Vart tog tiden vägen?

Jag vet att du inte saknar det vi hade en gång, det löftet vi gav då, att det alltid skulle vara vi.
Vi hade många oförglömliga stunder ihop, när vi lekte häst på din granntomt, när vi gick i bara badrock ner till stranden på sommarkvällarna och badade nakna, när vi åkte buss till stallet, alla uteritter ihop, när vi målade glas på sjukhuset efter att du krossat din mjälte i en ridolycka, när vi byggde hinder på din gräsmatta och hoppade med din fina collie Vanessa, när vi gosade med kattungarna i ditt rum, alla övernattningar med fniss långt in på natten, när vi eldade på er grillplats och lagade "mat", när vi lekte med kaninerna och alla de söta små kaninungarna, när vi seglade ihop.

Listan kan göras oändligt lång och jag är så glad att jag hade dig då. Men vart tog allt vägen sen? Det var något som hände och sedan var ingenting sig likt igen. Jag saknar dej så otroligt mycket och varje gång jag ser dig, i verkligheten eller på bild, så känner jag den där saknaden inom mig. Vi berättade allt för varandra. Men sen den dagen då vi inte längre pratade med varandra lika ofta så har den plats som fanns för dig inom mig stått tom. Jag tror inte att den någonsin kommer att fyllas igen...

Jag saknar dej, Anna!


Slottskogen, ösregn och pirater

Oj vad alla kollade på oss när vi åkte spårvagnen och gick till Azaleadalen där alla katrinelundstreor samlades för årets utspringningstävling. Vi pirater åkte tillsammans med ett gäng smurfar med hög smurfmusik ;o)

Vi tävlade i massa olika grenar, samt dansade vår inövade piratdans. Jag tycker att vi var grymma, och kul hade vi! Nu är det bara att vänta tills på måndag för att få resultatet. Kan det vara så att vi får springa ut först? Det återstår att se ;o)

Christophers bal vårt studentflak



I går hade min älskade lillebror sin studentbal på Valand. Han var otroligt fin och hade en jättesöt tjej som baldejt ;o) De verkar ha haft kul av alla facebook-bilder att döma, men tyvärr har jag knappt hunnit träffa honom i dag för att höra honom berätta...

I dag fixade vi iordning våra plakat till flaket samt att vi övade på vår piratdans till utspringningstävlingen som är på fredag ;o) Vi kanske inte vinner, men vi kommer garanterat ha roligast!



Min klass är faktiskt otroligt kreativ :o) Efter att ha sett flera andra klassers målningar konstaterade vi att våra är de absolut färggladaste och finaste! <3






Vi gjorde det i går!

Vi klarade det helt utan problem i går. Ja, alltså vi cyklade till skolan. Klockan var sju när vi gav oss av, helt vindstilla och solen som letade sig fram bakom några lätta moln. Det var ca 15 grader varmt och helt perfekt för att cykla långt. Det enda som oroade oss var träningsvärken från helgens Göteborgsvarv, men vi insåg snart att den inte kändes när man cyklar.


Strax efter Fjärås barjade en bil tuta och folket i den att vinka innan de stannade för att ta kort på oss. Det var Annas pappa och småsyskon. Efter en timma nådde vi Kungsbacka och strax därefter Hede. Där bytte vi cykel med varann för en stund och trampade på till Anneberg. När vi stannade vid stationen för lite vätskepaus var den förste vi såg Torkel i parallellklassen. Han skulle med tåget som just rullade in på stationen.

Lindome, Kållered och Mölndal gick ganska fort med cykelväg i princip hela vägen. Det hade dock börjat blåsa lite, men från sidan som tur var så det fläktade skönt på oss. När vi nådde Mölndal såg vi Lisebergstornen och då kände vi att "nu är vi snart framme!" Lite småklurigt var det dock med enkelriktade cykelvägar och massvis med trafikljus överallt, för att inte tala om de gigantiska spårvagnarna ;o) Tillslut kom vi i alla fall fram till skolan där vi bad en kille fota oss båda. När vi berättade om att vi hade cyklat från Åsa skakade han bara på huvudet och man riktigt såg hur han tänkte "Ni är ju inte riktigt kloka..."



Vi är nöjda och stolta, trots att det inte var så jobbigt som vi hade föreställt oss. Nu kan vi lägga det till listan över annorlunda saker som vi gjort tack vare Bernadottegymnasiet!

Vi vill också passa på att tacka STADIUM för sponsringen av cykelhjälmar och vattenflaskor! Det kändes oerhört tryggt med en hjälm på huvudet och dricka behöver man ju alltid göra... :o)

Trött men nöjd

Jag kom i mål! Efter 21 kilometer i strålande sol nådde jag äntligen mål. I år var det tio gånger jobbigare än förra året, men jag har ju en del att skylla på ;o)

För det första så var det sjukt varmt. Solen strålade och vädret var kanonfint, men när man springer ett Göteborgsvarv önskar man nog hellre att det inte är så fint. Fast det är klart, för publikens skull var det ju bra ;o)

För det andra så var jag inte lika väl tränad inför detta loppet som jag var förra året. Därför är jag nu mest förvånad över att jag faktiskt lyckades ta mig runt hela varvet utan att klappa ihop. Visst var det inte helt utan smärta i kroppen jag passerade mållinjen, men efter lite stretchning och promenad mot bananen och kexchokladen så släppte den värsta krampen.

För det tredje så hade jag fortfarande träningsvärk efter onsdagens sjuka fysträning. Baksidan av låren och magen var värst, men det släppte efter några kilometer som tur var.

För att sammanfatta dagen så kan jag bara säga att jag är otroligt nöjd med min prestation. Med tanke på mina ingångsvärden så hade jag inte kunnat prestera bättre. Just det ja, för dig som tagit dig hela vägen hit undrar kanske nu vilken tid jag då hade om jag är nöjd. Då kan jag berätta att det tog 2h 37m 4s :o) Jämfört med förra året då det tog 2h 12m 20s

Plantering

Solen har lyst hela dagen och jag har legat ute och solat en stund. När jag fick nog la jag mig i soffan och tittade på Harry Potter och de vises sten.

I eftermiddag har jag gjort i ordning en sålåda i trädgården där jag sått blommor i massvis med färger och former. Precis när jag blev färdig med allt kom en regnskur så att jag slapp vattna, helt perfekt ;o)



Nu har jag just ätit god grillad mat och fruktspett till efterrätt. Mumsigt :o)


Alfons på Taket



"Här uppifrån kan man se ända ner till Åsa" tror jag att han tänker när han sitter på taket till friggeboden och spanar ;o)


Jag har tränat

2,5 timmar blev det, bestående av fys, badmintonteknik och sedan löpning. Kanske lite sent ute nu och jag inser just att jag kommer ha sjuk träningsvärk i några dagar ;o)  Hoppas bara att det hinner försvinna innan lördag så att jag kan springa varvet.

Vad gäller måndagens cykling ser jag faktiskt fram emot det. Ska bli kul! Vi räknar med att det kommer att ta ca 3 timmar, så vi beger oss från Åsa vid 7-tiden på morgonen. I går mejlade vi till Metro och tipsade dem om vår strapats. Vi tror att de kan vara intresserade eftersom de senast i går hade flera uppslag om cyklar och cykling.

Längtan

Jag drömde en dröm häromveckan, en dröm jag länge trodde var sann. Jag drömde om en kärlek, en kyss så öm som en kyss kan vara. Om ett par underbara ögon som fick mig att rodna och fnittra. Jag drömde drömmen igen i helgen. Jag mötte samma ögon som återigen fick mig att le, jag drömde om kärleken, men något var annorlunda. Kyssen fanns inte där. Kanske den inte skulle vara där, kanske var den bara ett misstag, då, i den första drömmen...

Men jag önskar så att kyssen inte var ett misstag, att drömmen var sann och att jag får se de där ögonen igen...


Sponsorskap och idéer

Jag och Anna kom i dag på en helt galen idé (som vanligt ;o) ) När vi gick i ettan pratade vi om att vi någon gång skulle cykla till skolan och i dag insåg vi att det börjar bli lite bråttom med att hinna göra det innan vi slutar. Så vi bestämde helt enkelt att vi ska göra detta på måndag.

För att göra en grej av det hela kom vi på idén att gå till någon sportbutik och kolla om de var intresserade att sponsra oss. Vi gick först till en sportaffär och förklarade att vi skulle göra detta för miljön och för hälsan. De verkade possitiva till idén, men tyvärr fanns inte de ansvariga på plats. Vi gick då vidare till Stadium och fick där träffa butikschefen. Även för honom förklarade vi vårt syfte med cyklingen och han nappade direkt på idén. Vi blev då sponsrade med cykelhjälm från SOC, en STADIUM-vattenflaska samt en STADIUM-väska.



I morgon ska vi sätta oss och planera vår rutt som alltså kommer att äga rum den 24 maj 2010.


Båten nere

I ösregn har jag och pappa kört ner båten till Gårda Brygga, så i mon blir det till att gå upp tidigt och få ordning på den innan träningen :o) Vi får hoppas på bättre väder bara...



Nu ska jag in till Gbg och fika lite, sen får vi se vad som händer mer i kväll ;o) Borde träna inför Gbg-varvet nästa helg, men jag tror att det är för sent så då kan jag lika gärna låta bli ;o) hehe

 


En helt vanlig dag...

Eller inte kanske, för trots att det är onsdag så är det nästan fredag. I morgon är det söndag och sedan är det klämdag och då får man också vara ledig :o) Lååånghelg med andra ord.

I morse delade METRO-snubbarna ut sommarens nya glassar i hela Göteborg. Jag fick en annanas-glass som faktiskt var riktigt go (även om man inte är jättesugen på glass vid 07:15 ;o) ) Efter att jag och Anna skickat in vår projektrapport så tyckte vi att vi var förtjänsta av en glass så vi åkte helt enkelt in till stan igen. På drottningtorget fick jag en Magnum Gold och Anna en bröllopsstrut. Trots att klockan bara var nio, vilket innebär att inga affärer var öppna, så gick vi en promenad genom Nordstan och bort till kompassen där Anna beställde klipptid. I Brunnsparken råkade vi (som av en händelse) springa på en -GISSA VAD!!! Jo, en METRO-snubbe med glassar. Denna gång fick vi varsin gitarrglass ;o) Så på mindre än två timmar hade jag provsmakat tre av sommarens nyheter i glassväg.

I ÖSREGN stressade jag hem från skolan i dag för att hinna åka till träningen som är flyttad till halv sex (ingen bra tid...), men väl där var jag helt ensam, inte ens tränaren var där. Ingen kom, och efter sms-kontakt med tränaren blev träningen inställd... Jag som var så sugen på att träna i dag. :o(

Nu ska jag sova, och det läääänge. GOD NATT! <3
 

Balen 2010-05-08



I går var den stora dagen, balen. Vid tio på förmiddagen satt jag hos frissören. Tre timmar tog uppsättningen och den blev kanonfin! Frissören heter Sandra Bohlin och hon har en egen liten salong i Frillesås, Vallersvik.



Innan det var dags att åka kom halva släkten och kollade på mig hemma. De fotade som paparazzis och jag kände mig faktiskt ganska uttittad. Tyvärr regnade det ute, så alla bilder är tagna inomhus.

Vid halv fyra träffades vi allihop i mässen på Amf 4, Göteborgs garnison. Alla var så fina i klänningar, uppsättningar och kostymer. Fram till sex minglade vi och blev fotade både inne och ute. Sedan satte vi oss till bordet och blev serverade trerätters med laxtoast, fläskfilé med potatisgratäng och rödvinssås, och till sist passionsfruktmousse på browniebotten. Hur gott som helst var det! Under middagen hölls flera fina tal av lärare och elever som verkligen berörde.

Till bordet hade jag Aldin, på andra sidan Jennifer och Tobbe. Mittemot satt Jonathan, hans dejt Annie, Mikael och tullenmentorn Kajsa. Vi hade väldigt trevligt ihop under hela middagen :o)



Efter maten var det lite paus innan vi dansade vals. Därefter började festen som varade natten lång. Eftersom det är tioårsjubiléum på Bernadotte var gamla elever inbjudna hit och det var hur kul som helst. Vi dansade, pratade, dansade lite till och pratade ännu mer.

Jag börjar undra om det som hände verkligen var verklighet, kanske var allt bara en dröm? Det kändes i alla fall helt underbart och så rätt...


Bara en dag kvar

Jag kan inte riktigt fatta det, att det bara är en enda dag kvar till vår studentbal. Och träden är ju inte ens gröna... Det ska bli väldigt kul att se alla finklädda i klänningar och smoking, väldigt synd bara att vi inte verkar ha vädrets makt med oss. Det ska blåsa mycket och regna vilket inte blir så kul, och definitivt inte fint på kort!

Det är så otroligt mycket känslor som väller inom en, så höga förväntningar och hopp.
Kanske de krossas, kanske de brister,
men jag hoppas på det bästa.

Bilder kommer självklart att komma upp så fort jag hinner/orkar :o)


Bara för att


Varför ska just min kudde behöva bli våt om kvällarna?
För att jag inte duger? För att jag inte räcker till?
För att jag inte är bra som jag är?
För att jag inte är omtyckt för den jag är?


RSS 2.0