Oh the weather outside is frightful...

Stormen Sandy härjar i USA, det kan väl ingen ha missat?! Om någon missat det kan jag rekommendera att gå in på någon nyhetssida, både svt och tv4 sänder live-film därifrån ochhar så gjort det senaste dygnet. Helt sjukt, vem vill sitta i timtal och kolla på en okommenterad film om storm i USA. Det blåser väl tillräckligt här hemma i Sverige emellanåt?! ;) Fast det är klart, det finns ju dem som inte har så mycket annat för sig om dagarna så då kan man ju titta en stund liksom för att fördriva dagen...
 
Helgen i storstaden Stockholm var jättebra, förrutom att vi hade sjukt ont i fötterna av allt promenerande. Föreläsningen var jättebra, men vi drog ner medelåldern bland publiken med några tiotal år och många undrade vad vi gjorde där och hur vi hittat dit. Vi fikade, shoppade, gick på bio och såg "En oväntad vänskap" och åt god mat. Kan verkligen rekomendera restaurangen Vapiano i gamla stan, intill Slussen!Jättegod mat har dem, och ett lite annorlunda sätt att servera, liksom en blandning mellan finrestaurang och snabbmatskedja på något sätt. Fastabsolut inte snabbmatskäk då... Om ni fattar. Aja, testa det om ni inte gjort det!
 
 

Min älskade vän <3

Två år har gått, och minnet av dig finns kvar, som om det vore igår du fanns hos mig. Jag hoppas och tror att du har det bra där du är nu, men du ska veta att du är saknad! Det gör lite mindre ont att tänka på dig nu, tiden läker alla sår som det heter. Trots det har du kvar din plats i mitt hjärta, en plats ingen någonsin kan ersätta...
Alltid älskad, alltid saknad!

Så sagolikt det är, att se morgondimman lätta...

Det är så typiskt mig, att påbörja flera projekt samtidigt. Det är sällan jag kan göra bara en sak i taget. När jag ser på film kan jag också läsa en bok samtidigt, när jag lyssnar på ljudbok löser jag sudoku, jag har flera stick- och virkprojekt igång samtidigt. Ibland önskar jag att jag hade fler armar och händer så att jag hade kunnat göra allt samtidigt ;)
 
Undrar vad de ska bli av det här?! :P Jag vet, men är det någon som kan gissa??
(P.S, det ska bli två helt olika saker...)
 
I morgon bitti åker jag och Cajsa till Stockholm, det ska bli väldigt kul. Tur att man just har fått pengar, får se hur mycket det finns kvar av dem när vi kommer hem igen på söndag ;) Måste komma ihåg att kolla så att det finns tillräckligt med pengar på kontot för att hyran ska kunna dras i slutet av månaden bara...

Vilar i din värme och din ro...

Har just sett sista avsnittet av Torka aldrig tårar utan handskar och tårarna gick inte att hejda... Så otroligt tragiskt, inte bara sjukdomen i sig, utan bemötandet från samhället. Jag kan bara säga att det är tur att människors inställning går att förändra med tiden.
 
I dag har jag och Cajsa varit ute i Birsta en sväng. Sedan har jag bara varit hemma och myst i soffan. På fredag åker vi till Stockholm över helgen. Vi ska gå på föreläsning, shoppa och bara ha det bra! Längtar massor tills dess! Nu ska jag lägga mig för att kunna tvätta och börja packa lite. Har praktik på onsdag och torsdag så då är det bra att vara lite förberedd.
 
 
Den finaste psalmen jag vet... Den påminner mig om min tid som konfirmand och ungdomsledare i kyrkan, en väldigt bra tid i mitt liv :)

Jag vill se frost i varje morgondagg

Denna bild var ett tag sedan jag tog, på promenad i naturreservatet hemma i Åsa. Visst ser de goda ut? Det är helg och jag har praktik, men det gör inte så mycket... Ja, vad ska man mer säga? Ska försöka mig på en ny header inför vintern, men får se om jag får till något. Annars får det bli samma som jag hade förra året ;)

Två vilsekomna själar ur nattens maskerad...

Kanske dags att visa vad jag har gjortom kvällarna. Har inte kunnat visa den innan eftersom det var en present till det lilla dopbarnet som jag firade i helgen. Grundmönstret hittade jag på www.drops.se bland babymönstren, men jag har ändrat lite för att den skulle bli som jag ville :) Etiketten med min logga har jag beställt från www.minanamnband.se. Jag kan ju säga att min present var väldigt uppskattad och många av gästerna tyckte också att den var väldigt fin.  

Somebody that I used to know...

Jag försökte lura blogg.se i helgen genom att blogga från min mobil. Det gick dock inte så bra... Nu är jag tillbaka i Sundsvall och praktiken. Igår kom den första snön hit. Jag visste att det skulle komma snö innåt landet och här skulle regnet vräka ner, men döm av min förvåning när jag vaknade och såg ut på en vit gräsmatta. Sedan vräkte snön ner hela förmiddagen, men på eftermiddan övergick det till regn och all snö försvann. Lika bra det kanske, snön som låg var otroligt blöt, och ville man hålla fötterna torra var gummistövlar det enda alternativet. Jag fick på mig vinterjackan också, jag hade nästan glömt hur mysig den är ;)
 
Nu måste jag gå till bussen så jag inte kommer för sent...

Why do you live your life?

Kanske dags att lämna ett litet avtryck här. Nu har psykpraktiken börjat och det är väl ungefär som jag hade förväntat mig. Patienterna är en aning skrämmande, men så är de ju psykotiska också. Men det ska nog bli okej att vara där i tre veckor till för personalen är jättebra, speciellt min handledare...
 
I morgon bitti, närmare besämt kl 06,00, går tåget mot Göteborg, ska bli skönt att få komma hem en sväng och få krama om alla som jag älskar så :) På fredag ska jag mysa med älsklings-Jonna, på lördag ska jag på barndop och på söndag fyller Jolina 2 år så då ska hon firas. Nästa vecka fyller Pontus år, så jag tänker passa på att fira honom också ;) Och så ska jag hinna umgås med mina bröder, speciellt den ena av dem eftersom det inte är säkert att jag kommer kunna träffa honom under jul då han kanske har mönstrat på någon båt för att göra praktik.
 
Nu är snart dags att krypa ner under täcket så jag orkar upp tidigt i morgon...

I'm still not sure what I stand for...

Jag har just varit på kalas hos världens bästa Cajsa som fyller år idag! Hon påstår att det är 22 hon fyller men jag får inte riktgigt ihop det med att hon är äldre än mig ;)
 
Det är oktober nu, känns helkonstigt faktiskt. September bara försvann och snart är det jul känns det som. Nåja, det är väl ett tag kvar, men nog måste man börja fundera på julklappar. Oktober verkar bli en resemånad för min del. Den 11 åker jag hem till Åsa över helgen för att gå på dop och fira födelsedagar, och två veckor senare åker jag och Cajsa till den stora huvudstaden för att ha roligt ihop :)
 
Sista veckan på öppenvårdspraktiken har börjat och det känns lite tråkigt att snart behöva sluta där. Jag har trivts så sjukt bra, och numer jobbar jag i princip helt självständigt. Jag lägger om sår, ger injektioner, tar suturer, tar blodtryck, ger råd och information, beställer hjälpmedel och bokar återbesök. Det är riktigt roligt och jag skulle verkligen kunna tänka mig att jobba på en vårdcentral så småningom. Eller hälsocentral som de så fint heter nu för tiden...
 
Jag har börjat fundera en hel del på vart jag ska ta vägen när jag har pluggat klart här i Sundsvall. I går när jag pratade med mamma i telefon började vi redan planera att hon ska ta semester den veckan som jag tar examen och att vi ska hyra släp för att få med alla mina saker hem. Det känns så overkligt, det är ju här i Sundsvall jag har mitt eget, samtidigt som jag vill bo närmare familjen där hemma. Ska jag hitta nått att köpa där hemma, ska jag hyra lägenhet, ska jag bo hos mamma ett tag, vart ska mina möbler ta vägen i så fall, vart vill jag bo, vart vill jag jobba. Usch, jag längtar inte dit. Får skjuta det på framtiden ett tag till tror jag...

RSS 2.0