Keep on fighting

Nädå, jag har inte slutat blogga, har bara massa annat som är viktigare när jag äntligen är hemma. I dag har jag till exempel varit med Jonna i stallet där hon är hästvakt åt sin kompis foderhäst. En liten söt skäkckig c-ponny som är pigg och frammåt att rida. Jonna fick en rejäl lektion av mig och sedan skrittade hon ut en sväng och jag tog en annan häst i grimskaft på promenad. Hur mysigt som helst och precis vad jag längtat efter.

Julhelgen har varit helt underbar. Barnen var glada, tomten kom och jag fick massa fina julklappar. Massa god mat har ätits, julgodis bakats, vänner hälsats på och så har jag förstås njutit av att bara vara hemma!

Nu ska jag sova så jag orkar gå på teater i morgon. Jag, Malin och alla barnen utom Jolina ska se på en Astrid Lindgren-kavalkad. Det ska bli så mysigt, hoppas skådisarna är lika bra som förra året då vi var på Madicken-teater... ;)

20 december

Må denna dag gå fort! Föreläsningar både på förmiddan och eftermiddan och sedan ska jag och Cajsa  skriva förhoppningsvis klart vårt rapport... Det ska läggas till lite lagstiftning och mer diskussion, sen är vi nog klara efter granskning. Jag har packat allt jag behöver nu, vilket i princip bara är julklappar och några klänningar ;)

19 december

Jag. Vill. Åka. Hem. Nu. !!
Kan jag inte bara få lägga mig och sova bort morgondagen så det blir onsdag direkt?

Jag har just försökt mig på att göra makroner, men misslyckades totalt så det blir papperskorgen för de kladdiga sockriga missfostren på plåtarna. Jag skulle ju ge några sånna som julklapp til Cajsa och Lotta, men det blir helt enkelt inget med det :o/ Jag förstår faktiskt inte varför jag ger mig på att försöka baka, jag misslyckas ju ändå alltid...

Städa behövs också, men det får nog bli en snabbsopning i mon kväll innan jag lägger mig. Mer än så orkar jag inte. Ja, jag är deppig för jag vill åka hem NU!


18 december

Jag har haft en intensiv vecka med två härliga kompisar på besök, och visst är det supertrevligt att ha dem här, men oj så lugnt och skönt det blir när de har åkt ;) Fast jag har haft det väldigt bra, jag har sluppit att laga mat själv, diska själv, äta själv, handla själv och sova själv. Det är allt bra med vänner!

Nu har jag just slagit in de sista julklapparna. Trodde jag tills jag kom på att jag hade tre till som jag måste hitta lämpliga kartonger till innan jag kan slå in dem. Får ta mig ut och slänga lite skräp i morgon så kanske jag hittar nåra bra lådor ;) I dag har det snöat oavbrutet hela dagen så nu ligger det ett vitt täcke på ca 20 cm på marken. Dock har dem fått för sig att inte skotta förrän det slutat snöa i den här staden, så jag hoppas verkligen att det slutat innan onsdag så jag slipper släpa min väska i snön. Det ska förresten kanske bli neråt -12 grader på onsdag, det känns ju bra när jag ska med tåget just den dan. Får väl räkna med fastfrusna växlar så blir jag inte så irriterad när tåget är försenat. Fast jo, irriterad kommer jag nog bli i så fall, jag ska ju till Liseberg och se min lillebror jobba bland barnen i skidskolan där. Liseberg måste väl ändå vara ända stället i hela västsverige som det är snö på jul gissar jag. Om inte ett mirakel sker och vädergubbarna har tokfel. Det har dom ju förvisso ganska ofta så möjligheterna finns ju ;)

Nä, nu svamlar jag bara, så jag ska ta tag i disken innan jag studsar ner i sängen och sover tills morgondagen gryr. Sen får gärna morgondagen och övermorgondagen gå fort så jag kan få komma hem nångån. FY VAD JAG LÄNGTAR HEM!!!

16 decemeber

Okej, jag ska bryta mitt mönster och göra ett morgoninlägg för en gångs skull ;) Sitter här vid bordet medan Anna ligger och sover på golvet nedanför. Ja, alltså hon ligger ju på en madrass, inte direkt på golvet... I kväll gör hon sin sista praktiknatt här uppe och tidigt i morgon åker hon hem. Men inte behöver jag vara ensam för det, för Mika kommer ju i kväll :D Full fart hela tiden...

I dag har vi föreläsningar hela dagen, men jag och Cajsa ska sätta oss och fortsätta med vår rapport i eftermiddag så vi skippar den andra. Vi har i alla fall kommit igång bra och det känns skönt! Vi kommer antagligen behöva skriva diskussionen var för sig hemma över julen, men då är det bara det i så fall.

I går hade jag sista simskolan för i år, kommer sakna de små sötnosarna! Det är så kul att se att de förstår att de lyckats!

14 december

Min dag började med att min mobil av nån anledning inte ringde som den skulle 07.15, så 8.30 tittade jag på klockan och insåg att nu skulle jag vara i skolan med Cajsa. Bara att flyga upp ur sängen, kasta i sig frukost och göra sig iordning för en heldag i skolan med känslomässigt tunga föreläsningar. I morgon fortsätter vi med farmakologi innan vi får en eftermiddag på oss att börja skriva vår rapport. Vi har i alla fall hittat artiklar som verkar bra, bara att läsa igenom dem innan man somnar nu.

I kväll blev jag bjuden till Minna och Jonas på luciafika och kattmys. De växer så det knakar de små hårtussarna och dem är bara hur mysiga som helst! Och som tack för att jag passade dem härom helgen fick jag en fin present av Minna och Jonas, julte och saffransskorpor :) Mums så gott jag ska ha det i mon kväll när jag kommer hem från jobbet ;)

Nu ska jag återigen sova, har blivit som en vana att bara göra kvällsinlägg^^ och förhoppningsvis vaknar jag i rätt tid i mon...

13 december

I dag är det lucia, 111213 är datumet. Vi har haft kursstart i den palliativa kursen, som inleddes med att vi såg en dokumentärfilm om vård i livets slut där man fick följa en kvinna och hennes vardag de sista dagarna i hennes liv. Hon var så viljestark och skojfrisk, och inte kunde man till en början se på henne att hon var döende. Filmne var otroligt gripande, och i slutet fick man se hur fin hon var efter att de gjort henne iordning efter att hon gått bort. Det är otroligt stort av familjen att tillåta TV att få vara med och att få visa detta sedan. Jag tror att det förbereder många, speciellt sjuksköterskestudenter, på hur fint ett avslut kan få vara. Jag har ju varit med några gånger och känslan som filmen förmedlade är den samma som jag tidigare upplevt, ett slags lugn och fridfullhet, samtidigt som jag känner en viss fruktan och förtvivlan inför den stunden. Kanske inte så mycket min egen, men mina närståendes.

Efter skolan gick vi till kyrkan och kollade på luciakröningen. Det var fint med vackra sånger, men det allra mysigaste hade nog varit att få se luciatåg på ett dagis eller lågstadie... Får se till att hitta något litet barn att följa med till nästa år ;)

Nu ska jag sova så jag orkar skriva rapport dygnet runt under veckan, vill ju inte gärna göra det under julen.

12 december

Jag har missat några decemberdagar i min nedräkning, men inte i verkligheten. Fredagen bjöd på det värsta vädret jag varit med om på länge, 10cm snöslask på vägarna samt snöblandat regn både uppifrån och nerifrån och från alla andra håll. Det gick helt enkelt inte på något  sätt att hålla sig torr om man gick ut, och envist nog hade jag och Cajsa bestämt oss för att gymma på morgonen...

Anna kom hit i fredags eftermiddag och sen dess har det varit full fart. Hela fredagen pratade vi och mös hela eftermiddan och på kvällen var vi på studentkören Gungners julkoncert på Kårhuset. Cajsa är ju med i den och det kan man ju inte missa då ;)

I lördags var vi på Himlabadet och Anna hjälpte till i simskolan. Efter det stannade vi och badade på äventyrsbadet och surfade en stund. Efteråt var vi så trötta så vi la oss på sängen och soffan och låg där hela eftermiddagen tills vi tvingade oss upp för att gå till pubtömningen på Kåren. En kväll med massa trevligt folk och billig dricka.

I går tog vi lång sovmorgon och sedan gick vi in till stan en sväng och åt frukost där innan jag gick till jobbet en stund. Anna hade gjort pankakor åt oss när jag kom hem därifrån :)

I dag är Anna på praktiken och jag har tränat och lagat matlådor för hela veckan... Nu ligger tvätten i maskinen och väntar på att bli upphängd så är väl bäst att ja kilar ner och fixar till det ;)

8 december

I dag har jag väl inte gjort så mycket men dagen har gått rätt fort ändå. Var på skolan en sväng och träffade den bästa vännen i världen samt förköpte en biljett till Anna för pubtömningen på lördag. Jodå, jag ska också gå, men jag jobbar där ju så jag kommer in ändå ;)

Simskolan blir väldigt mycket mer intressant när man får en personlig kontakt med föräldrarna tycker jag, man får liksom in en helt annan dimension. Flera av de andra ledarna tycker att det är lite jobbigt att prata med föräldrarna, men jag tycker bara att det är kul. Man får en djupare förståelse för varför barnen beter sig som de gör (alltså de som kan upplevas som "problembarn" även om jag inte gillar att använda det uttrycket). Barn med andra behov än alla andra, barn som måste hitta sin egen väg för att lyckas.

Jag fick också uppleva det jag gillar allra bäst med att jobba med barn i dag. Att få se dem klara av något för allra första gången. Det var flera av barnen som lyckades flyta alldeles själva genom att släppa flytkorven de höll i och den glädjen och förvåningen som speglas i deras ögon är det mest fantastisa man kan se. Att då veta att man bidragit till att de lyckats och få dela denna stund med dem är underbart!

7 december

Tänk att december är den månad som går både snabbast och långsamast på något sätt. Dels längtar man till julhelgen som inte kan komma fort nog, dels är det så mycket som ska hinnas med helt plötsligt. I dag har jag köpt massa julklappar till nära och kära, dock inte riktigt alla. En del saker fanns inte hemma, så jag måste åka ut till Birsta en dag till innan jag åker hem.

I kväll har jag börjat på en av tre julklappar som är en hemlis. Jag har också gjort lite julgodisar och slagit in paket :)

I går hade jag min redovisning som gick rätt bra. Lärarna gillade vår poster jättemycket och vill använda den som exempel. Jag är visst lite bra på det där med att desgina saker ;) Synd bara att det bara gäller på dator, för ska jag försöka skapa något för hand blir det bara kaos av alltihop...

Nu är det bara två dagar kvar tills Anna kommer :D Vi kommer väl visserligen mest gå om varandra eftersom hon har mycket kvällspraktik och jag har skola 8.30-17 typ varje dag nästa vecka. Men men, vi får väl umgås på nätterna ;) Mysigt att hon kommer ska det i alla fall bli!

5 december

Snön faller sakta utanför mitt fönster och jag hoppas det fortsätter hela natten så jag vaknar upp till ett magiskt vitt vinterland i morgon bitti. I dag har jag varit på diverse möten, fixat det sista inför posterredovisningen i morgon samt köpt två julklappar. Jag hittade även en julklapp i skolan. Vad det är kan jag inte skriva här för personerna som ska få dem läser bloggen ibland ;)

Jag skulle ha gjort lite julgodis i kväll hade jag tänkt, men istället har jag suttit och grejat med julklappar som jag, när jag var klar, insåg att jag inte har råd med. Kostnad på kostnad lades på och man kunde inte välja bort det. Till sist lades också momsen på (visste inte att det var utan moms på priset de skyltade med) och då insåg jag att det blev alldeles för dyrt. Jahopp, flera timmars pillande i onödan och en idé som hade varit toppen...

Nu vräker snön ner utanför fönstret i alla fall och jag ska lägga mig och fundera på vad jag ska ge mina små älskade barn i julklapp. Jag vill att det ska vara något speciellt och inte bara ännu en leksak som de snart glömmer bort. Idéer mottages tacksamt. Barnen är 1, 3, 7, 9 och 11 år gamla. Som sagt får det inte kosta alltför mycket eftersom de är så många även om jag skulle vilja ge dem det finaste i världen för dem är de bästa som finns!


4 december

Vi tänder ett ljus i advent,
vi värmer den som frusen är.
Vi tänder ett ljus i advent,
det sprider ljus i vårt mörka land.
Och alla som är rädda och fryser på vår jord
de borde få sitta vid vårt bord när vi tänder ett ljus i advent...

Det är redan andra advent och det känns bra. Nu kan denna vecka få gå fort. Eller bara lagom fort förresten för jag måste hinna komma på vad jag ska ge alla mina kära i julklapp... Några har jag redan kommit på, ska bara få skaffat fram dem under veckan ;) Någon som har julklappstips till två män och tre killar 4, 7 och 9 år?


2 och 3 december

I går var jag på jakt efter en chokladkalender, men varken Ica eller Coop hade någon. Fick nöjja mig med en Aladinask istället, så den sitter jag och mumsar på i dag. Denna helg är det storcaps i Sundsvall och jag är med och arrangerar. I går kom de utomstädes studenterna och det var fest på Kåren hela kvällen. I dag är det själva capstävlingen, och jag vågar påstå att Sveriges bästa capsare är här och ska kämpa om titeln årets capsmästare ;)

Min uppgift är att stå i baren och sälja öl och cider till deltagarna, så snart ska jag, Camilla och Cajsa till Kåren och fixa inför det. Det ska också vara en enklare tacosittning innan tävlingen, så grönsaker ska hackas. Det lär bli en lååång kväll i dag med tanke på att jag var uppe tidigt i morse och hade simskola trots den sena timmen i går...

1 december

Det är första december i dag och plötsligt känns allt faktiskt lite lättare. Jag älskar december månad, att få räkna ner på all de sätt, med kalenderljus, chokladkalender och inte minst julkalendern på TV som verkar riktigt bra i år :D Jag har dock inte hunnit köpa nån chokladkalender i år än, men jag ska till affären och handla i morgon så då ska jag passa på ;)

I dag har vi gjort klart det sista med grupparbetet, så nu är det bara redovisningen kvar på tisdag eftermiddag. Får hoppas på att den går bra så man slipper komplettera över jul, det räcker gott med den rapport vi redan har över julhelgen...

Nu ska jag snart hämta tvätten i tvättstugan och sedan ta på mig baddräkten för ett par timmars simskola.

9 dagar tills Anna kommer
15 dagar tills Mika kommer
20 dagar kvar till hemfärd
23 dagar till julafton
30 dagar till nyårsafton
36 dagar till min födelsedag ;)


RSS 2.0