Bukett


Här kommer ännu fler tulpaner, jusst dessa har mamma fått av sina arbetskompisar. Jag gillar färgerna.

I dag har jag varit i Ullared och köpt lite nödvändigheter. Jag köpte bland annat två fina tunikor som säkerligen kommer upp här inom kort, och lite andra småsaker. Det var inte så mycket folk där i dag trots att det är helg efter löning, så det var skönt.


Här kommer ännu en tulpan


De är så otroligt vackra!

Tulpan


Ett under som sker, det är vad vi ser...


Å vad jag längtar tills det blir varmt,
när knopparna börjar slå ut,
när träden får små ljusgröna blad,
när fåglarna kvittrar i träden,
när man inte behöver en tjock jacka för att inte frysa.
Jag längtar till våren!

*Någon mer som gör det?*

Better get up

I dag har det varit en vanlig skoldag, och sedan badmintonträning i Kungsbacka. det var jobbigt men väldigt kul. I dag ska jag lägga mig tidigt så att jag orkar med resten av veckan. Timmarna efter tio har annars en tendens att gå väldigt fort...

Craft träningskläder


Nu har jag varit ute och premiärsprungit i mina nya jacka. Valde dock att vänta med att ha shortsen eftersom temperaturen är lite låg än.. ;o) hehe 
Sprang ca 8km på 45 min och det kändes jättebra.

En usel dag, eller en lyckodag?

Denna dagen började bra, jag vaknade och var hyfsat utsövd, laddad för spanska, sedan skulle jag en snabbis till Sisjön och sedan ut och springa på håltimman. Men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. När jag hade släppt av pappa i Mölndal blev jag stående i trafikkö på väg till skolan, och 8.10 parkerade jag på skolgårdens parkering. Jag skulle börja 8.10 så jag hann inte in och köpa parkeringsbiljett innan, utan tänkte att på en timma hinner dom inte böta någon. Men det hann dem. 600 kr i böter satt det en lapp om på bilrutan när jag kom ut med min biljett. Det var riktigt surt. Jag hatar parkeringsvakter!!

Så åkte jag till Sisjön i alla fall och kom in i en sportaffär där för att se om de råkade ha den jackan som jag har letat efter i flera veckor. Och se, det hade dem, i min storlek  till och med, och av bara farten så hittade jag ett par matchande korta tights på rean så då köpte jag dem med. Undrar om lönen har hunnit in på mitt konto än? Den är i alla fall slut nu...

Guldbojen


I dag har vi varit på Vallhallabadet och testat på livräddning på tid. Simma 25 m, dyka ner och plocka upp en docka, och sedan bogsera en person tillbaka de 25 m på mindre än 1.50min. Jag klarade det på 1.34 min. Jag är nöjd, men  det kunde ha gått bättre.

I kväll har jag tränat badminton, men det gick sådär...

Göteborg by night



Jag har varit i Göteborg på Nikons Basic School-utbildning. Det mesta visste jag redan, men det var bra med en repetition. I väntan på tåget gick jag runt en stund i nattstaden Göteborg.

Mer cupcake

Här är en till av mitt bak häromdan :o)


Jag är inte lika nöjd med denna som den andra, men det kan ju vara för att jag inte la ner riktigt lika mycket energi på denna. Eller vad tycker du?

Förändringar

Som ni kanske har märkt så har min blogg förädrats en del i dag, bland annat har länkar lagts till, bilder i menyraden, en klocka är på plats och lite annat smått och gott.

Nu är jag i och passar massa kusiner, närmare bestämt fem stycken. Men två av dem klarar sig väldigt bra själva :o)

Regnar

Nu regnar det ute, men det blåser i alla fall inte så jag ska passa på att gå ut och springa lite.

Jag kan passa på att medela också att gårdagens cupcake smakade väldigt gott!! :o)

Muffins


Nu har jag bakat färdigt för i dag och här kommer resultatet. Vad tycks?


Muffins




Nu har jag kikat in på den här Jag har tillåtelse att använda den här bilden av Eva Blixmanunderbara sidan och fått en sån otrolig lust att baka muffins. Så det ska jag göra nu. Resultatet får ni se sen :o)

Snö

Det har snöat i natt!! Men jag kan inte riktigt förstå hur det kan ha lagt sig eftersom det har varit runt fem plusgrader hela natten. En kompis hade en teori om att det var havet som var kallt och då kylde ner regnet, kan det vara så?

Samarbetet i våran grupp är grymt (absolut inte) Men nu ska det snart lämna in så det får bli som det blir. Jag orkar inte bry mig om det, om inte det som jag gjort duger så får dom gära om det själva.

Ånger






Kan man få tillbaka det man har förlorat, det man en gång hade?





Polkagris


En ganska lång dag i dag, vi har varit i Frölunda och spelat beachvollye med skolan. Mitt lag vann. Om man vänder på listan ;o) Någon måste ju ha den platsen också, och vi hade i alla fall väldigt kul med humöret på top trots förlust efter förlust. Hehe

Nu sitter jag och äter på min julklapp

Finska nyheter

Det här är ett sjukt roligt ljudklipp, lyssna på den flera gånger så förstår du XD haha

Finska Nyheter


Bara sport, bara massor utav sport

Nu har jag tränat badminton igen, och bestämt mig för att det blir måndagar och onsdagar hädanefter. :o) Jag och Axel höll badminton-lektion för ettorna i dag och det gick riktigt bra faktiskt. Om vi får lov att säga det själva ;o)

I morgon ska vi till NRJ hallen i Frölunda och spela Beachvolleyboll med skolan. Det ska bli kul trots att det inte är riktigt min sport. Nätet är alldeles för högt.. ;P hehe

Det är inte lätt



Det är inte alltid lätt. Ibland är det svårt, riktigt svårt. Vad gör man då?
Finns det någon botten på det djupaste djupet? Är den i så fall mjuk eller hård?
Jag vill så gärna vara den som står först, den som betyder mest,
men den chansen får jag aldrig.
Jag kan möjligtvis få andraplatsen, men jag kan inte nöja mig med det,
det gör för ont. Då är det bättre att låta bli, fasten det är svårt.
Så väldigt svårt.

Slutkörd

Badmintonträning x2. Jag är helt slut!

Mammas Pelargon


En grådaskig dag i dag. Gick till bussen i regnet i morse. Väl på bussen vid den tidiga timman var shauffören snäll nog att låta lamporna vara släckta så att man kunde sitta och slumra där i mörkret. :o)

Jag har just kommit hem från skolan. Vad gör ni?

God natt!

Här sitter jag och gör skolarbeten igen. Eller något åt det hållet i alla fall. Jag blev så arg innan i dag när jag plötsligt insåg att det arbetet jag hade skrivit i samhällskunskapen just hade försvunnit helt från datorn. Så blir det till att göra om alltihop :o( Det borde vara förbjudet att skriva skolarbeten på datorer...



Det enda objekt jag fann intressant nog att fota i dag.

Sportgalan

Jag tittar på sportgalan på ettan just nu egentligen, men ska snart gå och duscha såhär efter badmintonträningen. Jag ska träna i morgon och på onsdag med fast i Kungsbacka...

Björn Gustavsson var just med, iklädd en sparkdräktspyamas, körd i en barnvagn och med en söt liten mössa på huvudet. han är ju bara så rolig, och ihop med Robert Gustavsson lämnade de pris till årets (blyga) nykomling :o)

Vinnaren tar allt...

I don't wanna talk, about things we've gone trough.
Though it's hurting me. Now it's history.
I've played all my cards, and thats what you've done to.
Nothing more to say, no more ace to play.

I was in your arms, thinking I belonged there.
I figured it made sense, building me a fence.
Building me a home. Thinking Id be strong there.
But I was a fool, playing by the rules.

The gods may throw a dice. Their minds as cold as ice.
And someone way down here loses someone dear.
The winner takes it all. The loser standing small
beside the victory, thats her destiny
The winner takes it all. The loser has to fall
Its simple and its plain, why should I complain?

Trolles Trafikradio

 

Jag har just fått tag i massa fina och roliga barnskivor med sagor och låtar. Bland annat Trolles Trafikradio. En supersöt berättelse med roliga vitsar och fina låtar.

"-Du e ju inte lite dum du!
-De é han ju, han e ju rädd för russin.
-Ja, men det va ju det ja sa!"

Grönt är skönt


En grön blomma. Jag gillar den.

Barngympa

I dag vaknade jag vid halv sju av att en liten kille låg och pratade för sig själv i sängen bredvid. Väldigt mysigt :o) Sedan åkte jag raka vägen ner till barngympan där massa underbara barn var glada och pigga och busiga.

De underbara komentarer, deras ärlighet och deras fantastiska förmåga att göra en glad facinerar mig! Tänk om alla människor var som barn.

Droppe



Du får förstå två våta kinder, dom torkar lika snabbt igen.
Man rår inte för att tårarna rinner...


Godnattsång

Just nu är jag barnvakt åt lille Joel, som numera inte är så liten. Han väger hela 7 kilo :o) Här är han helt nybadad efter att ha kletat in hela sig med gröt.

Detta är en bok du bör läsa!


 Champangeflickan handlar om en helt vanlig svensk tjej, som efter att ha fått sin lägenhet förstörd i en brand, förs till Köpenhamns strippklubbar där hon jobbar under ett år som strippa och säljer dyr champange. Ända tills dess att en av de andra stripporna på klubben blir mördad under en eftermiddag i deras gemensamma lägenhet.
Boken är en självbiografi, och Caroline skildrar en strippas vardag på ett väldigt engagerande och målande sätt som gör att man inte vill sluta läsa. Hon är väldigt närvarande i det hon skriver, och det känns att hon verkligen vill berätta sin historia på sitt sätt, så som hon upplevde sitt år i Danmark.

GRATTIS!!


En bra avkoppling

I dag var det dags för träning igen, jag sprang ca 8 km intervallträning, och faktum är att jag faktiskt sprang längre då än vad jag gjorde i tisdags när jag hade "vanlig" löpning. Det borde faktiskt vara tvärtom :o/ Märkligt! Det var i alla fall riktigt skönt att springa i dag, lagom temperatur, ingen vind, inget regn, och mörker. Jag älskar att springa när det är mörkt, så att man inte ser vägen framför sig över huvudtaget. Det är härligt.

Hur är de perfekta förhållandena för dig att springa?

Klänning



Jag lovade ju att lägga upp en bild på min nya klänning, så här är den. Vad tycks?
Tanken är att jag ska ha den på Boye's 50-årsfest  :o)

Solsken

I dag lyser solen så att man blir riktigt bländad när man går från centralen till spårvagnarna. Det är härligt tycker jag och man blir så mycket gladare av det. Tyvärr sitter jag inne mest hela dagarna och kan inte njuta av vädret som jag så väl skulle behöva. En komentar av en kompis: "Du ser helt döende ut!", och faktum är att det är ungefär så jag känner mig. Det är bara massa läxor hela tiden, men jag antar att det bara är att härda ut. Nu har jag samhällskunskap snart igen, och som vanligt längtar jag massor... (INTE)


Jag har ju glömt att visa min klänning som jag köpte häromdagen. Det kommer en bild på den i eftermiddag när jag är hemma.. :o)

Segling


Nu har jag just kommit hem från ett styrelsemöte i seglarklubben. Nu saknar jag sommaren så galet mycket, och längtar efter allt skoj vi gör då!

Bilden är från första seglarskoleveckan i somras, en liten optimistseglare som just har rundat en boj :o)

Kakmonstret

Min älskade mamma bakade kakor i går och här är resultatet;



Det är mina favoritkakor!! :o)


Cancerforskningens utveckling

Det är vad jag jobbar med just nu i samhällskunskapen. Det går lite halvbra, men jag har i varje fall hittat en bra artikel som jag ska använda mig av. Samhällskunskap är annars inte mitt starkaste ämne om man säger så.. ;o)

Det blir inga bilder när jag bloggar från skolan, för allt som finns på de här datorerna är praktikbilder och exempelbilder och inga av dem är speciellt intressanta. Nepp, bilderna får vänta till i kväll :o)

Födelsedagsblommor



Dessa vackra rosor fick jag i present av mamma när jag fyllde år och några av dem är fortfarande såhär fina :o)
Vilken är din favoritblomma?

God kväll

Det hinns tyvärr inte med att bloggas så mycket när det är skola och läxor hela dagarna. Det är tråkigt. :o( Men nu ska jag berätta att jag har varit inne på femmans sport i dag och köpt ett par rejäla kängor. Jag ska provgå i dem några dagar nu och känna efter om de passar och känns bra.

Jag ska ju trots allt dela en del häftiga upplevelser med dessa kängor :o)

Blommor

Ska bara visa mina söta blommor jag köpte i dag..

Visst är de fina?!

Skoldag

Har varit i skolan hela dagen i dag och på hemvägen köpte jag något vårigt... Mer om det i ett senare inlägg!! Nu ska jag snart ner och träna badminton.


Som man bäddar får man ligga..

..det har i varje fall Alfons tagit fasta på ikväll då han har hittat en mjuk kudde att ligga på här i rummet :o)


Rock

Jag lyssnar aldrig på rocklåtar, men just nu kände jag för att göra det. Så i min spelningslista finns just nu flertalet rocklåtar. Jag kanske håller på att bli sjuk? haha

Testet gick halvbra, dels har jag inte tränat på länge eftersom jag varit sjuk, och så blåste det massor så jag hade motvind en lång bit. Men jag är nöjd i alla fall. nu ska det tränas så att jag får en bättre tid nästa gång. Jag har kommit igång på riktigt med mitt arbete i gympan. Det ska lämnas in på fredag, men vi får se hur det blir med den saken.

Fint blir det i alla fall :o) Eller vad tycker du?

Två kilometer

julen är utsjungen i kyrkan, och jag har lärt mig en ny sak i dag, nämligen att Jesus och hans familj var tvugna att fly från Betlehem efter att de tre vise männen varit där med gåvor.

I dag är det grått och trisst utanför fönstret, men nu har jag fått på mig mina träningskläder och ska strax ut och springa coopertest. Jag har mätt ut en sträcka här hemma som ska vara 2 kilometer enligt eniro. De har en väldigt smart funktion där man direkt på kartan kan räkna ut hur lång en sträcka är.

Alfons håller sig inne en dag som denna. Han gillar inte att bli fotad med blixt, så man får passa på när det är ljust ute annars så blundar han :o)

Snabba Cash

Nu har jag äntligen fått tummen ur och lagt in låtar på min lilla I-pod som jag fick av min bror när jag fyllde år. Eller låtar var det inte, en ljudbok snarare. Snabba Cash av Jens Lapidus som jag ska ha när jag är ute och springer. Det är en väldigt bra sporre tycker jag, för boken är så spännande så man vill springa jämt för att få lyssna mer. Tyvärr gick min förra mp3 sönder och det har jag haft som argument för att inte behöva springa på ett tag, men nu ska jag allt komma igång igen.



Hur föredrar du att springa, med eller utan lurar? Och i så fall, vad lyssnar du på?

Skola på en lördag

Idag har det varit öppet hus på skolan och jag har varit där och guidat runt intresserade elever och föräldrar. kanske möter jag några igen vid nästa läsårs start. Sedan kom jag på den lysande idén att åka till köpcentrum 421 och lyckades ta reda på vilken buss som gick dit. Men en resa som med bil skulle kunna ta en halvtimma, tog istället en och en halv timma :o/


Men nu är jag hemma igen och har monterat mitt nyinköpta filter på kameran.

God natt!

Efter två dagar i skolan är jag helt slut! Jag förstår inte hur de kan krossa oss så totalt på bara två dagar, och jag som längtade till skolan för bara några dagar sedan... Hmm. :o/



Alfons har redan somnat i sängen :o)


 


Shopping

I dag har jag då varit i Bäckebol och bytt min kameraväska och köpt ett filter. Tyvärr tog jag fel storlek så jag måste byta det. Sedan åkte jag hemmåt, men kom bara till Kungsbacka där jag mötte upp mamma. Köpte en blus för julklappspengarna som jag fått. Mamma köpte tulpaner som man blev tvungen att fota lite.

Vad tycks? jag blev helt förälskad i den här från Indiska! :o)

Solen lyser

Jag hänger inte riktigt med i svängarna vad gäller vädret. Nu är det solsken igen och 8 plusgrader. Som på midsommar ungefär. Så ska det inte vara, vid den här årstiden ska det vara snö och vitt överallt.

Nu är jag i skolan igen i varje fall och har just fått ännu ett arbete att ta tag i. Denna gång i naturkunskap om genetik. någon som är high på det så säg till!! Nu har jag bara en lektion kvar, sen ska pappa hämta upp mig och köra mig till Bäckebol där jag ska byta min kameraväska.


 
Bernadottegymnasiet Göteborg
I morgon är det öppet hus här i skolan. Kom gärna och hälsa på!!

Denna den första dagen...

Första dagen i skolan år 2009 var som alla andra dagar i skolan. Vi började följa shemat direkt och har fått läxor i tre ämnen och datum för flera prov och inlämningar. Välkommen till verkligheten!

Var en sväng i Kållered och inhandlade pappersark och lite annat kul på IKEA. Det var inte många där, så om du vill slippa trängas med massa människor rekomenderar jag att du åker dit en torsdagkväll. :o)

SNÖ!!

Idag kom den första snön, men efter en titt på termometern vet jag inte om jag ska vara glad eller ledsen. Det är fyra plusgrader så allt kommer väl snart att smälta bort... En liten bild hann jag i alla fall ta innan det var borta


Nu har jag just haft den första lektionen i skolan för i år, retorik, om hur man argumenterar. Det behöver jag verkligen bli bättre på! :o)

Godnatt

Nu har jag just kommit hem från jobbet där jag har varit sedan två. Nu ska jag snart lägga mig eftersom det är skola igen i morgon. Det ska bli ganska skönt att komma tillbaka till vardagen igen och få lite koll på veckodagar med mera. Man har noll koll när man bara är hemma och inte gör så mycket vettigt.


Christopher och Joel -Är de inte söta?

Tack

Tack för hjälpen! Nu har jag en ny bild, den förra var väldigt gammal...
Nu har jag just kommit hem från församlingsgården där jag, Janina, Annika, Teresia och några tjejer till övade inför söndag då vi ska sjunga ut julen i kyrkan. Min hals håller tyvärr inte helt ut, men det får gå ändå.

Det är så typiskt verkligen att när man inte har varit sjuk på hela hösten, så blir man det lagom till de gånger man ska sjunga. Men nu kör jag på och då får det bära eller brista.


Bilder från igår då Joel fick vara modell

Ny profilbild

Nu har jag ägnat denna min dag åt att ta självporträtt, och nu undrar jag vilken jag ska ha som profilbild? Hjälp mig!!

Jag har fått massor med pengar, en liten I-pod shuffle, ett par mysiga skor, kameraväskor, en vanlig och en i hårt vattentätt material som man kan ha ute i regn, på havet osv... Jag är supernöjd med min dag!! Dessutom har jag fått massvis med grattishälsningar på facebook, på msn, sms, och Lasse och Frida har ringt... :o)
Tack för ni alla har gjort min dag!!!

En ny låt!

Nu har min klasskompis släppt en ny låt. Den är jättefin tycker jag!!

Vad är det för en dag?

I dag är det ingen vanlig dag, för i dag är det min födelsedag! Jag har just blivit uppvaktad på sängen med frukost och paket av mamma och Alfons. Han är en riktigt kräsen kisse, för han tackade nej till pepparkakor men tog glatt emot chokladbollen som jag hade fått.

Nu måste jag gå och städa så att vårat hus är fint när alla gästerna kommer!
Kram på er!

I ladgården

I dag har jag varit på et litet studiebesök i en ladgård i Karl-Gustav tillsammans med mina små kusiner. Där fanns ungefär 250 djur, allt från helt nyfödda kalvar till kvigor och gamla kor. Det var supermysigt att klappa democh de är så fina. De ser så kloka ut..


Tyvärr upptäckte jag när vi åkte därifrån att min lins var geggig och då fick jag förklaringen till varför mina bilder inte har blivit så bra de senaste dagarna. Ett nybörjarmisstag antar jag. Tog en del i alla fall trots att de inte blev något vidare.

God morgon!

I dag är det riktigt kallt ute och frosten har gjort hela Åsa lite vitt. Tyvärr är det ingen snö än.. Nu ska jag åka till en ladugård och titta på kossor!!

Alfons sover


Alfons hade bestämt sig för att ta en tupplur på just den stolen som jag skulle sitta på så det var bara för mig att hämta en annan :o)

Det var då, du kom aldrig tillbaks...

I dag har jag jobbat halva dagen och nu sitter jag med Alfons bakom mig. Som vanligt har jag ätit alldeles för mycket godis på jobbet, det är så svårt att låta bli när hela bordet är överbelamrat med chokladkartonger :o) Nu tänkte jag ge mig ut och fota lite och sen jag till moster i Frillesås i kväll.

En ny dimension, ett nytt dilemma...

Nu ska jag till Cissi med massa roliga tjejer och killar. Det blir lite mys med pizza och cider som vi handlade innan.

Cherries on my keys...


Ännu en bild, nu har jag laddat batteriet och lyckats fixa inställningarna till det bättre. Har också letat upp en lampa till :P

I'm not a girl, not yet a woman...


Nu är jag riktigt glad för jag har nästan lyckats med att blixtra bort bakgrunden :oD. Hade behövt en lampa till bara, men jag gillar faktiskt den skuggan. Tyvärr så tog batteriet i kameran slut när jag just hade hittat rätt inställningar, så nu tar det ett tag innan jag kan fortsätta att leka med min kamera.

Bowling for fredom...

Nu har väckarklockan just ringt och jag ska gå och äta frukost. Ska hämta upp lite folk, bland andra Teresia, så ska vi åka till Kungsbacka och först ha litet möte om sommarens segling, sen ska vi bowla.

Jag längtar massor efter sommaren, speciellt i dag när det är världens regn och blåsväder. Tänk om allt detta regn hade kommit som snö istället, det hade varit underbart! Hur kan det plötsligt bli så här varmt förresten? Det var ju 8 minusgrader i går kväll när jag jobbade...

Bild från utflykt till Nidingen i somras

Some dimension of loneliness...

Jag kan dölja, jag kan lindra, jag kan döva,
men aldrig ta bort det helt...











smärtan

Some people have everything, others have nothing...


Så onödig, så överflödig, så oomtyckt.
Känslan av att inte betyda något för någon.
Känslan av ensahet och utanförskap.
Som saknad efter något,
som man aldrig haft...

Den andra dagen...

Nu har det nya året kommit igång och jag ska snart ner och jobba. Har inte fått mina bilder från nyår än, och jag hoppas att jag får dem snart..

Annika och Matilda har just varit här och vi har tillsammans gått igenom den kommande terminen av barngympan.

I dag är det frost och jättefint väder ute. En kanonstart på det nya året!

Nya filmer

Jag har just fått tag i Astrid Lindgrens novellfilmer och det är de vackraste filmer jag någonsin sett. Tårarna fullkomligt strömmar ner för mina kinder när jag ser vissa av dem...

Bilden är från filmen Gull-Pian som är den absolut vackraste och sorgligaste av dem...

A new year...

Så nu var det 2009!! Jag hoppas, tror och vill att detta ska bli ett riktigt bra år för mig och för alla. Det har i varje fall börjat bra. Firade kvällen med dem jag tycker mycket om, nämligen Anna och Lasse och Anna, Vi åt gott, spelade spel, och sköt lite raketer. Men framför allt njöt vi av att vara tillsammans. Vi sov länge i dag, åt frukost tillsammans och gick sedan en långpromenad vid havet tillsammans. Bilder kommer att komma så snart jag har fått dem av Lasse eftersom jag fick låna hans minneskort då jag glömt mitt i datorn här hemma...

RSS 2.0