Inte kan man sitta inne...

Det är riktigt härligt sommarvder ute nu och jag passar på att njuta av solens varma strålar istället för att sitta och blogga. Därav de sällan komna inläggen... men nu har jag varit ute och fotat i trädgården, och fastän jag fortfarande inte har fått tillbaka min dator och därmed inte har något Photoshop, så lyckades jag ta en bild som inte behöver fixas till innan publicering.Åå vill man göraq något hellre än att springa i denna vattenspridare när det är så här varmt ute? Undrar vad mina grannar skulle säga om jag gjorde det?! ;o)


Några dagar går så fort

I morse gick jag och Pontus ut och plockade blommor för att kunna binda kransar, vilket vi ägnade förmiddagen åt.


Nu är vi just hemkomna från midsommarfirande vid Högen-stugan. Självklart var det växlande sol/regn, precis som det är en Svensk midsommar ;o) Lite dans runt midsommarstången, lotter och massor med folk bjöds det på i alla fall!


Snart väntar färskpotatis, sill, gräddfil och gräslök! Trevlig Midsommar på er!

Väntan

Nu har jag just gjort klart en film om Joel som hans pappa ska få när han fyller 50 i veckan. Jag har egentligen hur mycket material som helst, så det kanske var tur att min dator klappade ihop just innan jag skulle börja. Datorn fungerar alltså fortfarande inte, och kommer inte att göra det på ett par veckor framöver heller. Förhoppningsvis kan en kompis till Kristian fixa den om ett par veckor. Troligtvis kommer jag få köpa en ny hårddisk, men jag hoppas så innerligt att jag slipper, och framför allt hoppas jag på att jag får tillbaka det som finns PÅ HÅRDDISKEN! Bilder, skolarbeten och massa annat. Jag vet att jag är en idiot som iinte har tagit en säkerhetskopia, men det är lätt att glömma^^ Bilder kommer nog inte komma upp förrän jag har fixat photoshop nånstans i alla fall...

I kväll ska jag i alla fall hämta Pontus i Göteborg. Han ska vara här en vecka, och det blir mysigt! Vi håller alla tummar vi har för att vädret ska överaska och visa sig från sin bästa sida i morgon kväll, då vi bokat in vår luftballongfärd som jag fick av honom i julklapp!! Hoppas, hoppas, hoppas!!

Innan ringde Teresias mamma och frågade om jag kunde tänka mig att jobba på dagis i morgon. För den som inte vet det så har jag varit runt på förskolor, kontaktat rektorer mm för att försöka få in en fot på någon förskola häromkring, och nu äntligen hörde de av sig. Kl 08.00 i morgon bitti ska jag alltså börja. Hoppas bara på att det blir fler dagar under sommaren!

Underbara sommarlov!

Allt är precis som det ska vara! Jag har dagarna fulla med saker jag verkligen VILL göra. I går var jag med kusinerna i Frillesås på deras skolavslutning. De sjöng Den blomstertid, Sommarlov och andra fina låtar. Sedan var det våffel- och jordgubbskalas hemma hos dem. Efter det åkte jag till Matilda och Daniel som också slutat. Matilda gick ur nian, så det var främst henne jag ville gratulera. De skulle till Varberg och äta pizza, och lyckades övertala mig till att följa med.

En snabb sväng dit alltså, sedan hem till pappa för att hjälpa honom att städa och röja lite. Han får besök från Paris i nästa vecka, och hans hus och trädgård var i stort behov av städning... ;o) Vid halv sju åkte jag ner till Gårda Brygga och hjälpte Adam att få ner hans båt i vattnet samt masta den. Det tog ett par timmar, och väl hemam igen var klockan mycket och jag stupade i säng.

i dag har jag hjälpt pappa igen, med att luka ogräs denna gång. Samtidigt passade jag på att smyga på hans katt Kajsa som har varit tjock ett tag. I går var hon tjock på ett helt annat sätt, inte runt magen utan snarare under magen. Vi misstänkte starkt att hon fått ungar nånstans, men samtidigt varkade hon inte vara borta så länge som hon borde. Hade hon varit skendräktig? Eller tilloch med fått döfödda ungar? Vi har letat och följt henne under dagen, men hon har mest hållt sig till oss. Men sen klättrade jag upp för en stege till loftet, tog med mig en ficklampa och fann henne inkrypt i ett hål i golvet. Och där, brevid henne, skymtade två små ursöta ungar!!!!!!

Jag kommer vänta några dagar med att ta kort på dem, men sedan kan jag lova att bilder kommer!

Sommarlovet är alltså perfekt hitills! Jag är ledig, det är härligt väder, jag umgås med familjen, och det har kommit kattungar. Precis som det var när jag var liten, fast ändå lite annorlunda...

Barndagar

I dag har jag varit barnvakt åt de goaste barnen i världen. Fast lilltjejej var mest sur över att både mamma och pappa åkte ifrån henne. Tur att de andra blir glada när de ser mig i alla fall! ;o) I morgon ska jag och Jolina vara själva hela dagen, tills de stora kommer från skolan.

Vad kan jag mer berätta?! Jo, min dator gick sönder igår, vilket innebär en stor tragedi. Plötsligt så låste den sig ochinget funkade. Då tryckte jag av den, och sen gick den inte att starta igen :o( Åkte akut till min bäste dtavän i Kungsbacka och lämnade den och han trodde att den skulle gå att fixa i alla fall! Så jag håller alla tummarna jag har! :D

Pingstaftonslukande

Vad söta ni är! :D

Det är visst pingstafton i dag. Min fråga är då, varför har pingstliljorna blommat över för länge sen? Är inte tanken att de ska stå till pingst? Kanske är det jag som är ute och cyklar, men konstigt tycker ja det är...

I dag har jag hjälpt mamma ute i trädgården med att luka ogräs i rabbaterna. Jag tycker faktiskt att det är mysigt, och resultatet blir ju så tydligt när man är klar. Dessutom kan man ju passa på att jobba på solbrännan om man har bikini på sig ;o)

Gårdagens Lisebergsbesök var otroligt lyckat! Vi hade blivit lovad regn av alla väderprognoser, och visst blev vi blöta. Men knappast av regn, utan snarare av vattnet som sprutade från Kållerado och Flumeride. Solen strålade ikapp med oss, och vi hann testa de flesta attraktioner; Lisebergsbanan, Jukebox, Kanonen, Hanghai, Radiobilarna, Små Grodorna, Rabalder, Kaffekopparna, Slänggungan, Uppsvinget, den nya Atmosfear och självklart några varv i BALDER!
Oviktigt? Viktigt?

Jag vet inte riktigt vilka det är som läser min blogg, så det känns nästan lite ovärt att uppdatera hela tiden. Eller okej, lite koll har jag på att Cajsa, Erika, Mika, Camilla och farmor läser. Och så kikar nog Elin in emellanåt. Men jag har fler besökare än så...

Picknickfestivalen var grymt mysigt, och det värsta som inträffade var en liten kille som ramlade med cykeln och fick ett par jack på knäna och skrapsår lite var stans. I övrigt delade jag mest ut plåster och gick och skrattade för mig själv åt säkerhetsvakterna i komradion (jag låg på säkerhetskanalen tillsammans med dem). De var otroligt snälla och roliga! Har fått en helt annan bild av dem nu efter måndagen... 

Jag har städat och röjt i mitt flickrum hos pappa när jag ändå har varit här hela veckan. Nu äre damfritt och en hel sopsäck är på väg till tippen med gammalt skräp. Det är lite sorgligt att göra sig av med sina saker. Även om man vet att man aldrig någonsin kommer att använde de igen, och det egentligen bara är skräp, så tar det emot att kasta iväg det. I en låda hittade jag ihopsatta sugrör som en gång fungerat som droppslang när jag lekt sjukhus med mina kompisar. 

I en kartong hittade jag mina gamla skrivböcker från 0-1:an där jag skrivit berättelser. De flesta är halvfärdiga vilket tydligt visar på att jag saknade tålamod till att göra något färdigt nån gång. De historier som trots allt har ett slut har mina lärare fått tvinga mig att skriva klart. Oftast har jag då bara lagt till en mening som ger den (i alla fall lite) spännande berättelsen ett väldigt trisst slut. Tur att jag bättrade på mig mot slutet av grundskolan i alla fall! ;o)

Nä, nu äre dags att sova så att jag orkar med en heldag på Liseberg i morgon! :D

PS. Inga kattungar i sikte än så länge, bara en tiggande Kajsa som stryker sig kring mina ben så fort hon vill ha mat...

Och nu minns jag, ja har aldrig förstått mig på moln...

Vad gör jag uppe så här tidigt när jag har lov egentligen? Jo, jag ska köra en kompis(?) till pappa till Säve flygplats och sedan få bil och hus för mig själv en vecka :D Blir dessutom kattvakt, och förhoppningsvis så småningom till fler än en katt ;o)

I eftermiddag ska jag in till Götet igen och vara nån sort sjukvårdsansvarig på Picknickfestivalen som anordnas på Apslätten i Kålltorp. Det kommer nog bli mysigt, bara vädret bättrar på sig lite...

Nästan som en tavla över rätt och fel...


Jag vet inte hur jag i ord ska kunna beskriva gårdagens koncert för att det ska bli rättvist! Helt perfekt var det, underbart väder, 20 000 i publiken, grymma låtar, grymt band och framför allt: EN GRYM HÅKAN! Jag saknade bara en enda låt, men i övrigt var det fulländat! Självklart började det med att Edelweiss spelades, och efter det Där jag kommer ifrån, sedan rullade det på i 2,5h och avslutades med fyverkerier och Nu kan kan du få mig så lätt. Magiskt!

Bara njuter av livet som det är...

Det är kanonfint sommarväder här hemma i dag, och vi har grejat i trädgården, såsom det brukar vara. Mamma och Boye har byggt ett växthus och gjort iordning runt det nu under våren, och det har verkligen blivit jättefint!


Jag har fått fram min båt som ska få komma ner till havet i nästa vecka, på måndag förhoppningsvis, så att jag kan vara med på första tisdagsseglingen :D

I morgon ska jag åka till Frillesås på förmiddagen och passa mina små goingar, sedan följer jag med Jonna till stallet och kollar när hon tränar voltige. På kvällen händer det jag längtat LÄÄÄÄÄÄNGE efter! HÅKAN HELLSTRÖM spelar på slottskogsvallen!! <3


RSS 2.0