tyvärr är inte backen frusen än, utan snarare väldigt, väldigt blöt eftersom regnet vräker ner och har gjort det hela dagen i stort sett.
 
Vi har haft föreläsningar om statistik i dag och ska ha det i två dagar till. Jag valde att bli sjuksköterska, inte mattesnille. Så kan ni själva räkna ut vad jag tycker om veckans tema. Jag unnade mig därför att baka lussekatter i dag när jag kom hem från skolan. Mums vad gott det är med nybakta lussekatter. Och är de små får man ta två, det säger Lotta! Fast jag tog nog fler än två. De är ju som sagt godast när de är nybakta så då får man passa på...
 
Nu ska jag lägga mig och drömma om att jag ska vakna upp till en kall, vit värld i morgon. Hoppas, hoppas, hoppas!

Stad i ljus, i ett land utan namn...

I dag var jag och Cajsa på Lyslördan i stenstan här i Sundsvall, och det var riktigt mäktigt. Först var allting nersläkt, och det var nästan lite kusligt. Man är liksom inte van vid att en stad är helt nersläkt, inte en enda gatlampa lös. Vi fick varsina ljus att tända och lysa upp omkring oss med medans körer sjöng och tal hölls, sedan sjöng Helen Sjöholm Stad i Ljus, först versen, och när refrängen kom sjöng hela staden med och ett efter ett tändes stadens hus och julbelysningen upp för året. Det var magiskt på något vis, den vackra sången och ljusen. Nu är julen officiellt här, och därför har jag också jupyntat min lägenhet i kväll.
Om det kommer upp någon video eller bilder nånstans ska jag länka dem, hittar tyvärr inget än men misstänker att svt fanns på plats ;)

Kan det begäras mer av mig?

I dag är jag uppe tidigt, blev väckt av både sms och telefonsamtal från simskolan som undrade om jag kunde hoppa in nu på morgonen eftersom en annan tjej blivit sjuk under natten. Har ju inget bättre för mig förrän i eftermiddag då jag och Cajsa ska till stan och kolla på Lys-lördag, vilket innebär att all julbelysning ska tändas. Dessutom är det uppträdanden på torget. Hoppas regent har hunnit bort tills dess bara...
 
Resa till Tenerifa i slutet på januari är bokad! Ååå vad jag längtar! Det blir många barn och mycket bad och lek hoppas jag. Tanken är väl också att jag ska kunna läsa lite artiklar inför c-uppsatsen när jag ligger där i en solstol. Annars får jag väl göra det på kvällarna när barnen har somnat, men då finns risk att jag har somnat innan dem ;)

Och det liv som du har, alla tusentals dar...

Jag har haft en riktigt lugn och mysig helg. En lååång helg, och inte är den slut än. Jag var ledig i fredags och då gick jag en långpromenad som slutade i en joggingtur. På lördagen segade sig dagen fram tills jag och Cajsa skulle till Lotta på födelsedagsfirande med massa trevliga människor. Lite vingligt var det allt när vi gick hem därifrån. Det var länge sen sist så det kändes lite ovant måste jag säga ;) På söndagen var vi hemma hos Minna med fika och firade att hon också fyllt år. Det var betydligt lättare att gå hem därifrån åste jag medge...
 
I dag skulle vi haft föreläsning, men i går kväll fick vi ett meddelande om att föreläsaren skulle vara hemma och VABa i dag, så vi fick en extra ledig dag. Och i morgon har vi ingen föreläsning heller. På onsdag och torsdag ska vi i alla fall till skolan. När vi ändå var lediga i dag passade jag på att promenera/jogga igen. Det var lite jobbigare denna gång så det blev inte lika långt som i fredags, men ändå, jag tog mig ut! Bara det liksom :)
 
I övrigt då? Jo, jag stickar och stickar och stickar och virkar där emellan. Så om någon funderar på vad som kommer att ligga i mina julklappar så är det inte svårt att gissa. De kommer vara mjuka är en liten ledtråd ;)

Vi samlas inför den tid som väntar dig och mig...

I kväll ska jag på kalas, och då måste man ju ha med sig något till den som fyller år. Det blev en liten Nisse.
Här är grundmönstret som jag utgick från när jag gjorde min tomte. Dock hade jag tjockare garn än vad som rekomenderades (skulle vara Järbo's Fuga och virknål nr 3). Jag hade garnet Helen och virknål 4, vilket innebar att jag fick ändra lite eftersom...
 
Kropp:
1. 6 fm i magisk ring.
2. "2 fm i samma m" 6 ggr.
3. "1 fm, 2 fm i samma m" 6 ggr.
4. "2 fm, 2 fm i samma m" 6 ggr.
5. "3 fm, 2 fm i samma m" 6 ggr.
6. "4 fm, 2 fm i samma m" 6 ggr.
7. Fm med nedtag i bakre mb.
8-12. 5 varv fm.
13. "4 fm, 2 fm ihop" 6 ggr.
14-16. 3 varv fm.
17. "3 fm, 2 fm ihop" 6 ggr.
18-20. 3 varv fm.
21. "2 fm, 2 fm ihop" 6 ggr.
22. "1 fm, 2 fm ihop" 6 ggr.
Stoppa med vadd.
23. 2 fm ihop varvet ut.
Klipp av tråden och dra den genom alla m. Dra åt och fäst.
 
Luva:
Virka 30 lm och slut dem till en ring med en sm i första lm.
1-4. 4 varv fm.
5. "3 fm, 2 fm ihop" 6 ggr.
6-10. 5 varv fm.
11. "2 fm, 2 fm ihop" 6 ggr.
12-14. 3 varv fm.
15. "1 fm, 2 fm ihop" 6 ggr.
16-17. 2 varv fm.
18. "2 fm, 2 fm ihop" 3ggr.
19-20. 2 varv fm.
21. "1 fm, 2 fm ihop" 3 ggr.
22. 1 varv fm.
23. "2 fm ihop" 3 ggr.
Klipp av tråden och dra den genom alla m. Dra åt och fäst.
 
Näsa:
 1. 6 fm i mgisk ring.
2. "2 fm i samma m" 6 ggr.
3. 1 varv fm. Stoppa lite vadd i näsan.
4. "2 fm ihop" 6 ggr.
Klipp av tråden och dra den genom alla m. Dra åt och fäst.
 
Skägg:
Virka 9 lm.
1. Hoppa över första lm och virka 8 fm.
2. Vänd med 1 lm, hoppa över 1 m och virka 7 fm.
3. Vänd med 1 lm, hoppa över 1 m och virka 6 fm.
4. Vänd med 1 lm, hoppa över 1 m och virka 5 fm.
5. Vänd med 1 lm, hoppa över 1 m och virka 4 fm.
6. Vänd med 1 lm, hoppa över 1 m och virka 3 fm.
7. Vänd med 1 lm, hoppa över 1 m och virka 2 fm.
Klipp av tråden och fäst.
 
Sy fast skägg, näsa och luva på kroppen.
 
Det är okej att börja julpyssla nu tycker jag, för annars hinner man ju inte klart innan julen är över. Julmusiken har också fått komma på. Och glöggen har öppnats. Och pepparkaksdoft har fått spridas. Och saffransgifflar har avnjutits. Mm vad jag älskar julen!

Someone like you...

Jag är lite dålig på att uppdatera regelbundet tyvärr. Men det finns inte så mycket att skriva en dag som denna. Regnet öser ner utanför fönstret och har gjort det hela dagen. Då har manen bra ursäkt till att sitta inne hela dagen. Och Sticka och virka. Det är vad jag gjort i dag. Virkat några snöflingor i hopp om att det ska bli kallt och vitt ute snart. Stickat ett par varma tofflor som kan hålla fötterna varma när det blir kallt och vitt. Just det ja, jag skulle ju ha vikt min tvätt i dag. Nu är det för sent och jag ska lägga mig. Tvätten får vänta till i morgon :)
 
På tisdag har vi kursstart igen. Åå vad jag ser fram emot den kursen! Inte. Kvalitativ och kvantitativ metod. Det hörs ju liksom på namnet att det inte kan vara kul. Förbereda för C-uppsats. Jag hoppas det finns många bra artiklar om det jag vill skriva om. Annars blir det svårt. 15 artiklar ska man ha. De ska läsas och granskas och användas i uppsatsen. Behöver jag nämna att de är på engelska? Tur att man får skriva på svenska i alla fall...
 
Nu ska jag sova. God Natt! Och förresten, grattis till alla pappor där ute i världen. Det är ju fars dag idag. Min pappa fick nöjja sig med en stor kram via telefon i morse. Det är lite för långt för att ge honom den på riktigt ;)

May your days be married and bright...

Tända ljus, tomtefilm, glögg och kladdpepparkaka. Nån som gissar på att jag längtar till jul? Japp, helt rätt! Och smygstarta måste man väl få göra, det är ju så tråkigt att behöva vänta och när julen väl kommer går det så fort innan den är över. Men om man smygstartar lite redan nu så blir det mysiga mycket längre ;)
 
 
Min goda kladdpepparkaka hittade jag på recept till alldeles själv. Eller egentligen gjorde jag mest om ett vanligt kladdkakerecept. I alla fall så gjorde jag så här:
 
*2 ägg
*2,5 dl socker
*1 tsk mald ingefära
*1 tsk mald kanel
*1 tsk mald nejlika
*1 tsk vaniljsocker
*100 g smör
*1 dl mjöl
 
Smält först smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i alla ingredienser och häll i smöret efter att du smörat och bröat en form. In i ugnen på 175grader i 15-20 min. Njut av den underbara doften medans kakan gräddas. ÄT!
 
Jag har virkat en hel del, vad det blivit kan jag inte riktigt berätta eftersom det ska ges bort, men jag ge er en liten smygtitt i alla fall...
 
Jag vet att det finns dem som vet vad det är, men snälla avslöja inget ;)

Passa på när du kan, fånga varje ögonblick...

Det är novemeber nu helt plötsligt. Oktober har gått otroligt fort, kanske för att jag har varit hemma en helg och varit i Stockholm en annan. När man har roligt går tiden snabbt sägs det... NU är praktiken klar också. Det känns lite tråkigt, speciellt när man vet att man har en otroligttråkig kurs framför sig, kvalitativoch kvantitativ metod heter den och är förberedelse inför c-uppsatsen som i sig är en förberedelse för forskning. Jag är inte det minsta intresserad av forskning, men men, det kanske kan ändra sig och då är det ju bra att man har läst den kursen och inte måste läsa upp som de som har en gammal examen måste göra.
 
November nu då, och Alla helgons dag i dag. Jag och Cajsa ska snart till kyrkan och sedan till kyrkogården för att tända ljus och se på allt det vackra. Det är så fint när det lyser från alla gravarna.  

RSS 2.0