Du ska inte tro det blir sommar...

Det verkar som om att sommarn är över alla redan. Tur man var ledig och kunde passa på att njuta de dagar som solen behagade värma vårt land. Jag har varit nere i Halmstad med pappa och hjälpt till på/sprungit Oringen. Torsdagens och fredagens etapp var på nyårsåsen, ett militärt skjutfält. Jag sprang Öppen 5 båda dagarna och det gick faktiskt riktigt bra med tanke på att jag inte orienterat på 6-7år. Däremot har jag verkligen ingen kondition, så jobbar man bara lite på den så kan det gå ännu bättre nästa gång jag springer :)

När vi inte orienterade låg vi på stranden nere på Tylösand. Ett mer överskattat ställe får man nog leta efter, men vi njöt av solen tillsammans med tusentals andra människor i alla fall. I dag har jag vaknat av att det regnar så mycket att jag trodde att fönstret skulle gå sönder. Tur det var dags att gå upp då det regnade som värst i alla fall (har jobbat i natt).

Nu måste jag passa på att städa lite för på måndag kommer Cajsa och hennes föräldrar hit på besök. Det ska bli roligt!!!! Sen har jag bara 6 arbetspass på två veckor kvar innan jag tänker åka iväg och säkra några soltimmar i spanien. Någon som vil åka med? Resan går den 14/8 från Landvetter och jag ska snart boka ;)

Oaktsamhet

Jag har alltid fått lära mig att vara rädd om saker och ting. Man köper inte nytt bara sådär, utan man använder sina saker väl och är noga med att hålla reda på dem. Och om det är någon annans grejer är man ännu mer försiktig med dem, och man frågar innan man gör något med dem. Därför gör det mig så fruktansvärt ledsen och besviken när det visar sig att först mina ridskor (som jag haft i över tio år och som är, eller ska jag säga var, så otroligt sköna och egentligen inte det minsta slitna trots att jag använt dem mycket) och sedan mina orienteringsskor är borta. "Någon" (jag vet precis vem) i familjen kanske har "råkat" slänga dem när han fick ett av sina vanliga röjanfall någon gång i våras. Ja men tack så hemskt mycket! TACK! "Jag slängde allt som såg gammalt och dammigt ut."

Varför just mina grejer? Och kommentaren jag får sen "du får väl ha dina saker på ditt rum och inte sprida ut dig så." Jaha, ännu mera tack för den. Det ska helst inte synas att jag faktiskt tillhör denna familjen eller? Ska jag släpa upp alla mina skor och jackor till mitt rum hela tiden? Gäller det alla i familjen eller bara mig kanske? Visst, jag kan väl förvara mina smutsiga ridgrejer i samma låda som min rena kläder om ni så vill. Eller vart tycker ni annars att jag ska göra av det? Stapla det på hög?! Men tro inte i så fall att ni ska kunna använda mitt rum till annat när inte jag är hemma! Eller ska jag kanske hyra ett sånt där lager som finns? Då kan jag ju ha allt jag äger där så slipper det synas att jag har bott här.

Visst, du har erbjudit mig att ersätta skorna. Båda paren. Det finns bara ett problem. De finns inte att köpa längre. Det var som sagt TIO år sedan och jag gillade just dem väldigt mycket. Man kan inte köpa ett par skor som är ingådda, perfekt formade efter mig. Alla de varven i ridhuset jag sprungit, alla de blåsor och sår jag haft innan de blev sådär. Det går inte att köpa.

Gräset är kanske grönare ändå?

Tredje och sista natten för den här veckan. Nästa helg blir det fyra i rad. Här är det alldeles lugnt och stilla, på jobbet alltså. ute blåser det storm, och jag kan inte annat än att faktiskt längta lite till hösten, när man får klä sig med varma jackor och halsdukar. Fast det vore trevligt om det kunde bli sommar innan dess. Det är mitten av juli, och ännu har det inte varit mer än bara några dagar med väder tillräckligt skönt för att ha klänning eller shorts. Jag har visserligen badat ett par gånger, men det var ruggigt kallt. Och inte har jag seglat något heller. Det kan jag visserligen inte beskylla vädret för, men ändå...

I fredags var jag och mamma i Kinna, på Kinnagarn och skroten närmare bestämt. Jag köpte massa fina tyger som jag ska inreda med på olika sätt i lägenheten. Jag gjorde ju ett överdrag till soffan förra året, men nu ska jag nog göra ett till. I grått, för att passa mot de nya tygerna som ska få bli gardiner och kuddar bland annat. Det är kul att ha lite olika som man kan byta med liksom, och överdraget till soffan var ju ändå så enkelt att göra ;) Det är inte alla som bara byter färg på sin soffa sådär :P


Vart har sommaren tagit vägen??

Den där riktiga sommarkänslan är redan som bortblåst. Ska sommaren ha tagit slut redan? Det har den om man ska tro på väderprognosen framöver, bara massa regn, regn, regn.

Jag har i alla fall haft en helt underbar helg uppe i Sala hos Cajsa. Hennes föräldrar bodde på en Bullerby-gård, precis exakt så skulle jag vilja bo!! Helt underbart var det, förutom alla mygg som väkte en på mornarna med sitt surrande. Men de hör till de med ;) Den största anledningen till att jag åkte till Sala just i helgen var att det var SM i voltige där min älskade tjej var med. Hon tävlade i SM med laget, och i nationell klass individuellt. I båda klasserna kom hon trea, och hon var sådär superduktig!! Fick högre poäng än vad hon någonsin fått tidigare och jag är så stolt över henne! <3


Jonna i sitt grundprogram på hästen Chévere med sin fina lejondräkt och till låten We Are One från Lejonkungen.


"Heja Jonna! Heja Jonna!" hörs Jolina när hon hejar fram sin duktiga syster

Laget i sin kürPå prispallen, Jonnas lag till höger i bild

En stolt men trött tjej efter helgens insatser


Hela laget samlat!


Jag skrev men det försvann

Ah men kul, jag hade just skrivit ett inlägg om att det är sommar, att jag åker till Sala i eftermiddag och att jag har flugit luftballong. Men det försvann. Så tyvärr blir det inte så mycket mer nu. Bilder ska jag försöka få upp någon dag. Från ballongflyget bland annat. Det var en härlig upplevelse!

Sommarens dagar seglar förbi...

Jodå, jag lever än, även om det varit rejält tyst här ett tag. Det är sommar, även om vädret säger något helt annat, och jag försöker ägna dagarna åt sådant som är viktigt. Som att umgås med mamma och mina bröder, hälsa på pappa och hans kattungar, fika hos mormor och morfar och så klart umgås med mina älksade kusiner och moster! Som i kväll till exempel. Eller ska jag säga i morgon kväll, för jag ska ju faktiskt sova många timmar innan dess. Då ska jag och min moster flyga luftballong om vädret tillåter. Det känns mer lovande i år än förra årets bokade kvällar i alla fall. Om man ska tro på vad som står i väderleksrapporten.

Just nu sitter jag på jobbet, tredje natten i rad, och väntar på att det ska komma några patienter att ta hand om. Kvällen började med en hel del att göra, men frammåt tolvslaget drogs det ner på tempot. Då passar jag på att läsa på Hejja Abbe, en helt fantastisk blogg skriven av en pappa till ett hjärtebarn. Ett helt fantastiskt gulligt hjärtebarn som dessutom har ett talfel som gör honom ännu sötare.

Nästa vecka ska jag åka upp till Sala. Jag ska hälsa på Cajsa. Och jag ska kolla när min älskade Jonna tävlar SM i voltige. Det ska bli väldigt kul, både att träffa Cajsa igen, det var länge sen nu, och att kolla på Jonna. Jag har ju aldrig sett henne tävla i voltige innan, bara varit med på någon enstaka träning.

Nu ska jag fortsätta läsa Abbe-bloggen och hoppas på att tiden går fort till 7 så att jag kan gå hem och lägga mig ;)

RSS 2.0