shit happens, but for God's sake, try again...

Oj jag glömde visst att blogga i går. Anna kom hit på kvällen, eller ja hämta henne i Kba å sen sov mon här i natt. Gjorde sista provet och lämnade in sista arbetet i går och känner mig nöjd och förtjänt av ett sommarlov. Fast jag kommer sakna min underbart roliga skola... Faktiskt helt seriöst!

I går började vi tejpa lister och göra iordning klassrummen inför ommålning nästa vecka. Det ska bli lite kul faktiskt att få göra om skolan lite, med bilder från året och nya färger på väggarna...

Dagen tillbringar jag ute på en madrass på gräsmattan för att eventuellt kunna få lite färg inför skolavslutningen. Lite sent att börja nu kanske, men har inte haft tid innan.



If we walk together, jump together, we must be together in next life...

we are robbing you blind...

en lång dag i dag... Har vart runt på Åsaskolan å informerat om seglarskolan. Det gick bra, många va intresserade. Men FY VAD DEPRIMERANDE att vara tillbaka på den tråkskolan. Fattar inte hur jag klarade TIO år där...

Sen åkte jag hem vi ett-tiden. Solade och pluggade spanska en stund, sen gymma lite, sola lite till. Mamma kom hem å vi åkte till Ullared. Köpte inget spec, men det va kul. Nästan inget folk så det va skönt. Nu ska jag sova.


I hope you never fail me. I have got enough of that...

Man, thats hard...

Är i skolan nu och väntar på att Azra ska bli klar me sitt prov så att vi kan gå och äta. Ska ha gympa sen, tillbaka till skolan å pluga lite spanska och sen ska ettorna och tvåorna till skatås och spela beachvolleyboll... Lite kul. Men jag suger.



Vi har planer hon och jag, storslagna planer. Nästa vecka...

another day, another time...

Jag fick jordgubbar med glass som mamma hade köpt när hon åkte från jobbet i dag!! det var GOTT!!

Do you think about me now and then...

började 12.10 i dag. Geografi, skrev lite på mitt arbete. Ska göra det nu med.. Glömde skriva i går att jag sprang cooper-test. 2 km på 9.30! asstolt!! för att bli polis ska man som tjej springa på under tio å jag klara killarnas på 9.30!!!! Träningsvärk i dag dock..

skrev utvärdering för året på svenskan i dag, fick skriva vad vi tyckte om kurserna och lärarna och så. Det märks tydligt vilka jag gillar och inte i alla fall.. :P höhö så nu får jag väl IG i dom ämnena, men men..


Anger kills people...

I dag vaa jag arg. På våra lärare. Att dom inte kunde ta sig en halv minut till att skriva på tavlan i korridoren att de inte skulle vara där i dag och att vi inte skulle ha lektioner. Satt och vänta i TRE OCH EN HALV TIMMA på att spanskan skulle börja. Sen kommer inte läraren och vi ringer till henne. Nej, då är hon i Skatås med de kommande ettorna och tänkte inte alls ha lektion med oss. Oj, förlåt, jag glömde visst att säga till er.

Så j***a arg var jag. Anna och Lasse var rädda för mig, och seriöst, hade någon varit i vägen för mig mellan datasalen och mitt skåp så hade jag slagit till den personen.

Vi gick till stan i stället och köpte glass innan vi åkte hem. I Kba är det massa folk i parken och vi inser att alla treor i Kba har bal i dag. Fina klänningar hade dom. Kul för dom...

Joel Patrik Johansson

I dag döps han och jag är på väg dit strax. Malin och dom kommer och hämtar mig när som helst. Ska bli lite mys, men inte att träffa hans "riktiga" släkt... men det blir nog bra. Ska filma/fota hela dopet med så bilder kommer sen.

Tack Mika, du betyder mycket för mig!!! när kommer du ner?

som en väg utan mål, ingen där som förstår...

Han fick mig att glömma för en stund. Men när jag ser bilderna igen kommer känslan tillbaka. Trycket över bröstet, den ytliga andningen, närheten till tårarna. Och tomheten. Men trycket är värst. Jag vill bara bort härifrån.

Big girls don't cry... I'm not a big girl

Just nu känner jag bara för att lägga mej ner och gråta. Eller åka till en hög bro och hoppa. Eller inte hoppa, bara hänga ut över kanten så att nån kommer och räddar mig...

I, have, the time of my life...

förlåt att jag inte bloggat. Har inte orkat/haft tid. en uppdatering om hela praktikveckan kommer på lördag, men just nu e ja så sjukt trött så jag orkar inte ens skriva mer...

För jag e brandman..

Praktik i dag me. Va på Karholmen i Torslanda i dag. Vi börja me att släcka bränder i sisterner (tror inte det stavas så men ändå..) med handbrandsläckare. Det va rätt kul, men sen tog vi fram de riktiga grejerna. en stor sustern tändes på och vi släckte med skumsprutare. Mycket skum!! XD me like.. :P Sedan plockade vi iordning efter oss och gick in till klaustrofobi-rummet. Där fick vi testa om och hur snabbt vi kunde ta oss igenom en helt kolsvart labyrint på tre våningar krypandes

Han glider före i kön..

Har vart på praktik i daa hos  räddningstjänsten. Vi cabbade en toyotabil med feta knippsarklor från brandbilen. Om jag nånsin krockar får dom inte klippa upp min bil för då kommer jag bli livrädd!! det smäller ashögt så man får ont i huvet å dom där klorna e inte att leka med!! dom klipper av ALLT! Läskiga men väldigt kul hade vi. Det var inte mycke kvar av den stackars bilen när vi var klara. =) mohahahahha vi lekte sadister.

All I need is time...

Nu ska ja snart lägga mej, upp tidigt till praktik i mon. Ska va hos räddningstjänsten i Gårda. Ska bli askul!!

Jag måste vara den enda i hela världshistorien som inte vill ha sommarlov med anledningen att jag kommer sakna skolan så sjukt mycke... Kommer i och försig att ha kul i sommar med, men alla underbara människor kommer jag inte att träffa. Känns tungt...

Men nu ska ja i alla fall sova efter att jag lagt in nya låtar på min mobil. Lite mer Håkan blir det.

Puss, kram och god natt!

Du är allt jag nånsin önskat, du är allt jag nånsin drömt...

En lugn dag i dag. Vart hos kusinerna, Malin och Tobias var sjuka, Pontus va hos Frida, Jonna va me Alexandra, Henrik greja i trädgården. Så Joel var den som var kvar åt mig.. :P ne jag lekte faktiskt häst på skolgården me Jonna, Alexandra och Tobias en stund först. Jag var en stor busig häst som hette Indra.

Nu sitter jag och bränner över film till DVD. En familjefilm om barnen Werdien från 2006

Du är det finaste jag vet...

Var ute me Lisa och Sofie i går på Rumpan Bar och sen mingel en stund. Matilda kom dit me. Vi hade skitkul och drack goa drinkar. Testa Rosa Pantern om du inte gjort det! farligt god!!! =)

E lite seg i kolan men det är rätt okej ändå. Ska äta frukost me mamma nu.

Hon låg på gatan medan rymdskeppen sände medelanden genom atmosfären...

Sov till halv tolv i da. Är riktigt duktig, har suttit och skrivit om hawaii i mitt arbete om en jorden-runtresa. Ska ut i kväll med Lisa. Till Rumpan eller Mingel tror jag. Har messat Matilda med å undra om hon vill me, men hon har inte svarat än..

Jag låg och grubbla, ensam i min stora säng...

Det är märkligt hur extremt många fler det e som kollar in bloggen så fort man har lagt upp en bild på bdb om den..

Tycker du som jag så rider vi, för då känn, för då känn, för då känner jag mig, jag mig fri...

Skolan tidigt i morse. Nat-prov engelska speaking. Gick väl hyfsat tror jag. Sen såg vi en dålig film i Svenskan, men det fanns åtminstone en mening med den. Vi skulle se en film i changern "film noir". Jag kom fram till att den vi såg i samhällskunskapen var inspirerad av film noir. Jag tycker inte om film noir!

Var i stallet sen. Red Jakarta, hon var fin i dag. Lite stel i ena varvet bara. Katta kom ut och ville se när ja hoppa. Ville kolla in Jakartas teknik över hindrena. Hon har gått medelsvår men är triangelmärkt nu efter en skada. Men hon tyckte det va skitkul att hoppa och ja fick tips av Katta hur jag skulle göra. XD

Fick hem ett uppgraderingsprogram till Pinnacle som jag vunnit på tradera i dag. Håller på att installera nu. Sen kan jag å Anna göra ännu roligare videos!! XD


En vänlig grönskas rika dräkt håller på att vissna

Det lovades regn i dag men det har fortfarande inte kommit. Lite tråkigt för det skulle behövas för att lixom tvätta rent lite. Ska tillägna den här kvällen åt att plugga geografi. Det går faktiskt ganska bra.. Ska upp och hjälpa Christopher med spanska först.

skjuta,skjuta,skjuta,blod,skjuta,skjuta

Gick just ifrån samhällslektionen. Vi titta på en film som enbart bestod av vapen och döda varandra för ingenting. Det var inte ens någon handling i den... Så jag gick. Jag hatar såna filmer! 

Nu har vi lunch, sen geografi...

Världen som vi lever i

Är i skolan nu och har precis gjort ett engelskatest i gramatik. Ska äta så fort bamba öppnar, hoppas det är något gott. Rida sen, hämta Jonna på fotbollsträning, kalas hos morfar. Hoppas inte mormor får ett anfall igen...

Självmordstankar!

Jag skulle kunna skriva här att jag ska ta livet av mig i morgon utan att någon skulle upptäcka det för det är ändå ingen som läser min blogg. En tråkig person med en tråkig blogg...

jag har lurat mig själv för många gånger nu...

Oj då, jag har visst börjat lyssna på Håkan... Så kan det gå när man fått sommarkänslor.

Har vart i Kba med mamma,, köpte vaniljbullar som vi åkte till mormor och morfar och fikade. Sen åkte ja till Frillesås och hälsa på ÄLSKLINGARNA. Fick en underbar omfamning av Tobias när jag kom. Han är min ängel på jorden!!

Always thought I'd be ready and strong enough

Hemma i dag! ringde till Mats och fick tillåtelse att plugga hemma i dag. Skulle bara ha haft geografi så det blir till att skriva lite på det arbetet. Har i alla fall börjat.

Ringde just till en tjej som har hand om hemtjänsten i Åsa/Frillesås. Hon hade sökt mig å undra om ja var intresserad av att jobba hos dem i sommar. Vi kom överens om att jag skulle vara tillgänglig om det behövs extra personal nån gång. Sen Monica skulle ringa mig i morgon för mer info.. Vill ju helst ha vick på dagis i sommar, men får väl se hur det blir...

Ska skriva på arbetet nu, kanske åka in till Kba sen me mamma å handla inför morfars födelsedag i morgon.


Det går en vind över vindens ängar...

Skolan i dag. Hade HLR i morse med Andreas, sen gympa. Fotboll på Heden och jag var med HELA tiden!! har inte hänt på väääldigt länge... Sen samhällskunskap, titta på film Guds Stad, men bara typ 40 min.. Den va inte bra.. Sen spanska.

Det mest irriterande i dag var att både till och från skolan körde 2:an med bara en vagn, med andra ord var det helt proppfullt i vagnen. Jag höll på att klämmas i dörren.

jag och mamma strosade på Kungsmässan en stnd, åkte hem, åt lite makaroner och korv, sen en långpromenad vid havet. Avslutades i skogen dit Alfons hängde med.. :P


Vem kan segla förutan vind?

I dag har jag grejat med båten mest hela dan. Började med att slipa en gummilist på masten, sen fixade jag med alla smådetaljer tills båten var klar. Avslutade med att segla runt öarna i fjorden. Det blåste inte så mycket men det var mys!

Ska försöka skriva lite på mitt geografiarbete nu. En jorden-runt-resa på 31 dagar. Önskar man fick göra det på riktigt!

Men nu är sommaren här i alla fall. Hur jag vet det? Kiosken nere vid Gårda Brygga har öppnat!!! XD

When nothing else mathers...

Provet gick dåligt... Men det visste jag ju redan. Skulle fikat med Matilda i dag, men hon kunde inte, åkte till morfar och vaxa båten i stället. Körde ner den till Gårda Brygga sen. Tänkte försöka få den färdig snart så jag kan segla. Behöver slipa ner en gummilist lite runt masten för att lättare kunna få upp den i höst.

ska jobba på torget i Varberg i mon och sälja blommor. Det är kul där, så får man dessutom vara ute :P Nu ska jag ut och ta en promenad i skogen...

Life has no excuse...

Just nu orkar jag inte, livet är tungt. Jag vet inte vad det är, känner mig bara ledsen. Har prov i mon, men jag orkar inte bry mig. Eftersom jag inte har pluggat får jag förmodligen IG... Men jag bryr mig inte,, Jag skiter i det...

Du ska inte tro det blir sommar, ifall inte nån sätter fart...

Har nog inte hänt nått roligt i dag. Vi hade massage på gympan, fick skäll av Andreas på engelskalektionen, red Kongur sen, upptäckte att hans syster har flyttat in i stallet. Bråk där, så Kicki måste flytta därifrån, därmed också Ellinor. Åkte till stranden med André för han ville bada. Ringde morfar och vi åkte och hämtade hem båten så jag kan tvätta den i mon...

Tja, det var väl min dag, God Natt!

Båten

Jag åkte ner till gårda brygga innan. Behövde komma bort ett tag, bort från allt... Livet där nere är nästan lika underbart som på Ön. Träffade Lina och Hanna och vi snackade segling på tribunens altan medan solen gick ner bortanför Brattaskär, så himla fint!!

Backaplan

Jag åkte på en liten utflykt till Backaplan i da efter skolan... Gick lite i affärerna där, men hitta inte inget att köpa förrutom en påse Anton Berg Marsipanägg. Så det har jag knaprat på hela vägen hem. Försöker få tag i min bror för jag vill segla med honom men han svarar inte på sin mobil..

Fick ett nytt geografiarbete i dag, en resa jorden runt på 31 dagar för 50000kr. Om man ändå fick göra det på riktigt...

Skolan

Är i skolan nu, åkte in en timma tidigare för att försöka pluga lite men det kommer nog inte att gå så bra... Jag förstår inte hur jag ska klara samhällsprovet, jag hatar samhäll, eller inte ämnet kanske, har bara väldigt svårt för min lärare som inte ens verkar bry sig... Jaja, får väl se hur det går...

Latte över mig..

Det har iofs hänt lite i da.. Vi va på femmans sport och hade utrustningskunskap. Insåg att det kommer att bli dyrt att fjällvandra... Sen köpte Josse en latte och jag en scones på espresso house. Sattes oss på donken för at bre mina mackor. men plötsligt känner jag hur varm latte kastas över hela mig. På något märkligt sätt har Josse lyckats kasta ut i princip hela sin latte över mig. Och tänk er färgen, den liknar något som kommit upp igen... inte så trevligt, som tur var brände jag mig inte..

En Ö i Havet...

I dag har vart en depp-dag. Ingenting har vart kul, jag har bara längtat tillbaka till det andra livet. Det på Ön. Det utan prestationsångest, ouppnåeliga krav och med underbara personer... En dag kommer jag att åka tillbaka dit. Till Kössö i alla fall och sitta och titta ut över havet mot Ön. Om jag behöver försvinna ett tag...
image12

Det bästa Gud skapade var havet!

Detta inlägget kommer att bli långt så ingen behöver läsa om ni inte vill...

Förlåt att jag inte bloggat på några dagar, men jag har inte varit hemma. Jag har nämligen varit ute i Göteborgs skärgård på seglarinstruktörskurs. Det var helt underbart med supersköna instruktörer, Anders, Finn, och Ellinor, och undebara människor att umgås med. Så nu har jag 35 nya vänner!!

Torsdagen började med att vi åkte färja ut till Köpstadsö, där mötte våra instruktörer upp. De tog oss i ösregn ut till Aelosön, en liten lägerö en liten bit från Kössö (Köpstadsö). Vi blev tilldelade varsitt rum med två våningssängar och jag, Lina och Teresia delade på en. Första dagen var tillägnad att lära känna varandra. Vi lekte en namnlek där man skulle komma ihåg varandras namn och ett djur som började på samma bokstav som namnet, det blev mycket lättare då. Sen presenterade vi oss för varandra och sen blev vi indelade i åtta sex olika grupper från A-F. Jag var i grupp F, och vi tillsammans med grupp A höll i kvällsaktiviteten första kvällen. Vi lekte en del och hade kul till vi skulle sova.
 
Nästa dag vaknar vi till ganska fint väder. Då var det dags att segla lite. tanken var att vi i de olika grupperna skulle hålla i passen så att man fick prova på att vara instruktörer. Vi fick olika teman för passen, från Första Seglingen till Långsegling. Man fick i gruppen själva bestämma hur man ville lägga upp passet med teori och så. Vi andra som inte höll i passet skulle spela att vi var i olika åldrar, ibland skulle vi vara åtta, ibland tolv, ibland tio. Efter passen hade vi alltid en utvärdering av hur det hade gått.

Min grupps första pass skulle vara om hur man lovar och faller. Vi delade upp så att några hade teorin och jag och Emma lade ut banan så länge. Vi la två bojar på rad och sedan två så att man fick svänga till en av dem för att lova/falla. Det gick dock inte så bra. briter i komunikationen mellan oss instruktörer gjorde att vi hade olika idéer om huruvida vi skulle säga till vilken boj de skulle åka till eller inte. Det bör tilläggas att eleverna var 10-12 år. Väl tillbaka i land vid återsamlingen efter saknades det plötsligt två personer. Jag hade sett dem gå iväg, men reflekterade inte så mycket över det då. När Finn sedan frågade vart de var svarade jag att de var på toa. Det jag inte visste var att de hade sagt till dem att försvinna för att se hur vi reagerade. Hm, inte så bra...

Kvällen däremot var helt underbar!!! Havet låg spegelblankt och långt borta såg man inloppet till Göteborgs hamn. Alla lampor speglades i havet och det var alldeles lugnt. Man kunde bara höra ljudet av båtar som då och då körde förbi långt ute till havs och fiskmåsar på öarna intill. Det var en helt fantastisk upplevelse som jag sent kommer att glömma. Jag låg ute på köksbryggan och tittade ut över allt det vackra, och kände hur hela jag blev varm trots den kyliga luften och sena timmen. Det var kring ett på natten.

Nästa dag var det lite molnigt till en början, men det sprack upp senare. vi hade det första passet som var om väjningsregler. Vi gjorde en fyrkant av bojarna och lekte fenderjage. Då satt jag i en segelbåt, en Topper Omega, och var instruktör. Det passet gick sjukt mycket bättre än det förra. Vi hade koll på läget och framför allt hade alla väldigt roligt. Sedan hade min grupp hållt alla pass så då var det bara till att vara elev. Det var väldigt roligt att försöka smita från gruppen, eller spela helt okoncentrerad och leka under bryggan. Det var inte lätt för de stackars instruktörerna XD. På kvällen hade vi maskeradgrillning som slutade i någon sorts pusskalas. Det var väldigt mysigt, men det var inte så härligt som den föregående kvällen var.

Sista dagen fick vi gå upp tidigt för att packa innan frukost. Detta var den varmaste dagen med strålande sol och nästan ingen vind. Det sista seglingspasset  var långsegling, men eftersom det inte blåste så mycket och vi hade bara en timma på oss så seglade vi runt ön. Det var i och för sig väldigt mysigt. Sen var det dags för det allra sista passet som var presentation av en planering för en seglarskolevecka. Vi lyckades väldigt bra i min grupp måste jag säga, så det kändes bra.

Sen kom vemodet när vi åt sista lunchen ute på klipporna tillsammans. Jag var nära tårar när vi i båt lämnade den vackra ön och vinkade åt Ellinor som stod på bryggan. Anders och Finn körde tillbaka oss till Kössö där vi i brådskande fart fick upp all packning och oss själva på kajen sekunderna innan färjan till Saltholmen kom. En sista blick över vår ö fick vi från vår plats i fören på färjan som tog oss tillbaka till verkligheten på fastlandet. När man var på ön existerade inget annat, men i morgon är det tillbaka i skolan som gäller. Mitt ansikte hettar av solbränna och blåmärkena på benen vittnar om att sommarens segling är på väg!

DEN HÄR HELGEN GLÖMMER JAG ALDRIG!

RSS 2.0