Bettet then all the rest...Fotboll är en sommarsport, det vidhåller jag. Men det är inte utan att jag får en tår i ögat av stolthet när jag ser min lille Tobbe spela så bra på årets första cup! <3

Somliga säger så...Jag undrar om denna lapp duger som P-biljett?? Det gick nämligen inte att få i några mynt i apparaten så Jag skrev ett litet meddelande och la i fönstret... ;o)

Jag har varit hos Kristian och Sofie och ätit middag och haft det så trevligt! Nu väntar sängen :-)

Just close your eyes...

Nu håller jag tummarna för mig själv och alla klasskamrater som snart ska examinera c-uppsatserna! Lycka till! I eftermiddag rullar tåget söder ut för lite påskfirande :-)

Som vårens första dag...

På väg hem från gymmet får jag syn på årets första vårtecken!!Träden håller på att vakna till liv igen :-)

I wish nothing but the best for you...

Det är mycket man inte kan göra när man inte har vatten i sina kranar. Man kan inte tvätta sig på morgonen, man kan inte borsta tänderna, man kan inte laga mat eller diska, man kan inte tvätta ett äpple, man kan inte tvätta händerna efter att man ätit äpple, man kan inte gå på toa (eller jo, det kan man ju men inte spola efter sig...) man kan inte torka upp en fläck på golvet, man kan inte dricka vatten, man kan inte vattna sin växter... Det är en hel del man inte kan göra när man inte har vatten. Vilket inte jag har haft i dag. Jag gick till gymmet och stank svett och fick duscha där. Fyllde även en vattenflaska så jag skulle ha lite vatten i alla fall. Köpte plocksallad i affären så jag kunde få i mig lite mat, och nu ska jag snart gå till skolan för att gå på toa. Och så ska jag ju på möte också. Och sen ska jag och Cajsa till Birsta. Då hoppas jag att vattnet är tillbaka när jag kommer hem. I morgon stängs det av igen, men då kanske jag är lite mer förberedd än i dag ;)

Hero of war, is that what you've been?

Det snöar ute i dag. Och i morgon är det vårdagjämning. Det känns ganska långt till våren just nu, men man kan ju hoppas på att den snart är här. Jag längtar till sommaren. Värmen, baden, grillning, gå barbent och barfota... Samtidigt fasar jag för att sommaren ska komma alltför snart. Kanske skulle jag låta bli att klara sista tentan så jag inte kan börja jobba som planerat?! Det känns så skrämmande nämligen, jag kan inte riktigt se mig själv som färdig sjuksköterska. Men det ska nog bli bra. Jag har ju en hel slutpraktik kvar att öva på ;)


Lite mattips...

Jag gjorde enchiladas till middag i kväll och gud så gott det var! Tänkte därför dela med mig av receptet, mest för att jag själv ska komma ihåg...Bryn köttfärs och krydda med salt, paprikapulver samt chillikrydda. Blanda i purjolök, röd paprika, körsbärstomater i bitar samt majs. Lägg köttfärsblandningen på tortillabröd, toppa med salsasås och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Strö över ost och gratinera i ugn 200 grader ca 10-15 min, tills osten fått lite färg. Servera!But a better place to be...

Jag håller på att bli en soffpotatis. Typ. Känns så i alla fall när jag har lite för lite att göra. Jag ska absolut inte klaga, för jag vet att alltför snart kommer jag jobba heltid och vara stressad över att inte ha någon fritid. Jag borde också börja plugga inför NKSE, nationella kliniska slutexaminationen som är om ca en månad. Jag tittade lite på en gammal sådan tenta i går och får smått panik över att det är sånt som jag ska kunna när jag är färdig. Men min spontana tanke är att jag inte kan något alls av det där... Så, jag räknar med omtenta på den, och klarar jag den inte då vet jag inte vad jag gör. Står utan legitimation i alla fall, därmed utan jobb i sommar. Så får det inte bli! Det värsta är att man inte har en aning om vad man ska plugga på inför tentan, det kan ju komma frågor om precis vad som helst, allt det sjuksköterskan förväntas kunna efter genomgången utbildning. Jag får hoppas på tur helt enkelt, att det kommer något område som jag har stött på och som jag kan lite mer om.
 
Nu ska jag bättra på mitt soffpotatisande och se på familjen annorlunda och efter det Dicte. Måndagar är bra tv-dagar, även för den som inte har någon tv. Synd bara att det är på tv4 programmen går, då kan jag se dem först efter att de slutat på riktiga tv:n...

Jag vill leva lycklig för att jag är jag...

Jag har blivit längre! Man växer nämligen några decimeter när en simskoleförälder i omklädningsrummet kommer fram till en och säger "Jag måste bara säga att du är en jättebra simfröken! Den bästa vi haft, och vi har haft några stycken! Det märks att du tycker att det är roligt och du är verkligen engagerad och duktig". Då blir man stolt, glad och lång!
 
Nu blir det lite VasaSås och i kväll Diselvalen med fina vänner! Så får vi se när denna dag tar slut ;)

Till dig vill jag komma...

Solen skiner ute men det är kallt. Jag har pillat lite med min rapport som börjar bli ganska klar nu. Visst finns det alltid saker som kan göras bättre, meningar som kan göras tydligare, ord som är felstavade mm, men just nu ser jag inte sånt... Ska låta helgen gå och läsa igenom igen nästa vecka ;o)
Bjuder på lite tulpaner så här en fredag! På mammas begäran kommer också en bild på mitt "lilla" projekt som nu är klart om ni minns tyghögen från förra veckan. Det blev en matta som jag är väldigt nöjd med :o)Woke up with a feeling of satisfaction...

Under tiden som jag var i väg på min gratisresa till Birsta och köpte massa fina vårblommor kom ett kuvert i min brevlåda. Kuvertet var adresserat till Caroline Stadelmann Werdien. Något som jag har gått och funderat på länge, nämligen att ta min mammas namn till mitt och därmed på riktigt bli en i släkten Werdien. Så, från och med i dag är mitt efternamn Werdien. Stadelmann finns kvar som ett mellannamn, men jag kommer inte skriva ut det utan bara ha kvar det som ett S mellan för- och efternamn. Nu följer en tid då allt ska bytas ut till mitt nya namn, körkort, bankkort, försäkringar mm. Skönt att ha det gjort innan jag får ut min sjuksköterskelegitimation i alla fall ;)
 
En annan rolig sak trillade in i min mejlinkorg i dag också. Jag har blivit erbjuden att få komma på visning på två lägenheter. Det är ju inte säkert att jag får nån av dem, men att jag får komma på visning innebär att jag är bland de fyra första i kön. Det känns VÄLDIGT bra i alla fall :D Mamma ska förhoppningsvis kunna kolla på dem i helgen och om en vecka vet jag om får nån av dem eller inte... Spännande :)

Du är för alltid en del utav mig...
Nu har jag tillsammans med alla Sundsvalls pensionärer bytt till det nya reskortet. Jag är så glad att jag inte skulle ha ett seniorkort, kön till den disken var milslång! Nu får man passa på att åka buss gratis eftersom de nya korten inte fungerar i de gamla apparaterna och de nya installeras först på måndag ;-) Så nu är jag på väg på min gratisresa till Birsta...

I går kväll hände det otrevligheter på centralen i Göteborg. Ett gäng ungdomar gav sig på ett annat gäng som skulle gå på tåget, de knuffade och var otrevliga mot en tjej, och när en kille gick emellan blev han hotad med pistol riktad mot sig. Tydligen var de inte så gamla heller. Blir helt vansinnig när jag hör sånt här, och tyvärr händer det lite för ofta. Man ska inte behöva känna sig rädd eller behöva vara orolig för att bli skjuten när man vistas i stan. Detta hände vid sextiden på kvällen, fullt med folk på stationen, helt öppet... Vart är vårt samhälle på väg???

When nothing else matters...

Det är så svårt att hålla fokus, jag har ingen riktig motivation just nu. Skrivandet går väldigt långsamt, en mening i taget. Det finns så mycket annat kul man kan göra istället för att sitta och skriva uppsats. Just nu håller jag på med diskussionen vilket nog är det svåraste. Man måste stödja sina åsikter med annan litteratur, helst orginalartiklar, men att sitta och läsa fler orginalartiklar nu känns inte så lockande... Det ska bli så skönt när jag är färdig med det här. Eller inte kanske, för då innebär det att vi har slutpraktik. SLUTPRAKTIK. Känns helt galet att jag snart är färdig sjuksköterska. Det jobbigaste kommer nog vara att gå upp så tidigt på mornarna, jag är ingen morgonmänniska precis och trivs väldigt bra med att gå upp kring halv åtta som nu. Jaja, bara att ta en dag i taget :)

RSS 2.0