Resedagbok

Jag sitter och försöker skriva en resedagbok från fjällvandringen, men det jobbiga är att ju längretid det går, desto mindre minns man av det som hände... Jag vet, man borde ha skrivit det på en gång på plats, men man orkade verkligen inte det! Så nu är det bara att kämpa på :o)

Första dagen i skolan "på riktigt" i dag. Vi hårdstartade direkt med samhällskunskap B och matte C, men förvirringen var allmän både bland elever och lärare. Trots det känns det inte som om man har varit därifrån i tre månader... enda stora skillnaden är att det är många nya ansikten. Nya lärare och framför allt nya små ettor som hittar på rackartyg i uppehållsummet :o)

Jag har för övrigt tagit ett steg mot mitt tuffare jag genom att göra ett hål till i örat :o) Måste dock erkänna att jag var ganska skakis när jag skulle göra det... :oS

Hemma igen


Bilden är från vår lägerplats uppe på fjället vid Sömlingshågna där vi sov en natt. Ett helt underbart ställe!

Nu är jag hemma igen efter underbara avkopplande dagar uppe i fjällen. Det finns så mycket att berätta om hur det var att jag inte vet vart jag ska börja... Samanfattningsvis har det i alla fall varit en väldigt häftig upplevelse!


På väg

Nu sitter vi i bussen och har åkt i ca en timma. Allt är precis som det brukar vara på bussresor, man försöker sova men kan inte hitta någon bekväm ställning, en film visas som hälften gillar, vissa lyssnar på musik i lurar och man vet att det är lååångt kvar... Allt känns bra i alla fall, bara jag slipper bli mer sjuk!

Allt känns skit...

Nu har jag fått definitivt besked om att jag inte får segla med Gladan i höst igen. Tydligen så skulle plötsligt två ubåtsbesättningar med istället för en, och det fanns dem som lämpade sig bättre än mig att få åka med...

Sedan mår jag fortfarande inte bra. Bättre än i går, men ont i nacken och i halsen. Jag ska fjällvandra i morgon om det är så det sista jag gör!

Lilla Elsa


I torsdags träffade jag som sagt Lena och Elsa. Vi åt lunch ihop hemma hos henne, bakade äppelpaj och gick sedan en promenad hem till Malin där Elsa och Joel lekte en stund. Eller lekte, nja... Elsa tog Joels mugg och då bröt han ihop fullständigt :o) En liten retsticka den där sötnosen ;o)

Någon har lagt sig till med en cool attityd ;o)

En fånge i sitt egna hus...

Jag känner mig som en fånge häruppe. Mamma och Boye har gäster där nere och jag känner  mig inte direkt välkommen dit. De skrattar och har kul, medans jag sitter här uppe vid datorn och försöker roa mig med harpan, ena stunden genomsvettig, nästa frysande...

Jag är väldigt ynklig när jag är sjuk, men någon kan väl tycka synd om mig i alla fall?!

Grease


Jag ligger nu i soffan och tittar på Grease med ett halvt öga. Orkar inte koncentrera mig på filmen ens...

Inte nu...


Jag är aldrig sjuk mer än lite förkylning. Det var mer  än två år sedan som jag hade feber sist, och innan det var det säkert 5-6år sedan. På måndag ska jag upp och fjällvandra, så vad händer? Jo, jag blir självklart sjuk! 38,7 i feber och öm i hela kroppen... 
Hur lång tid tar det innan man blir frisk från influensa?

Det är verkligen inte min vecka det här...

Första dagen i skolan

Nu har skolan då alltså börjat igen och det känns väl ganska okej. Det var bara vi treor som ska upp och fjällvandra som hade upprop i dag, och vi hade lite mjukstart med kastteknikträning ( HAHA JA!! Vi kastade med kastspö inne i gympahallen för att öva:o)) plus att vi fick lära oss hur vi skulle knyta fast fiskekrokarna.


Vad gäller västtrafik har min åsikt om dem och bussarna skiftat rejält i dag. Faktum var att jag faktiskt såg fram emot att få sitta på bussen ett par timmar varje dag och bara blunda och lyssna på musik hela vägen. Jo, men visst, in till skolan var det helt okej (förrrutom att jag träffade en kompis så blundandet och musiklyssnandet falerade) men ändå, helt okej.

När jag skulle åka hem däremot. Gissa vad som händer! JUST DET! Kvart i fyra-bussen kommer inte! Och det är första dagen, hur ska det gå resten av året?

Dessutom hatar jag att det BLÅSER KALL LUFT på en hela tiden. Det är nått med klimatanläggningen tror jag, helt värdelöst, antingen är det varmt som i en bastu på bussen, eller så sitter man och fryser.

Till råga på allt så har jag jätteont i nacken och huvudet, ni vet sådär som man får just innan man blir förkyld. Jag vill inte, jag vill inte , JAGVILLINTE! bli förkyld nu...

Fan



Fan, Fan, Fan, Fan... Jag som ville det så himla mycket!

Mer Matilda


Här är en till bild på Matilda från igår. Jag gillar färgerna i bakgrunden väldigt mycket.

Nu ska jag snart göra mig i ordning för att åka till Lena och hälsa på henne och Elsa :o)

Matilda



I dag har jag fotat supersöta Matilda vilket var väldigt roligt!

Fotodag


I dag har hela dagen gått åt fotografering. Bild på André på stranden, jag gillar den på något sätt...

KM i segling



I dag gick KM av stapeln efter en del tveksamheter på grund av vinden. Det blåste strax över 10m/sek, men efter denna väldigt blåsiga sommar var det inga problem för oss :o) Helen vann (som väntat) sedan kom Kicki, följt av Hanna och sedan jag. Efter mig vet jag faktiskt inte riktigt ordningen, men vi var i alla fall sju båtar totalt i e-jolleklassen.

Det som är extra roligt med KM är att alla får fina priser. Ett helt bord dukas upp med olika saker, och när det var min tur valde jag en fin ljuslykta :o)

Usch...

Nu har jag just kommit hem från tandläkaren i Halmstad, och med mig har jag en inte så mysig bedövning samt en provisorisk krona av aluminium. Jag var inte riktigt beredd på att de skulle göra ett så stort ingrepp i dag, de slipade ner hela tanden i princip och gjorde massa avtryck och grejer. Jag gillar inte att gå till tandläkaren...

I kväll är det dags för årets KM i segling, det ska i alla fall bli kul!

I mina nya skor


Denna dagen började med att jag åkte ner till Gårda för att segla en stund med Kicki. Det blåste 11-13m/sek så det gick verkligen undan vilket var häftigt! Sedan blev det till att cykla snabbt hem igen för att duscha och byta om innan jag åkte in till Gbg för att träffa mina goa tältkompisar. Vi planerade vad vi ska ha för mat och vem som ska ta vad inför fjällvandringen nästa vecka. Jag ´kan ju erkänna att jag faktiskt har varit lite nervös inför den, men nu när vi har träffats och pratat igenom mat mm så känns det väldigt bra. Det kommer att bli kanonkul :o)

Vi passade också på att shoppa lite ihop när vi ändå var inne i stan. Jag köpte ett wind-stopperpanband, ett par skor och en stickad kofta. Koftan kommer troligen på bild på onsdag då jag och min kära kusin ska ha en fotodag ihop :o)

I morgon ska jag till tandläkaren i Halmstad för att göra en undersökning inför kommande kronbyggnad...

Kitesurfing


Jag har varit nere i Rågelund och fotat min lillebror när han kitade. Insåg att det skulle varit bättre med ett telezoom-objektiv eftersom man inte gärna vill gå ut i vattnet och fota... Fick några okej bilder i alla fall :o)

Molly Sandén - Stanna kvar


Vem, vem ger mig svar, när jag är rädd och ensam kvar?
Vem ger mig mod att lämna sorgen från igår?

Niclas Wahlgren

Jag lyssnar just nu på en jättefin låt av Niclas Wahlgren som heter "När varje minut blir två". Den har inte släppts än, men spelades i P1 i eftermiddags när Laila Bagge sommarpratade.

"Jag ska bygga mig en egen säng av äppelträd, och smycka den blom och rosmarin. Och jag ska lägga mig med bilden av dig här bredvid. Och alla dofterna ska jag dra in. Jag ska snickra mig en båt av kärlek och magi, och segla ut den långt på öppet hav. Och jag ska fylla den mad allt det bästa ur mitt liv. Och allt det andra lämnar jag kvar"

Lilla Tjörn Runt


I dag har 2009 års lilla Tjörn runt gått av stapeln och från ÖSS deltog tre seglare, Simon, Lukas och Folke. Jag, Tessie, Hugo, Axel och Karl var uppe och tittade. Vi hade en gummibåt med oss så vi följde tävlingarna från vattnet, vilket var väldigt härligt eftersom solen lyste och det blåste precis lagom :o)

Liseberg


I går var jag, mina syskon, mamma, min moster och två av mina kusiner på Liseberg ihop. Vi hade jättekul och åkte hela dagen lång :o) Flest åk blev det i uppsvinget med hjärtanen i halsgroparna ;o)

Diggiloo


I onsdags var jag, mamma och André på Diggiloo-koncerten i Ullared. Den var verkligen jättebra! Vi hade picnicplatser och satt på en gräsvall på ena sidan av scenen. Vi såg och hörde perfekt och hade det jättemysigt hela första akten.
Artisterna var grymma, Brolle, Jessica Andersson, Arja, Thomas Pettersson, Niklas Strömstedt och Lasse Holm var några, men de två bästa var ändå Mojje och Molly! Barnslig som jag är var det bästa när alla sjöng "Imse Vimse Spindel" och andra barnlåtar ihop med Mojje :o) haha Och Molly när hon sjöng sina låtar, synd att hon inte var med mer... Gabriellas sång gör hon HUR BRA SOM HELST!

Efter pausen började det dock droppa från den tidigare så ljusblå himlen och snart öppnade sig ett skyfall över oss. Envis som jag är satt jag kvar iklädd regnkläder och med picnicfilten över mig medans mamma och André gick till bilen. Vattnet vräkte ner, men artisterna på scenen sjöng lika glatt ändå. De klämde i för fulla muggar i "Let the sun shine" när det regnade som värst och Thomas Petterson livade också upp stämningen med stand-up comedy om tonåringar och deras sätt att kommunicera.

När koncerten var slut efter närmare fyra timmar satt jag i en vatenpöl som samlats på picnicfilten, men lyckligtvis var det bara skorna som var genomblöta. Regnkläderna fick visa vad de gick för :o)

Sommaren slut?


Bild från i lördags när jag var barnvakt åt mina små busungar

Är det så att sommaren faktiskt håller på att ta slut? I dag har det varit regnit och ganska kallt, sista serieseglingen seglades och alla börjar planera för skolsarten. Jag får lite ångest när jag tänker på det, jag vill inte att det ska vara över än, jag vill njuta lite till.

I morgon ska jag jobba hela dagen, precis som i dag. Sedan ska jag, mamma och André åka till Ullared för att gå på Diggiloo-konsert där. Vi ska har lite piknik i gräset så vi hoppas på att det ska bli fint väder så att vi slipper att bli kalla och blöta :o)
 
Vad gillar ni min nya design förresten? Kände att det var dags för lite förändring nu när vi går mot mörkare tider...

Håller tummarna


Jag har fått klartecken från skolan, så nu håller jag mina tummar så hårt det bara går!!

Idag fick jag ett mejl...



I dag fick jag ett mejl ifrån Anders Foghagen. Han skrev att minst sex stycken av oss som var med på Gladan i somras kommer att få chans att segla igen när de ska ner till Spanien. Det är en etapp på fyra veckor mellan Cadiz och Las Palmas som ska seglas med ubåtskadetter som är för få till antal och då behövs fler i besättningen. Jag hoppas verkligen att jag får en plats, och även Emmy och några goingar till från i somras. Det hade varit hur häftigt som helst att få göra det!

Som sagt


En ovanlig fjäril


Denna fina fjäril flög omkring i trädgården. Jag har aldrig sett liknande innan i naturen. Någon som vet vad den heter?

I dag har jag haft en mysig dag tillsammans med mina kusiner. Först var jag i Frillesås och passade Jonna, Tobias, Joel, Frida och Anton när Malin och Anna var och handlade mat till deras fest. Då fick vi syn på en häftig fjäril som flög omkring bland alla Malins blommor.

När Malin och Anna kommit hem igen åkte jag hem och hämtade min cykel för att cykla ner till Krokvik och bada med Daniel, André, Joel och Moa. Mamma och Gunilla var där och hade brett ut sig med filtar och parasoll precis som när vi var små och var där nere ihop för att bada.

Nu ska jag åka till Gårda Brygga och se om det går att segla lite...

Dagbok från gladan ons 17/6 kl 15.30

Nu sitter jag här igen på babords akterlår och nu äntligen är det riktigt skönt och varmt, så varmt att vi fått tillåtelse att ha fri vårdad klädsel. I mitt fall innebär det uppkavlade byxor och tröja, samt sandaler så att fötterna får lite luft som omväxling från de svettiga kängorna.

Vår coola FC (fartygschef), som är kaxig med sin fina mugg, tillåter oss att ha fri klädsel

I morse och i natt var det riktigt jobbigt ombord. Det blåste omkring 12m/s och det gick ordentligt med sjö. Folk spydde högt och lågt, till höger och vänster bokstavligt talat. Men nu under dagen har det mojnat så nu mår alla bra igen och har fått tillbaka färgen i ansiktena. Nu gick vi precis på våran korta "första plattvakt". Det innebär att vi under två timmar, mellan fyra och sex, måste befinna oss uppe på däck och vara beredda å¨att ändra seglena om så behövs. Helt okej en eftermiddag som denna. Vanligtvis är vakterna fyra timmar långa, men för att man inte ska behöva ha samma vakt varje dygn är två korta pass inlagda på kvällen.

På väg att passera under Öresundsbron

I natt ska vi ligga för ankars vi Ven, men först ska vi passera under Öresundsbron om någon timma. Det ska bli skönt att ligga stilla i natt och slippa det värsta gungandet. I dag har jag hunnit inneha tre vaktposter, rorgängare, frälsarkranspost och utkik. Under tiden som rorgängare och frälsarkranspost gick det fortfarande grov sjö och blåste ca 8-9m/s och det var riktigt jobbigt efter att knappt ha sovit något på natten. När jag sedan var uppe i utkiken skulle jag blivit avbytt efter en timma, men eftersom VO (vakthavande officer) bestämde att vi skulle göra ett slag precis efter vaktförfångningen så tog det ytterliggare nära en timma innan jag fick avlösning. Dessutom blev jag ju under slaget tvungen att byta sida om masten och på natten innan var det en tjej som hade spytt ner den precis där man var tvungen att krama om den för att komma runt, inte så mysigt precis även om det var intorkat...

Lingon i skogen


Jag och mamma cyklade till Ölmevallasjön i dag och jag hade med mig ett fiskespö som jag fiskade lite med. Mest var det för att färska upp kunskapen om hur man hanterar kastspöt inför fjällvandringen. Jag har ju faktiskt fiskat en del när jag var mindre tillsammans med farmor, Harry och Christopher. ÅÅ vad jag saknar den tiden när vi fick åka med dem i husbilen och fiska eller göra andra roliga saker...

Hur som helst så passade jag på att bada lite i sjön också och det var faktiskt riktigt skönt i vattnet. Synd bara att bottnen i sjöar är så äcklig, man liksom sjunker ner och det sipprar upp gegga mellan tårna ;o) För den som undrar hur min fiskelycka var kan jag avslöja att jag fick mycket napp. En stunden var det sjögräs och vass och nästa var det bottennapp i stenarna ;o) hehe Tyvärr blev det ingen fisk...

En plats långt, långt borta...


Lavender


Här är en av mammas lavendelplantor som vi har här i trädgården. I dag lyser solen, men det är ingen vidare värme ute ändå. Jag jobbar precis hela dagen, från 7-22. Som ICAs öppettider ;o) haha.

RSS 2.0