Låååånga dagar

Oj vad mycket som händer här nu. Det känns verkligen inte som om att det var i går vi hade uppropet och att det i dag bara är andra dagen i skolan. I gårkväll hade vi klasskamp och mitt lag kom TREA! =) Jag är faktiskt glad att vi inte vann eftersom förstapriset var en kasse med nudlar och vita bönor...

Vi tävlade i olika grenar, bland annat Irländsk julafton, ägg på sked och leta sockerbit i mjöl efter att ha tagit en tugga av ett äpple i en hink vatten ;o)


I dag har vi varit i skolan en kort stund på förmiddagen, de får inte lov att schemalägga något på eftermiddagarna eftersom linjeföreningarna har nollning då. I dag är vi dock lediga vilket behövs emellanåt ;o) Jag har handlat lite mat och nödvändigheter i eftermiddag. Jag var sugen på att baka muffins också och gjorde det med ett mindre lyckat resultat denna gången. De var lite väl krispiga på toppen och hade en aning för mörk nyans. Smaken var också lite märklig, men jaja jag får önska mig själv bättre lycka nästa gång ;o)


Första dagen


Hela det området med husen i mitten av den översta bilden är universitetets byggnader. I dag var vi i N-huset, det hus som är på nedre bilden.

Ja, då var det gjort. Första dagen i skolan och det känns rätt bra. Fick dock veta att det inte alls är säkert att man kommer kunna komma hem över jul eftersom vi har schemalagda föreläsningar även då. Fast jag tänker då inte sitta här ensam i alla fall så jag kommer nog hem ändå ;o)

Skolan är fin, byggnaderna är större på insidan än vad det ser ut som utifrån. Det är mycket växter och fönster och man känner sig väldigt nära naturen i de öppna lokalerna. Vi har träffat studierektorn och en av lärarna och de verkar jättebra båda två. Vi fick veta att Mittuniversitetet är den skola som mest nyligen fick universitetsstandard, och antagligen är det den sista skolan i Sverige som får det eftersom det nu finns så många. Nästa år ska utbildningen dessutom bli granskad så undervisningskvalitén kommer tydligen vara extra bra nu inför det...


Myser i fåtöljen

Duktig som jag är så har jag varit ute ochs sprungit lite i eftermiddag. Kände att jag behövde röra lite på mig efter helgens roligheter. I morgon är det upprop, spännande men det känns i alla fall skönt att ha träffat lite folk nu innan :o)

Jag har tänt lite levande ljus i mitt fönster och nu ska jag mysa ner mig i min fåtölj och se på lite novell-filmer av Astrid Lindgren. I kväll blir det sängen tidigt så att jag orkar upp i morgon. Inte nog med att det är upprop, vi ska ha stadsvandring och klasskamp också :o)

What a night!

Oj, vilken kväll det blev i går. Pubrundan på Kårhuset var grymt kul, dock fanns det liiite för många barer ;o) hehe

Vi, ett tjejgäng på nio pers, började dock lite innan med att käka på ett pizza/taco-ställe där de hade Sundsvalls LÅNGSAMMASTE personal. Det tog nästan en timma från det att vi kom dit till att vi fick vår dricka och mat. Och då var det ändå tacobuffén vi åt av som redan stod framdukad... Inte okej!

Efter Kårhuset hamnade vi på McDonalds på något vis och sedan stupade vi i säng :o) Jag har fått veta att en av tjejernas tvillingsyster bor i mitt hus, i fönstret snett mittemot mig en våning upp, jippie då vet jag åtminstone en som bor här!

Handledsvärmare


Den gågna veckans förströelse har resulterat i ett par virkade handledsvärmare :o) Köpte dessutom en jättefin matchande sjal på Kappahl så nu kan det bli höst på allvar!


Lyckad kväll

Vi hade en kul kväll i går. Med nerösa steg vandrade vi in på skolgården allihop och samlades nere i matsalen på skolan. Efter att ha blivit utrustade med gröna band så att vi skulle tillhöra Insparken, en papptallrik om halsen med vårt namn på, och en bandana med ett vackert sjuksköterskekors på var vi redo att grilla korv och fajtas i knäppa lekar för att samla poäng på våra tallrikar.När det började bli mörkt och kallt begav vi oss till Kårhuset i stan och utforskade dess alla barer, dansgolv, caps-rum och soffhörn. Ett väldigt mysigt ställe där man kan festa eller bara ta det lugnt och träffa människor. Och alla ledare, generaler och "phösare" gör allt för att vi ska trivas här ;o)


Insparken börjar!

Nu är det inte ens en timma kvar tills allting börjar! Insparken med Embolis, kårföreningen för Sundsvalls sjuksköterskestudenter mm, ordnar grillkväll i kväll och det ska bli VÄLDIGT spännande att träffa folk härifrån!

Jag har fått post!

Jag har fått post! Jag har fått post! Jag har fått post! Jag har fått post! Jippie! Nu har jag massor att läsa :P

Nu vet jag

Jag satt i telefonkö en stund i morse för att försöka ta reda på varför mitt mobila internet plötsligt har blivit så segt, och svaret var tämligen enkelt. Jag har en begränsning som gör att jag inte får ha mer trafik än 10KB, eller vad det nu är, per månad och jag hade överskridit det för några dagar sedan. Därför har de sänkt min hastighet resten av månaden, vilken som tur är bara är några dagar till... Segt eftersom datorn är det enda sättet för mig att nå omvärlden på just nu, ingen TV, ingen radio... men jaja, jag får väl börja hushålla mer med vad jag hittar på på internet och bli duktigare med att logga ut när jag går hemmifrån ;o)

Nu ska jag bege mig ner på stan en sväng och samtidigt passa på och kolla efter om jag har fått min efterlängtade post...

Äntligen!

Ah, äntligen har jag fått ett brev adresserat TILL MIG, plus två till den Amanda som bodde här innan. Dock var det inte nått av dem jag väntat på men ändå... Har fått tag i en trevlig postkille som lovade mig att mina brev skulle komma i morgon!

Jag insåg efter att ha fått en kommentar i morse att jag inte har berättat vad det är jag ska göra här uppe. På måndag börjar jag plugga till sjuksköterska, en utbildning som sträcker sig över tre år. När jag är färdig med den är tanken att jag ska jobba ett tag innan jag kan vidareutbilda mig till ambulanssköterska vilket är det jag vill jobba med senare :o)

Jag har ju haft den förmånen att ha fått åka med ambulansen på Tjörn ett par gånger och tyckte att det var jättespännande :D


Fortsatt jakt

I dag ska jag fortsätta jakten på mina förrymda brev, önska mig lycka till för det kan jag behöva ;o)

Japp Filip, nudlar e helt okej när de är i wooken ;o) hehe

Mat

Nu kära moster (och mamma med för den delen!) kan ni vara stolta över mig! Jag har inte lagat makaroner mer än en gång sen jag flyttade hit. I dag blev det CITRONPEPPAR-KRYDDAD LAXWOOK, lika gott som det låter! :o)


De som känner mig var nämligen oroliga att jag skulle leva på snabbmakaroner och mamma scans köttbullar eftersom de trodde att jag inte kunde laga något annat, men där hade ni fel! ;o)


Tjärnen i Sundsvall


Här är ett par bilder från mitt favoritställe här i Sundsvall, Tjärnen. Om man inte vet om att den finns så är det inte självklart att man hittar hit, trots att den ligger mitt i staden. Här kan man känna sig helt trygg, huset i bakgrunden är nämligen baksidan av stadens polishus, och i grannhuset till vänster ligger hela rättscentrum med tingsrätt mm. :o) Runt tjärnen går en liten lummig stig som man kan gå på, kantad av massvis med träd och växter. Vid ena änden finns en liten porlande bäck, mitt i står en fontän och på andra ändan finns en liten "strand" där fåglarna simmar omkring. Jättemysigt är det att sitta på en av de små bryggorna och filosofera en stund :o)


Några saker avklarade

Ja, nu har jag då klarat av några av de saker jag skulle göra i dag. Min post hittade jag dock inte men jag har fått numret till postkontoret här i stan så jag ska försöka få tag i dem. Träffade dock en trevlig postkille på stan som jag pratade en stund med om vart mina brev kan ha tagit vägen ;o)
Hur kan man få kalla den blå boken för författningsHANDBOK? Vadå handbok, den e ju stor som ett hus och väger ton... I vilket fall fick jag mina beställda böcker nu och det var inte bara jag som hade beställt från Adlibris kan jag ju säga, hela hyllan i butiken var fylld med paket därifrån ;o)

*Äta frukost
*Ta på mig något och ge mig ut och leta upp min post som har kommit vilse
*Hämta böcker i spelbutiken som jag har beställt
*Fira min namnsdag på något bra/gott sätt
*Virka den andra av två handledsvärmare
*OCH SJÄLVKLART SKA JAG PRESENTERA MIN FAVORITPLATS FÖR ER!


Min dag i dag!

I dag har jag lite att göra, ja inte så värst betungande saker förstås men ändå ;o)

*Äta frukost
*Ta på mig något och ge mig ut och leta upp min post som har kommit vilse
*Hämta böcker i spelbutiken som jag har beställt
*Fira min namnsdag på något bra/gott sätt
*Virka den andra av två handledsvärmare
*OCH SJÄLVKLART SKA JAG PRESENTERA MIN FAVORITPLATS FÖR ER!
Mattor och en pall


Jag har varit på IKEA och ICA i Birsta i dag och köpte mig en ljusrosa pall och två gröna mattor. Det blev lite mysigare när jag fick på mattorna och det känns mycket varmare vilket kan behövas en dag som denna. Det är bara 11 grader ute, plus att det ösregnar... :o(

Nej Malin, allt är inte rosa, snarare vitt med lite rosa detaljer ;o) Men jag vill ha det lite ljust och lantligt sådär så jag känner mej hemma i denna stora staden ;) hehe


Mitt hus

I går kväll var jag ute på en promenad med min kamera. Det blev inte så många bilder, men tänkte i alla fall visa er hur mitt hus ser ut :o)


Det finns tre likadana hus på rad, och jag bor i det som ligger närmast skolan till (på Grönborgsgatan 13 om någon vill skicka brev till mig ;o) )

I morgon ska ni få se mitt favoritställe här i Sundsvall, gissa vart det kan vara!


Drakstaden Sundsvall

För den som inte visste det så är draken en viktig symbol för Sundsvalls stad. Under sommarhalvåret är det drakparad i hela staden, så vart man än går möter man dessa vackra drakar designade av olika konstnärer för stadens företag. 

Efter den stora branden i Sundsvall 1888 då stenstadens magnifika hus byggdes upp behövde borgarna väktare mot makter som ville förgöra den värdefulla skatt som den nya staden var. Många av byggherrarna valde då att dekorera sina hus med en drake. Kanske just för att draken, framförallt den österländska draken, har makt över molnen och vattnet. Därmed påverkar den också grödorna och skörden. Under drakens beskydd är livet gott.


Här är Sundsvalls Tidnings badande drake

Sundsvalls drake skänker mod och styrka till den som ska uträtta storverk. Med en drake vid sin sida framstår de flesta faror mindre farliga. Den blåser sin varma andedräkt för att ge fart åt fantasi och kreativitet till den som behöver skapa något nytt. Till och med på kyrkporten finns vår drake för att binda det onda och hindra det från att ta sig innanför kyrkporten och från att nå det heliga vigvattnet. Vår drake står på de godas sida och ger skydd till den som behöver lugn och ro. 


Veterinärernas drake

Drakens budskap är alltid detsamma: I Sundsvall är ingenting omöjligt.

 

 

 


Matdags

Nu ska jag laga mat, får hoppas på att jag lyckas bättre med det i dag än vad jag gjorde i går... När jag har ätit ska jag skriva ett inlägg och visa bilder från staden!! =) Vänta er något eldsprutande...

Har tappat orienteringen

Vad är det för dag i dag? Har faktiskt ingen aning om det...

Min älskade moster ringde nyss och uppdaterade mig om veckan som gått. Hon berättade att jag har att vänta ett brev som borde komma i dag :D Jag har undrat nu i ett par dagar varför jag inte har fått någon post och först nu slog det mig att det faktiskt har varit helg, hehe

Den senaste veckan har min besöksstatistik ökat märkvärt och nu undrar jag vad ni vill att jag ska skriva om? Alltså, jag menar är det något speciellt som ni skulle vilja veta mer om här i Sundsvall? Jag har en kamera och massor att fota/skriva om men vad vill ni veta? Hur mina kastruller ser ut? Vilken växt jag har på golvet? Hur hög min säng är och vad jag har under? eller är ni kanske nyfikna på staden och vad som händer där?

Snälla berätta vad ni vill veta! :D

Mums


Det blev både Alnö och muffins på samma dag, men vad ska jag nu hitta på i morgon? Äh, det får bli ett senare problem... Det var i vilket fall tur att jag bakade muffinsen i dag för annars hade jag fått svälta i kväll. Jag lyckades nämligen MISSLYCKAS med påssoppa, ni vet sån där som man bara ska koka upp med lite vatten. Det blev jätteäckligt så jag åt bara några skedar av den... Nu är det dags att sova, GOD NATT!


Lite äventyr

Jag kom ju iväg med bussen innan och hamnade på en hållplats som hette Raholmen, vid en solig och varm landsväg mitt ute i skogen. Som tur var hade jag precis innan jag steg av sett en skylt mot Vindhem där Sundsvalls segelsällskap skulle hålla till. Jag vandrade grusvägen fram tills skogen öppnade sig mot havet. Och se där, full aktivitet med optimistsegel på hela hamnplanen.

Det visade sig att de hade träning på söndagar och hade just kommit in för att äta lite matsäck innan de skulle åka motorbåt ut till en liten fyrö. Jag började prata med de som verkade vara ledare och vips så satt jag också i en motorbåt på väg ut till ön ;o)

De var jättetrevliga och berättade lite om sin klubb och deras verksamhet. De var en ganska liten klubb som var omstartad för bara tre år sedan efter att ha legat nere i flera år. Därav var det bara några stackars föräldrar som ordnade segling för sina barn och några andra intresserade. De berättade att klubben bara hade några optimister till utlåning samt, till min stora glädje! två RS Fevor. Jag hälsades varmt välkommen att få vara med dem och låna deras båtar om jag så ville. Nu vill det bara till att jag får hit mina seglargrejer, men det kanske får bli till våren... ;o) 


Bestämt

Det får bli Alnö i dag. Har packat en liten matsäck och ska strax ge mig ner till bussen :o) Man får ju passa på när solen lyser, hehe Kameran får följa med så bilder kommer sen...

Två alternativ i dag

Hmm, jag kan inte bestämma mig för om jag ska göra en utflykt till Alnö i dag eller i morgon. Jag skulle vilja åka till segelklubben och kolla in hur det ser ut där, men för att ta sig dit krävs lite bussbyten mm och i dag är det ju söndagstrafik. Vore lite småjobbigt att bli fast på Alnö över natten... Kanske jag ska baka muffins i dag i stället och så tar jag mig till Alnö i morgon?! Hmm, får inte fundera för länge för då blir det för sent ;o)

Längtar!

Jag längtar till på fredag då insparken drar igång med grillningar, stadsvandring, klasskamp och massa annat skoj. Och Nästa måndag har vi upprop och det längtar jag nog ännu mer till!


Till och med busschaufförerna är trevliga!

Jag trivs i den här staden, för till och med busschaufförerna är trevliga och hjälpsamma. Jag skulle ju då som sagt ta mig med buss till Selånger marknad som är nu hela helgen. Det var ju inte så svårt att hitta eftersom hela stan också hade samma planer. När jag stod och väntade på bussen var det hur mycket människor som helst som också skulle med samma buss. Dock var det en liten, eller ja "vanlig buss" ingen såndär med dragspel i mitten, som kom och jag var den sista som fick en plats framme vid vindrutan halvvägs ut genom dörren. Några kom inte med och vi stannade inte för någon påstigande på vägen trots att det stod flera på hållplatserna.

Självklart blev ju folk lite irriterade, och hemma i Gbg skulle inte en enda busschaufför brytt sig om det på något annat sätt än att vara otrevlig och tyken och möjligen hänvisa till nästa buss. Men det första den här busschauffören gjorde var att be om ursäkt på ett trevligt sätt och sedan ringa till kontoret och säga till om att det behövdes extrabussar hela helgen! När jag sedan skulle hem igen såg jag till min gädje att MINST två långa dragspelsbussar trafikerade till och från Selånger marknad, PLUS den ordinarie trafiken :o)


Själva marknaden var som en marknad ska vara, med knallar till höger och vänster, tivoli, ballonger, brända mandlar, provsmak av diverse korvar, tunnbröd och renkött, demonstrationer av de bästa knivarna, skurtrasorna och rengöringsmedlet, ponnyridning och som grädde på moset kunde man få åka en tur med en helikopter. Och det bästa av allt, alla goa norrlänningar med underbar dialekt och humor!


Ny dag, nya möjligheter

Jag har en plan för denna dagen, bara jag inte är alltför sjuk när jag väl kommer upp ur sängen. Vaknade av en nysattack med 5-6 nysningar på rad så vi får se hur det går.

Planen är i alla fall att jag ska knata bort och köpa mig ett busskort och testa lokaltrafiken i stan. Det ska vara en marknad i dag i Selånger som ligger strax utanför staden och dit hade jag tänkt ta mig. Jag tar med mig kameran så om jag inte hittar marknaden så kanske jag hittar något annat kul i alla fall ;o)

Svullna bihålor

Vad gör man åt svullna bihålor? Och vad gör man helt ensam i en främmande stad när man är vrålförkyld och inte orkar ta sig för något? Jo, man går och lägger sig tidigt ;o) God Natt!

JAAA!!

Jag har lyckats ta mig in i tvättstugan och startat en maskin tvätt!!! Det är inte helt lätt i det här huset ska jag få be att tala om, man måste ha passerbrickan för att komma in i rummet där man bokar tid. Man måste fatta hur tidsbokningsmaskinen fungerar, om man ska välja blå eller gul grupp och vilken tid man vill ha. Sedan ska man logga in sig via tidbokningsrummet och maskinen för att ta sig IN i tvättstugan för att där sedan starta maskinen. Man kan alltså inte ta sig in dit om man inte har den tiden bokad...

I min nya stad

Tänkte att jag skulle visa lite bilder på hur det ser ut här :o)Så här såg det ut första dagen efter att vi tömt bilen och varit på IKEA och köpt lite möbler och en säng


Efter att ha fått hjälp med att montera bord och fåtölj och annat så har det blivit riktigt mysigt härJa, en liten rundtur i min lägenhet... De vita stolarna som ni ser på bilderna köpte jag på myrorna när jag och mamma var här uppe i somras. De är i lite för kall vit nyans för att vara helt rätt, men de får nog vara så. Mina planer med någon form av tyg runt sängen sprack då jag insåg att det var cementtak, istället har jag klätt väggarna kring sängen i vitt tunt tyg eftersom de var lite fläckiga och spacklade på sin ställen.

I dag tror jag inte att det händer så mycket mer än att jag ska försöka ta mig ner till tvättstugan och se om det finns någon ledig tvättid. Det blev så otroligt tomt när mamma och Kigge åkte, och jag saknar dem redan massor!


Vilka dagar!

Nu är jag på plats i min lägenhet, men tiden går så otroligt fort här så jag hinnar knappt sätta mig vid datorn innan vi ska iväg någonstans... I dag började vi dagen på IKEA, Rusta och ÖoB och införskaffade en rad mer eller mindre "livsnödvändiga" prylar. Nu är hela lägenheten fylld, vi har ätit pizza och är mätta och trötta.

Just det ja! Jag och Kigge var på Himla-badet nu i eftermiddag och testade äventyrsbadet. Tre grymma rutschkanor, en glidbana, en jätteström med tunnlar och grottor och en bubbelbadsgrotta. De hade en surfstream också, en liten pool med enormt vattentryck där man kunde testa att vågsurfa. Först fick man testa att bara ramla i vattnet, sedan skulle man ligga på en body-board och försöka surfa. Det var rätt svårt och man ramlade MASSVIS! Jag slog upp armbågen och knäna är numera blåa ;o) hehe När man hade klarat att surfa med body-boarden fick man testa att stå på en riktig surfingbräda. Det var ganska lätt att ställa sig på den och stå en stund, men när den började åka fram och tillbaka upp över "vågbrytet" så var det extremt lätt att tappa balansen. Ramlade man så kastades man upp på landbacken av den enorma kraften i vattnet... Väldigt kul var det i alla fall!

På fredag när mamma och Kigge har åkt hemmåt kommer jag lägga upp lite bilder från dagarna och på min lägenhet :o)

En dag kvar!

Tidigt i morgon åker vi! Det är så mycket blandade känslor just nu, dels ska det bli jättekul att åka och spännande med allt nytt. Dels kommer jag sakna allt och alla här så himla mycket!

I dag har jag och Tessie varit i Varberg och haft en mysig "sista-dag" ihop. Först åkte vi till Simstadion där också Jonas och Janne var eftersom vi skulle vara med i ett luftmadrass-race. Det var tokroligt och första heatet vann vi överlägset. Sedan åkte vi ut i semifinalen mot det lag som sedan skulle visa sig bli vinnarna så det kändes bra ändå ;o) Efteråt gick vi in till stan och hittade en mexikansk restaurang där vi köpte en mega-nachotallrik ihop. Supergott och fräscht var det och vi hade det mysigt.

Nu är nästan allt inpackat i bilen, så tidigt i morgon bitti är det bara för oss att åka. Jag har sagt hejdå till mormor och morfar och pappa och André i kväll... Och jag har ätit min sista mamma-lagade middag på lääänge :o)


Två dagar kvar!

Matilda är här nu och vi myser i soffan. Vi satt på balkongen tills det började regna... Innan i dag har jag tagit hem och gjort i ordning båten för vintern. Sen har jag också cyklat till Frillesås tillsammans med goingarna Matilda och Daniel och sagt hejdå till alla mina älskade kusiner :o) De fick sina presenter, som jag nu kan avslöja var fina brevpapper, frimärken och min adress så att de kan skicka brev till mig! Jag är nämligen lite rädd att det bara kommer att vara räkningar som dimper ner i lådan annars... hehe

Att säga hejdå till dem var riktigt jobbigt, men det är ju bara några månader tills jag kommer hem igen och hälsar på. Tills dess kommer det dock att hända så mycket saker. Dessa saker är jag väldigt ledsen över att jag missar, men jag hoppas att jag får massvis med roliga brev från dem alla där de berättar hur de har det :o)

Tre dagar kvar!

Jag har varit i Kungsbacka och köpt små presenter till mina goa kusiner som de ska få innan jag flyttar ;o) Tänker inte avslöja vad här eftersom några av dem läser emellanåt, men det är något som också jag kommer ha glädje av förhoppningsvis...

Snart är det dags att göra sig iordning för att åka in till Gbg, men vad tar man på sig när allt är nerpackat i lådor? Hmm, får lura på detta en stund tror jag. Blir förresten sista gången på läääänge som jag träffar tjejerna, kommer sakna dem massvis. På något sätt tror jag fortfarande att allt är som vanligt, att vi om några dagar ses igen i skolan, med packade ryggsäckar på väg ut på äventyr på något fjäll :o) Jag önskar att det var så ibland...

Fyra dagar kvar!

Det närmar sig med stormsteg. I kväll hade vi jollekalas, traditionsenlig avslutning på sommaren med flera av seglarskolebarnen med. Det var också sista gången jag träffade folket där nere och jag kommer sakna dem så sjukt mycket verkligen! De är min andra familj hela bunten, extrasyskon och extraföräldrar och allt. Men jag kommer ju åtminstonde tillbaka nästa sommar :o)


Anna och Malin paddlar för glatta livet :o)


Fem dagar kvar

Eller ja, klockan slog ju just över till 00.01 så då är det ju tekniskt sett bara fyra dagar kvar. I vilket fall så har jag och mamma varit på roadtripp i dag. Först skulle vi hämta Boyes bil som var inlämnad på lackrengöring någonstans i ingenstans, även kallat Fotskäl. Sedan skulle jag och mamma fortsätta och ta en liten "genväg" via Björketorp, Torestorp och Kungsäter för att slutligen komma till Ullared. Hmm, fnys, hur är det man brukar säga? "Genväg är ofta senväg?!" Det tog en halv evighet på små slingrande skogsvägar innan vi äntligen nådde vårt mål.

Väl inne i varuhuset tänkte vi att "det här gör vi snabbt och lätt". Men tji fick vi. Dom hade ju GJORT OM HELA STÄLLET! så vi hittade verkligen ingenting. Gång på gång gick vi vilse bland skurborstar, prydnadstomtar, tandborstar, CD-skivor och herrkläder. Ja, även vid damklädena var det extremt svårt att orientera sig... Efter många timmar, när varuhuset stängt, körde vi hemåt med bilen full av saker som kan vara bra att ha när man flyttar hemifrån. Jag fick en otroligt fin flytta-hemifrån-present i förskott av mamma, nämligen ett set med ROSA köksmått, sånt där med decilitermått, matsked mm i en ring ni vet. Hehe tack mamma!

Sex dagar kvar!

Nu börjar det närma sig och jag läääängtar! Lådorna står halvpackade på mitt golv och saker ligger utspridda i olika högar, vissa ska med, andra får stanna här. Jag hoppas bara inte att jag glömmer altför många viktiga saker... Jag har insett att jag vill ha otroligt många olika väskor med mig, typ åtta helt olika. En till varje tänkbart tillfälle liksom. Bland annat min handväska, en vit axelremsväska, den lilla svarta, vandringsryggsäcken, en liten ryggsäck, badmintonbagen, dataväskanoch kameraväskan. Och räknar man dit gitarrväskan också så blir det nio... hmm, får se om alla går in i bilen bara.

Jag har en hel del saker som jag ska hinna med innan jag åker också:

*Packa färdigt alla lådor
*Sätta in pengar på banken
*Åka till Ullared
*Städa mitt rum
*Segla klubbmästerskap
*Ta upp och göra i ordning båten
*Delta i luftmadrassrace i Varberg
*Äta glass med Elin
*Träffa och säga hejdå till släkt och vänner


Läs inte

Om jag bara struntade i arbetet med klubben, vad skulle hända då? Antingen rular allting på ändå, fortsätter som det har gjort hela tiden, allt jag har byggt upp, allt det engagemang jag har lagt ner betyder kanske inget. Jag kanske har slitit till långt fram på natten många dagar alldeles i onödan? Jag har kanske skällt och bestämt alldeles för mycket och i själva verket bara förstört mer än jag gjort nytta? Alldeles för ofta känns det i alla fall så. Jag har kämpat för något jag trott varit kul för mig och för andra, för jag trodde på att det var det som förväntats av mig. Kanske det inte är så. Kanske alla andra hade haft roligare om jag inte ens var där.

Om det inte rullar på så kanske alla plötsligt skulle förstå vad det är jag egentligen gör. Kanske de förstår mina vassa ord emellanåt? Förstår att det inte är lätt att leda en hel förening, hålla i alla trådar som finns. Visst finns det de som också engagerar sig mycket och lägger ner många timmar, men jag tror faktiskt helt ärligt inte att någon gör mer än vad jag gör.

Jag är nog inte rätt person ändå. Jag har nog alldeles för många brister som gör att jag hela tiden försvårar arbetet för mig själv. Det finns andra som, om de bara får chansen, skulle göra jobbet många gånger bättre än mig...

Hallelujah

Jag håller på att lära mig spela Hallelujah på gitarr just nu och det går faktiskt riktigt bra. Fick lite tips av Teresia i går när jag hade en otroligt flummig och skön kväll hos henne. Det blev matlagning med "shit, shit, shit jag älskar spagetti", en knepig film om ett par som blir förföljda och en nattpromenad med hunden.
Jag har just satt i mig en HEL hawaii-pizza med min bror, som åt kebabrulle, efter att vi genomfört Archipelago Race i fjorden. Det blev lyckat som för det mesta vi gör tillsammans där nere ;o) Tur att vi slapp allt det regn som faller utanför fönstret nu...

I morgon är det BARA EN VECKA KVAR!!!!!! Jag längtar så otroligt mycket så det är galet :P


Helt utan mening

Hela eftermiddagen/kvällen har gått åt till att försöka få in den dumme hästen i transporten, efter ett totalt misslyckat försök att rida honom. Det är sällan man ser en häst ge allt för att få av sin ryttare, men Milano jobbade på bra med att få av pappa. Tills han gav upp och hoppade av. Detta efter att jag försökt en stund med ungefär samma resultat.

Vi fick aldrig in honom i transporten så nu går han fortfarande i hagen. På måndag kommer de från klubben och ska försöka hjälpa oss...

Ett terarium


I morse när jag kom ner till köket satt en gigantisk gräshoppa på vårt fönster, på utsidan som tur var. Precis efter att jag varit ute och fotat den ser vi att det sitter en enorm humla på golvet också. Det känns nästan som om småkrypen anfaller oss här ;o)


It's such easy to speak english ;o)

Haha kvällen har tillbringats ute på Brokö med Kigge, Tommy, Elsa, Tessie och hennes spanska kompis Eva. För att Eva skulle förstå vad vi pratade om så blev det engelska hela kvällen, och tro det eller ej, men till och med JAG pratade engelska som om ingenting. Förrutom att jag inte kan säga "korv" på engelska, som för övrigt var vad vi åt innan vi proppade i oss marsmallows :P Kigge och Tommy bjöd på wakeboard-uppvisning ute på havet i solnedgången. En riktigt lyckad kväll!

Försummat min blogg

 

I dag har jag försummat min egen blogg till förmån för Elin Åkesons blogg. Har fixat en ny design till henne och det tog hela förmiddagen. Kul var det, och nu är jag nästan lite avundsjuk på att hon har en så snygg blogg ;o) hehe

I går hoppade jag med Milano och det gick kanon! Hoppade en meter, har aldrig gjort det förrut, och det var en hur härlig känsla som helst. Jag riktigt kände hur hela hästen samlade kraft under mig och bara flög över hindret med marginal :o)Efter det fick Jonna rida lite, till och med hon skuttade över några små kryss. Hon som i början av sommaren var rädd för att hoppa satt nu på en stor häst och styrde i galopp över hindret ;o)

Pappa hoppade några små språng också och sen fick han massa beröm och morotsgodisar.


Hästen

Dags att åka upp till hästen för lite hoppning. I går var han superpigg när jag red i skogen så vi får se hur det går. Åkte förresten av när han gjorde ett boksprång med tillhörandekrumbukt på morfars åker ;o) Landade mjukt så det var ingen fara...

Lekdag


I dag har jag varit hos Jonna och Anna P var med. Vi hade vattenkrig och badade i poolen. Lyckades nog också fånga några solstrålar mellan regnskurarna, det stramar lite skönt i huden i alla fall ;o)

Eller egentligen började ju dagen tidigare än så. Var i Göteborg och käkade frukost med Anna, Jennifer och Azra på Condeco. Azra rycker ju in i lumpen i morgon och jag flyttar snart så det var sista gången på länge vi kunde ses alla. Mycket prat och skratt blev det och en väldigt god frukost :o)


RSS 2.0