Ett tips: Helgens godis kommer att vara nyttigt!

Mörk blockchoklad och torkade tranbär ihop är hur gott som helst :o) Köp en kaka mörk blockchoklad och en påse torkade tranbär (finns bland natursnackset i mataffären) Hacka chokladen i små bitar och blanda med tranbären i en skål el dylikt. Ät! ;o) Hur kan jag då påstå att detta skulle vara nyttigt?

Jo: Tranbär är väldigt rika på c-vitamin och har enligt många studier antioxiderande egenskaper. De små röda bären har visat sig verksamma mot karies och urinvägsinfektioner, och man tror att tranbärens antioxidanter kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. Tranbär innehåller även kalium, kalcium och magnesium. Dessa mineraler kan medverka till ett friskare blodtryck.

Kakao innehåller näringsämnen som förebygger allvarliga sjukdomar. Mörk choklad förbättrar cirkulationen, förebygger hjärt- och kärlsjukdomar och innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler.

Av choklad kan vi tillverka glädjemolekylen dopamin som gör oss glada, och dessutom ökar den braiga signalsubstansen serotonin i våra hjärnor. Det är precis samma effekter som antideppressiva läkemedel ger oss :o)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0