Så far och flyg och ryck och ränn...

I morgon är det så dags för insparken. Nästan allt är klart, det ska bara klippas tygremsor och ordnas det sista. Nu är det snart dags för SÅS-möte. Ska bli kul att allt drar igång nu, även om det är sjukt mycket på en gång. Emboli-möten skjuter vi till efter insparken i alla fall, tur man är ordförande och får bestämma själv när det passar ;)

Jag har köpt ett nytt matbord och hade Steffa till bärhjälp. Ett träbord i furu som jag ska måla vitt så småningom. Just nu är det så där matt och fnasigt som bara trän är. Jag hatar verkligen att ta i träföremål som inte är behandlade. Jag ryser i hela kroppen och får nästan lite panikkänsla, och händerna blir liksom dammiga på nått sätt av att man tar i det. Jag vet, jag är lite konstig ;) Vad handlade jag mer, jo, toaborste, skurmedel, handtvål och ett duschdraperi. Ett billigt vitt blev det så länge. Ska köpa ett vitt med volang när jag får tillfälle, men det får vänta ett tag.

Jag har i alla fall börjat komma i ordning lite nu. Fått upp gardiner och lite saker på väggarna. Kläderna är inlagda där de ska va och bara tavlorna är fortfarande nerpackade. De får komma upp en och en tror jag...

Inte det minsta...

Jag har fullt upp, huvudet dunkar och allt ska fixas i detalj. Nollningen är nära. Lägenheten är kaos. Organiserat sådant dock, men ändå. Det finns liksom inget slut på allt uppackande. Jag kan inte förstå hur jag har kunnat samla på mig så mycket saker under ett år, eller för den delen under den tiden jag bodde i en tvåa. En månad liksom...

Jag är för övrigt för stolt för att deppa över andras aningen märkliga steg. Jag vet vad jag har lämnat och är glad över det. Jag tänker bara fokusera på att själv ha kul och må bra. Så äre! Men visst känns det, det gör de. Liksom konstigt på något sätt. Och visst kommer känslor över en ibland. Men de är åtminstonde lättare att tränga undan nu, lättare att hantera när man vet vad jag valt bort.

Mitt lilla hjärta!

Lilla barn, du sover och drömmer så lugnt
Lutad mot kudden så andas du tungt
Jag doftar på renhet och mjukaste hud
Då rör du dig sömnigt, med små söta ljud

Lilla du, det regnar och natten är mörk
Vinden drar hårt i aspar och björk
Men du slumrar, som sömnmedel över dig strötts
Som du gjort sedan dagen du fötts

Lilla vän, du är pappa och mamma i ett
Men självklart så har du ditt helt egna sätt
Du har älskats sen dagen du las mot mitt bröst
Och jag gav dig ditt livs första tröst

Lilla knodd, jag är trött men lycklig ändå
Ibland frestar barngråt om nätterna på
Och somliga dagar kan va upp och ner
Men glöms bort när du sen mot mig ler

Lilla gull, fast du rest bort till drömmarnas land
Så har du mitt hjärta i din lilla hand
Du gnäller och jag lägger mig hos dig en stund
Och då somnar jag själv efter någon sekund

Lilla barn, du sover och drömmer så lugnt
Lutad mot kudden så andas du tungt
Jag doftar på renhet och mjukaste hud
Och då rör du dig sömnigt, med små söta ljud

Lilla du, det regnar och natten är mörk
Vinden drar hårt i aspar och björk
Men du slumrar, som sömnmedel över dig strötts
Som du gjort sedan dagen du fötts

Flying high as a kite

I går testade jag på att kita! Och det gick faktiskt rätt bra. Eller ja, jag flög med själva draken, brädan får vänta ett tag. Det svåra var att veta när man fick kraft i kiten, för när jag väl fick det flög jag några meter och kraschade på magen i vattnet. Men oftast kom jag upp igen med kiten fortfarande i luften. Tyvärr kommer jag nog inte att hinna testa fler gånger innan jag åker tillbaka till Sundsvall, men nästa sommar ska ni få I dag äre se en som kitar ;o)

Vad jag undrar är bara vem som tagit med sig Östersjön till västkusten? Vattnet i Rågelund var alldeles brunt och bräckt. Jag hade inte ens saltkristaller i ögonbrynen efter att ha badat^^

I dag äre gråtrist ute och jag funderar på vad jag ska hitta på. Jag har en busig kissekatt som biter mig i fingrarna och klättrar upp på datorns tagentbord så jag får väl ge honom lite uppmärksamhet...

Mumms!

Just nu står marängerna i ugnen, och knäckflarnen har fått en smarrig fyllning av chokladsmörkräm :D Det är bak/städdag hemma hos oss, dvs jag bakar och mamma städar :D

Det börjar bli höst, det känns i luften. Vinden blåser allt kallare, kvällarna blir allt mörkare, svamparna växer i skogen, lingonen har blivit röda, snart börjar skolorna sin hösttermin och min båt är på väg upp. "Men än strålar solen på brunbrända ben" som det sjungs om i låten. Jag vill inte riktigt släppa taget om denna sommaren än. Det känns som om den inte riktigt har börjat än, de där fantastiska varma stranddagarna har varit lätträknade och jag har inte riktigt fått gjort allt jag tänkt. Men ändå har jag haft ett låångt härligt lov, så jag ska inte klaga. Jag längtar faktiskt upp till Sundsvall, höstens färger där uppe, alla människorna och allt kul, min lägenhet, och min vardag. För hur det än är så är min vardag där uppe nu. Här känns mer som semester, en sommarfristad. Fast ändå inte.

I går stod seglingstävling på programmet...

Men så blev det inte. Istället åkte jag med moster och kusinerna upp till morfar och ut i skogen på kantarelljakt.


Joel stävlade på i den djupa "trollskogen" och undrade vart alla kottungar höll hus. Vem bor här? hörde man honom fråga, samtidigt som han visade att han va livrädd för trollen. När vi väl övertygat honom om att det inte fanns några troll så gick han glatt och letade efter djurbajs och kantareller.


Jonna visste precis vad vi letade efter och hade sin korg halvfylld innan jag ens hann hitta en enda :o/ När jag väl började hitta sen så tassade hon bakom mig och sprang före mig och tog de jag hittat.


Väl hemma igen var vi trötta och hungriga, men kantarellerna måste ränsas...


...och förvällas :D

I dag blir det kantarellsoppa till middag!


Uppe med tuppen kan man säga...

Eller snarare uppe med katten, för det var han som väckte mig och mamma i dag. Fast det gör inget, vi ska åka till Ullared och det förmodade rånet som är på gång... Vi får väl hoppas att de inte slår till just i dag bara!

Och om sanningen ska fram...

I dag, liksom i går är jag förste kattvakt, lättare sagt än gjort kan jag tala om! Lille Kalle biter en i tårna och klöser en i låren vad man än ska göra. Nyss skulle jag till att stryka lite, vem hängde inte då i sladden? Jo, Kalle förstås. Har ni försökt stryka med en kattunge hängades i sladden nån gång? Eller för den delen liggandes på strykbrädan?


Nu blev det oroväckande tyst och lugnt, så nu måste jag nog ta reda på vad för hyss han hittar på...

Vad ska du bli när du blir stor?

Om jag hade kunnat teckna så hade jag målat upp mitt drömhus, eller inte bara huset, utan hela gården. Jag vill ha lite djur, inte många, utan bara så det blir mysigt och så man kan hinna sköta dem trots att man har annat jobb. Vart stället ligger spelar egentligen inte så stor roll, men det gör inget om det är en bra bit på grusväg dit så man kan köra med häst och vagn ut till "stora vägen". Klicka på bilden för att göra den större så får ni se hur det kommer att se ut om ni hälsar på mig i framtiden ;o)


Sommaren i rekordfart

Jag har ju varit lite dålig på att uppdatera nu i sommar, mest beroende på att jag haft annat roligare att göra. Men nu tänkte jag att det ska komma en liten bildbomb i alla fall från några av de saker jag har gjort. Håll i er! ;o)Jag, mamma och Boye besökte Wheels and Whings i Varberg. Dessutom spelade Håkan där den kvällen :DEtt kärt återseende då Josse drog ihop Bernadottegänget för grillning och bad hos sig.Mycket bus med mina kära små barn har det blivit!Joel och Jolina <3Jag och Christopher var på Cirkus Maximum häromdanNågra dagar bjöd på strålande väder och då passade jag på att vara på strandenI torsdags var jag i Lysekil och kollade på Womens Match Cup med pappaJag passade också på att ge mig ut på havet med en FARR65r; Celeste of Solent. En riktgt häftig båt, med svart skrov och svarta segel!Visst är hon häftig?!


I fredags kom vår efterlängtade lille Kalle :D


Full av bus och hyss är han, jamar hela tiden och vill helst ligga i knät på en :)
(Och det bör tilläggas att det är Christopher och Boye som döpt honom)

Ja, detta är i korta drag hur min sommar har varit :D


Summer sun, somethings begun...

Gårdagskvällen bjöd på härlig vattenskidåkning, eller ja, den var hälig ändå tills jag ramlade och satte mig på baken. Har ni testat att sätta er på vattnet i ca 50km/h? Jag kan säga att det gör ONT på lite intimare ställen!

I dag har jag hunnit med att köpa en biljett till cirkusen till i kväll, mamma vann en och det är ju inte så kul att gå själv, så jag och Christopher ska gå. Sedan köpte jag thaimat som jag åt i pappas hus med kattungarna lekandes kring fötterna. De är sju veckor gamla nu och busiga som bara den.

Sedan solade jag och plockade en burk svarta vinbär som jag ska göra något gott av. Eller i alla fall hoppas på att mamma gör något gott av dem ;o) Hon är så bra på sånt!


Summer sun

I dag strålar solen och det är varmt och skönt. Då ska jag jobba såklart. Fast jag ska inte klaga, jag har ju faktiskt haft tid till solande de senaste dagarna, och fler tillfällen kommer väl. Jag får väl leta upp en kran på dagiset och leta upp en vattenspridare så man kan svalka sig ;o)

21 dagar kvar innan jag åker åter till Sundsvall, jag både längtar och samtidigt vill jag inte att sommaren ska ta slut. Jag hoppas på många fina dagar även där uppe så man kan njuta av lite sol och bad även där.

Näe, nu ska jag ta mig till bussen, jag har inte åkt buss sen jag kom ner hit. Bortskämd som jag är har jag haft tillgång på bil hela tiden...

RSS 2.0